• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

După ce Jurgen Klopp a sărit în apărarea lui Wayne Rooney, care a fost fotografiat în stare avansată de ebrietate în timp ce era alături de două femei, după victoria Angliei, în fața Scoției din preliminariile Cupei Mondiale, a venit și rândul lui Pep Guardiola să se poziționeze de partea căpitanului lui Manchester United și al reprezentativei ”Albionului”.

Managerul lui Manchester City a dezvălăuit că și s-a aflat în ipostaze asemănătoare cu cele ale lui Rooney, atunci când participa ca jucător la acțiunile echipei naționale a Spaniei:

Am fost și eu un internațional atunci când jucam și, uneori, mă îmbătam și eu. Eram norocos pentru că atunci nu apăreau imagini. Și voi (n.r. - jurnaliștii) vă îmbătați. Eram responsabil, la fel și voi erați responsabili, Wayne e și el la fel de responsabil”, a zis Pep Guardiola.

În plus, managerul ”cetățenilor” s-a declarat și împotriva Federației Engleze (FA), care vrea să le interzică jucătorilor consumul de alcool atunci când sunt la echipa națională.

Nu cred că federația trebuie să fie responsaiblă cu astfel de lucruri. Suntem oameni, suntem suficient de maturi ca să ne purtăm de grijă. Este viața noastră privată. Trebuie să respecți tot ceea ce fac oamenii”, a afirmat Guardiola.

Nu-mi place atunci când oamnii comentează pe marginea vieții mele private. Nu comentez despre viața privată a altora. Am mult respect pentru Wayne Rooney, pentru cariera lui și pentru el ca om. Viața privată rămâne privată, nu pot face comentarii despre asta.

Eu sunt responsabil pentru ceea ce fac, nu este responsabilitatea clubului Manchester City”, a mai zis Pep Guardiola, conform Goal.com.