• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Demonstraţie de fair-play oferită de antrenorul liderului din Liga a II-a, Juventus Bucureşti. Daniel Opriţa a recunoscut că penalty-ul acordat echipei din Capitală în minutul 61 al meciului din deplasare cu CS Baloteşti, din 22 octombrie, la scorul de 0-0, după un presupus fault asupra lui Chipirliu, a fost acordat eronat. Opriţa i-a spus asta chiar arbitrului craiovean Cristian Dumitrică.

"Jucătorul de la Baloteşti a recunoscut că l-a atins. Eu m-am dus după meci la arbitru şi i-am spus: N-a fost penalty, nu trebuia să-l dai. Era minutul 60, am avut multe ocazii, nu cred că se punea problema învingătoarei. Mi-am întrebat jucătorul de zece ori de atunci, el mi-a spus: Da, m-a atins. Era minutul 60, era 0-0, nu e vorba că mi-ar dat penalty decisiv în minutul 90", a declarat Opriţa la Digi Sport Matinal.

Gestul lui Opriţa are un precedent. În martie 2009, Costin Lazăr a refuzat un penalty acordat Rapidului într-un meci cu Oţelul după o intervenţie asupra sa.

"Principalul" bucureştenilor susţine că forţa ofensivă a echipei sale face ca Juventus să aibă multe faze care pot duce la penalty-uri în acest sezon.

"Noi am avut şi cu Berceni două penalty-uri şi am bătut cu 5-0. Păi dacă ajungem de 60 de ori în careu mai dau şi adversarii peste picioare, nu?", a glumit Opriţa.

Nou-promovată din Liga a III-a, Juventus Bucureşti conduce clasamentul ligii secunde, cu 34 de puncte în 13 meciuri, la trei puncte distanţă de FC Braşov şi şase de CS Mioveni, care au însă câte un joc în plus disputat.

Cele mai importante meciuri din Liga a II-a sunt transmise ÎN DIRECT de Digi Sport.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL TRANSMISIILOR DIN LIGA SECUNDĂ