• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Brazilianul Danilo Luiz da Silva este, începând de duminică, jucătorul lui Manchester City, după ce ”cetățenii” au plătit aproximativ 27 de milioane de lire sterline (30 de milioane de euro) celor de la Real Madrid.

Jucătorul de 26 de ani a semnat un contract pe cinci sezoane cu clubul de pe ”Etihad Stadium”.

Sunt foarte foarte fericit să mă alătur lui Manchester City. Am fost dorit foarte mult și de alte cluburi, dar mereu am avut ambiția de a juca pentru Pep Guardiola. Imediat după ce am auzit că este interesat de mine, am știut că vreau să fiu jucătorul lui City. Aștept cu nerăbdare să încep pregătirea și să-mi cunosc noii colegi, în următoarele săptămâni”, a declarat Danilo, conform site-ului oficial al clubului.

Danilo este un jucător bun, versatil. Poate juca în mai multe poziții, atât în apărare, cât și la mijlocul terenului și-i oferă mai multe opțiuni lui Pep înainte de noul sezon. Simțim că el are calitățile necesare pentru a confirma la City și așteptăm cu nerăbdare să-l ajutăm să se dezvolte aici”, a precizat și Txiki Begiristain, directorul sportiv al ”cetățenilor”.

Danilo poate evolua atât ca fundaș dreapta și stânga, cât și ca mijlocaș la închidere. Pe postul de apărător lateral dreapta, el îl va avea drept concurent pe cel mai scump fundaș din lume, Kyle Walker, transferat de City, pentru 51 de milioane de euro. Clubul din Manchester se pregătește însă să doboare acest record, prin aducerea lui Benjamin Mendy (fundaș stânga), de la AS Monaco, cu 58 de milioane de euro.

În ceea ce îl privește pe Danilo, brazilianul nu a reușit să se impună ca titular la Real Madrid, în cei doi ani petrecuți la campioana Europei. Transferat de la Porto, pentru 31,5 milioane de euro în 2015, acesta a jucat 56 de meciuri pentru ”Los Blancos”, însă, în ultimul sezon, Zinedine Zidane l-a preferat mereu, în meciurile importante, pe Dani Carvajal, în fața sa.

Danilo este al cincilea jucător transferat de Manchester City în acest sezon, după Bernardo Silva (venit pentru 50 de milioane de euro de la AS Monaco), Ederson Moraes (venit pentru 40 de milioane de euro de la Benfica), Douglas Luiz (venit pentru 12 milioane de euro de la Vasco da Gama; a fost deja împrumutat la Girona) și Kyle Walker (venit pentru 51 de milioane de euro de la Tottenham).

PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT