• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Steaua țintește al patrulea titlu la rând în Liga 1, precum și calificarea în grupele Champions League la vară, motiv pentru care Laurențiu Reghecampf a spus că vrea să formeze o echipă de top.

Gigi Becali a promis că va continua să transfere cei mai buni jucători din Liga 1, dar și cei mai promițători, așa cum a făcut în vară și în cazul lui Vlad Mihalcea. Promovat de Mirel Rădoi în lotul mare, Mihalcea a avut câteva evoluții care i-au încântat pe cei din conducere, astfel că Becali a decis imediat să-i ofere un contract de profesionist.

”S-a întâmplat în vară, după meciul cu CFR Cluj (n.r. - scor 1-1, VIDEO). Gigi Becali ne-a chemat, pe mine și pe Mihalcea, la discuții. Finanțatorul i-a oferit atunci un contract valabil cinci ani de zile, dar care va intra în vigoare după ce va termina junioratul”, a spus Sorin Paraschiv, agentul jucătorului, pentru digisport.ro.

Mihalcea va împlini în octombrie 18 ani, astfel că el va fi jucătorul Stelei cel puțin până în 2021, asta dacă nu cumva va deveni ținta vreunui transfer extern între timp.

Sorin Paraschiv a spus că în noul contract a fost stipulată și o clauză-record de reziliere, în valoare de 50 de milioane de euro.

”Da, este adevărat, dar această clauză este, dacă vreți, ca o marjă de siguranță pentru club, dar și ca un mesaj de încredere pentru jucător. Evident că este o sumă care va fi greu de plătit”, a mai spus Paraschiv pentru digisport.ro.

Clauza lui Mihalcea este una record pentru fotbalul românesc, dar nu reprezintă o premieră pentru jucătorii de la Steaua. În trecut, atât Andrei Cristea, cât și Vali Badea au avut clauze de reziliere în valoare de 20 de milioane de euro, dar niciunul nu a plecat pe acești bani de la gruparea din Ghencea. Din contră, Badea a plecat chiar liber de contract.