• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

VIDEO Lazio - Napoli 1-4. Napoletanii au obținut încă o victorie de răsunet în deputul acestui sezon, după ce au surclasat-o și pe Lazio, echipă care se afla, înaintea meciului, de asemenea, într-o formă foarte bună.

Conduși la pauză, băieții lui Maurizio Sarri au revenit remarcabil în partea secundă, atunci când Koulibaly, Callejon, Mertens și Jorginho au marcat. Belgianul a reușit să puncteze pentru 3-1 cu o execuție care a amintit de un gol înscris de Diego Maradona tot într-un meci cu Lazio, dar pe San Paolo, în urmă cu 32 de ani.

Din acest motiv, Corriere dello Sport, ziar care, după ce Dries Mertens reușea un poker, în sezonul trecut, într-un Napoli - Torino 5-3, titra ”Diego Armando Mertens”, a ieșit acum pe prima pagină cu titlul ”Come Diego” (Ca Diego), în timp ce belgienii săi (7sur7.be) au repostat o fotografie photoshopată de pe napolipiu.com.

Am văzut mingea acolo și m-am gândit să șutez. Sunt foarte fericit că am marcat, dar cel mai important lucru e că am câștigat meciul. M-am întors, am văzut că portarul se întoarce încet în poartă și că e puțin spațiu, așa că mi-am spus: du-te!”, a explicat Mertens faza acelui gol.

VIDEO Golul marcat de Mertens:

M-au făcut să văd golul lui Maradona. Lui i-a fost mai dificil, așa că să lăsăm comparațiile. Mulțumită colegilor am ocazia să marchez astfel de goluri. Nu sunt Messi, nu sunt Maradona, sunt doar Dries și sunt fericit cu asta”, a spus Mertens și despre comparația cu golul lui Maradona.

VIDEO Golul marcat de Maradona:

75 de goluri a marcat Dries Mertens până acum pentru Napoli și mai are nevoie de încă 40 pentru a-l egala pe Maradona. Cel mai mare jucător din istoria lui Napoli va fi însă depășit, cel mai probabil, în acest sezon, de actualul căpitan, Marek Hamsik, care are 113 goluri marcate, cu două mai puțin decât argentinianul.

În ceea ce îl privește pe Mertens, belgianul a marcat 34 de goluri în sezonul precedent, în toate competițiile, iar, în actualul, a puncatt deja de șase ori în primele cinci etape din Serie A.

Bunul prieten al lui Mihai Neșu, jucător cu care a fost coechipier la Utrecht, în Olanda, și Ivan Perisic sunt singurii jucători din primele cinci ligi europene care au reușit în 2017 cel puțin zece goluri și zece assist-uri.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT