• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Gabi Tamaş are contract cu Cardiff până la finalul sezonului şi are toate şansele să îl ducă la bun sfârşit, chiar dacă nu a prins încă niciun minut în tricoul galezilor. Totul are legătură cu o decizie luată de Federaţia Engleză de Fotbal.

Conform Sky, echipa de pe locul 9 din Championship (liga a doua) a primit interdicţie la transferuri pentru această perioadă de mercato, după ce a încălcat regulile Fair-play-ului financiar, în stagiunea 2014-2015. Clubul avea voie să prezinte pierderi de până la 6 milioane de euro, dar această barieră a fost depăşită.

Astfel, ţinând cont că dacă s-ar despărţi în această iarnă de fundaşul de 32 de ani, Cardiff nu ar putea să îi aducă un înlocuitor, cel mai probabil Tamaş va termina această campanie la echipa condusă de Russel Slade.

Chiar şi aşa, la începutul anului, Tamaş s-a arătat nemulţumit de faptul că nu a jucat deloc în acest sezon şi agentul său, Florin Manea, a declarat că, dacă lucrurile nu se vor schimba, acesta e dispus să plece încă din această perioadă de transferuri.

Internaţionalul român a semnat în august 2015 un contract pe un an, chiar dacă la momentul respectiv Cardiff era acoperită în compartimentul defensiv.

Tamaş nu a jucat niciun minut pentru Cardiff în acest sezon şi nu a mai prins nici lotul, de la finalul lunii noiembrie. Fostul jucător al lui Watford şi West Brom a stat pe bancă în nouă rânduri.

Tamaş a fost exclus din lotul Stelei, în luna iulie, de către Mirel Rădoi, după ce nu s-a prezentat la o şedinţă de antrenamente, înaintea meciului cu Pandurii, în care campioana s-a impus cu 3-0.