• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Benjamin Mendy devine cel mai scump fundaş din istorie, depăşindu-l cu doar o jumătate de milion de euro pe cel care îi va deveni coechipier la Manchester City, Kyle Walker.

L'Equipe anunţă că AS Monaco şi Manchester City au ajuns la un acord pentru trecerea apărătorului stânga sub comanda lui Pep Guardiola. Campioana Franţei va primi în schimbul jucătorului 23 de ani o sumă record de 57,5 milioane de euro.

Gruparea din Principat înregistrează astfel un profit uriaş, la doar un an după ce l-a cumpărat pe Mendy de la Olympique Marseille pentru doar 13 milioane de euro, plus bonusuri în funcţie de performanţe.

Mai mult decât atât, în doar 12 luni, internaţionalul francez a făcut saltul de la mare speranţă la statutul de cel mai scump fundaş din istoria fotbalului. Acelaşi pe care l-a avut pentru scurt timp noul său coleg de la City, Kyle Walker.

Fundaşul dreapta englez a fost achiziţionat tot în această vară de la Tottenham, în schimbul sumei de 57 de milioane de euro. Podiumul e completat tot de un jucător al lui City, John Stones, cumpărat anul trecut de la Everton, pentru 55,6 milioane de euro.

Şi pe locul 4 se află un fundaş cumpărat de "cetăţeni", Eliaquim Mangala, pentru care s-au plătit 53,8 milioane de euro celor de la FC Porto, în 2014. Abia pe poziţia a cincea găsim un fotbalist care nu a fost cumpărat de gruparea din Manchester. Este vorba despre David Luiz, care, în 2014, a ajuns la PSG de la Chelsea, în schimbul a 49,5 milioane de euro.

După ce va face vizita medicală la noua sa echipă, Mendy va semna un contract valabil pe cinci ani, cel mai probabil, scrie L'Equipe, şi va deveni a patra piesă importantă care pleacă de la Monaco în această vară, după Bernardo Silva (Man. City), Tiemoue Bakayoko (Chelsea) şi Valere Germain (Marseille).