• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Rapid a scăpat oficial de depunctarea cu șase puncte, după ce FIFA a anunțat FRF că litigiul dintre giuleșteni și Rhema Obed a fost stins. Promovați în prima ligă, după victoria cu 3-1 cu Academica Clinceni, în urmă cu o săptămână, giuleștenii au stat cu sufletul la gură până astăzi.

”Deși ni s-au dat asigurări că vor fi șanse mici să fim depunctațui, am avut emoții pentru o eventuală depunctare. Acum vrem doar să ne bucurăm că am reușit să promovăm oficial. E o promovare pe care am meritat-o cu prisosință, pentru care am muncit și le mulțumesc jucătorilor și staff-ului pentru munca depusă. Mulțumesc și fanilor care ne-au ajutat extrem de mult, ei sunt farmecul Rapidului”, a declarat antrenorul Dan Alexa.

Și jucătorii au așteptat cu nerăbdare decizia FIFA. ”Ne bucurăm tare mult, am avut emoții mari, am așteptat cu sufletul la gură, ne-am adunat de azi dimineață aici la Pro Rapid și am așteptat vestea. Ne bucurăm că am meritat această promovare pe plan sportiv”, a declarat Nicolae Vasile.

Dan Alexa a vorbit și de viitorul său pe banca ”vișiniilor”. ”Așa cum am mai spus-o, Rapid rămâne prima mea opțiune, dar întrebarea asta ar trebui să o adresați conducerii, nu mie. E adevărat, am vorbit puțin cu Dinu Gheorghe, dar nu foarte mult, pentru că eram toți preocupați cu această posibilă depunctare. Vom vedea zilele următoare”, a spus antrenorul giuleștenilor.

Tehnicianul Rapidului a dezvăluit că, dacă echipa nu promova în acest sezon, ar fi însemnat practic desființarea echipei. ”Anul viitor, vom avea buget de 1,4 milioane de euro din drepturi TV și 600.000 de euro de la sponsori. Gândiți-vă ce ar fi făcut Rapidul fără acești 1,4 milioane de euro. Ar fi însemnat desființarea”, a punctat Dan Alexa.