• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

FC Viitorul a primit trofeul și tricourile dedicate campionilor, dar cei de la FCSB vor să conteste la TAS acest titlu. Roș-albaștrii consideră că ei sunt cei care au câștigat campionatul și se bazează pe faptul că regulamentul nu specifică în mod clar cum se face departajarea la egalitate de puncte.

Iuliu Mureșan, președintele celor de la CFR Cluj, unul dintre puținii oameni din fotbalul românesc specializat pe probleme la TAS, a lăsat de înțeles că gruparea lui Gigi Becali are ceva șanse în demersul pe care-l va face, dar a spus și cine, în opinia sa, a câștigat titlul pe teren.

”Acest lucru arată că regulamentele sunt imperfecte şi lasă loc la interpretări. Sunt probleme mari, nu sunt două campionate practic şi se poate interpreta. Chiar nu ştiu ce ar putea decide TAS, dar Viitorul este campioana, pe teren”, a spus Mureșan, pentru prosport.ro.

Încă dinaintea jucării meciurilor din ultima etapă a play-off-ului, patronul FCSBGigi Becali a anunţat că echipa sa va adresa la TAS în caz de egalitate de puncte cu Viitorul. Conform interpretării roş-albaştrilor, regulamentul ar prevede că în caz de egalitate de puncte trebuie luate în considerare toate rezultatele directe, nu doar cele din play-off, caz în care bucureştenii ar fi avantajaţi. Până acum însă nu s-a făcut niciun demers, dar totul este determinat de regulile depunerii dosarului şi nu de faptul că oficialii vicecampioanei s-ar fi răzgândit.

Chiar dacă inclusiv fanii stelişti reuniţi sub denumirea Peluza roş-albastră consideră că "titlul se câștiga pe teren, nu la comisii și tribunale”, iar exemplele date în ultimele zile, despre care puteţi citi AICI şi AICI par să nu-i dea şanse mari lui Becali, acesta insistă că va merge la TAS.