• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Eric Cantona a fost un personaj controversat pe teren şi continuă să fie la fel şi în afara lui. Fostul mare jucător al lui Manchester United a creat o nouă polemică, din cauza unei declaraţii despre Paris St. Germain.

Întrebat ce jucător i-ar plăcea să poarte fostul său tricou de la United, cel cu numărul 7, francezul l-a nominalizat pe Javier Pastore. Nu s-a oprit, însă, aici şi a ironizat-o pe PSG, echipa la care evoluează în prezent argentinianul.

"Îl ador pe Pastore! Joacă pentru Argentina, o naţiune mare, dar nu joacă (n.r. nu e titular) la Paris, într-un club mic. Dar are mulţi bani, deci e un club mare", a spus Cantona.

Replica grupării din capitala Franţei nu s-a lăsat aşteptată. Prin intermediul contului oficial de Twitter, PSG i-a răspuns lui "King Eric", folosindu-se de o expresie făcută celebră chiar de Cantona.

"Când pescăruşii urmăresc traulerul (vas de pescuit - n.r.), o fac pentru că au impresia că sardinele vor fi aruncate în mare", a scris contul de Twitter al liderului din Ligue 1.

Expresia a fost folosită prima oară de Eric Cantona, în 1995, într-o conferinţă de presă organizată după ce francezul a lovit un fan al lui Crystal Palace, incident care i-a adus o suspendare drastică, de 8 luni.

Mesajul a fost adresat jurnaliştilor britanici, extrem de agresivi la adresa lui Cantona, fără a avea vreo legătură cu incidentul petrecut la partida respectivă.