• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Benjamin Mendy a devenit cel mai scump fundaş din istorie, odată cu transferul la Manchester City, iar pentru acest lucru trebuie să-i mulţumească şi lui Marcelo Bielsa, fostul său antrenor de la Olympique Marseille.

Pep Guardiola a recunoscut că, înainte de a-l cumpăra de la AS Monaco pe fundaşul stânga de 23 de ani, în schimbul a 57,5 milioane de euro, s-a sfătuit cu Bielsa. Tehnicianul argentinian îl cunoaşte bine pe Mendy, pe care l-a pregătit în sezonul petrecut pe Stade Veldorome, 2014/15.

"Anul trecut ne-am întâlnit, am păstrat legătura, am discutat despre mai mulţi jucători din campionatul Franţei şi mi-a vorbit despre Mendy. Mi-a spus că e un jucător de top", a declarat Guardiola.

"Bielsa mi-a vorbit despre Mendy, dar l-am putut vedea şi eu, atunci când am întâlnit-o pe Monaco în Liga Campionilor", a adăugat fostul antrenor al Barcelonei.

Relaţia apropiată dintre Pep Guardiola şi Marcelo Bielsa este de notorietate încă din perioada în care cei doi erau adversari în La Liga, unde le antrenau pe FC Barcelona, respectiv Athletic Bilbao

Tehnicianul de 46 de ani a explicat şi motivul pentru care City a plătit o sumă pe care mulţi o consideră scandaloasă pentru un apărător.

"Mendy este foarte puternic şi foarte tânăr, de aceea a fost nevoie să plătim puţin mai mult. Este un transfer făcut pentru următorii 5-7 ani", a precizat Pep Guardiola.

Totuşi, fanii lui City trebuie să mai aştepte până să-l vadă pe noul fundaş stânga al echipei în acţiune. Va lipsi 2-3 săptămâni, din cauza unei accidentări.