• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Liverpool a făcut o a treia ofertă pentru starul lui Șahtior, Alex Teixeira, mijlocașul brazilian care a marcat 22 de goluri în 15 meciuri în acest sezon și care mai este dorit și de Chelsea. Echipa antrenată de Mircea Lucescu a respins, însă, și această ofertă, la fel cum a făcut și cu primele două.

După ce a oferit 32 de milioane de euro, respectiv 37 de milioane, Liverpool a revenit cu o ofertă de 40,5 milioane de euro, dar Șahtior a spus din nou pas. Cu o zi în urmă, Mircea Lucescu anunța că cine vrea să-l ia pe brazilian trebuie să plătească 50 de milioane de euro.

"Teixeira valorează 50 de milioane de euro. Este incredibil, foarte rapid şi are o tehnică excelentă. Teixeira poate fi la acelaşi nivel cu Angel Di Maria, de la Paris Saint-Germain, sau chiar mai bun decât el. Teixeira nu se accidentează şi devine din ce în ce mai bun în fiecare an", a declarat Mircea Lucescu, antrenorul liderului din Ucraina.

Cu toate acestea, Il Luce e dispus să-l lase pe starul său să plece. ”Preşedintele clubului ştie când este momentul ca Teixeira să plece. Jucătorul vrea să evolueze într-un campionat mai mare", a spus tehnicianul român.

Teixeira, la rândul său, nu înțelege de ce Șahtior nu-l lasă să plece la Liverpool.

”Ar fi o onoare pentru mine să îmbrac tricoul lui Liverpool. Vreau să merg acolo, da, e un club uriaș, pe la care au trecut jucători mari. E frustrant că Șahtior a respins oferta lui Liverpool, dar antrenorul și președintele au decis asta, așa că nu-mi rămâne decât să aștept răbdător”, a spus brazilianul.