• Spania, etapa 9: Barcelona-Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 21:45) şi Italia, etapa 9: Napoli-Inter (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 21.45)
  • Tenis: Turneul Campioanelor (22-29 octombrie, Digi Sport 2)

Jurnaliștii portughezi de la A Bola notează că Benfica Lisabona este la un pas să-l deturneze pe goalkeeperul român Ciprian Tătărușanu care se află în atenția lui Nantes. Fostul portar al Stelei nu mai are nicio șansă să apere la Fiorentina după ce Stefano Pioli a dat de înțeles că va miza pe serviciile lui Marco Sportiello (25 de ani).

Ciprian Tătărușanu va pleca mai mult ca sigur la o altă formație din afara Italiei. Jurnaliștii au scris că fostul manager al lui Liecester, Claudio Ranieri, îl dorește inistent la FC Nantes, dar pe fir a intrat acum o altă echipă care este la un pas de deturneze transferul. Potrivit jurnaliștilor de la A Bola, trecerea lui Tătăruşanu la formația din Ligue 1 ar fi intrat în impas după ce negocierile au fost îngreunate. Președintele francezilor, Waldemar Kita, îl consideră pe goalkeeper-ul de 31 de ani prea scump pentru bugetul echipei sale. ”Este prea scump, ținând cont și de vârsta sa”, a declarat Kita.

Ei scriu că Benfica Lisabona, campioana Portugaliei, este în căutarea unui goalkeeper iar pe lista clubului se află cinci candidați la post: Ciprian Tătărușanu de la Fiorentina, Svilar de la Anderlecht, Consigli de la Sassuolo, Zoet de la PSV și Vaclik de la FC Basel. În lotul celor de la Benfica sunt în momentul de față trei goalkeeperi: Paulo Lopes (39 de ani), Julio Cesar (37 de ani) şi Bruno Varela (22 de ani).

Impresarul italian Bernardo Brovarone îl avertizează pe Ciprian Tătăruşanu că îl aşteaptă vremuri grele la Fiorentina. Într-un interviu acordat fiorentinanews.com, Brovarone susţine că românul e văzut de noul antrenor, Stefan Pioli, drept rezerva lui Marco Sportiello în noul sezon.

5 milioane de euro cere Fiorentina în schimbul lui Tătărușanu. Acesta a ajuns la formația viola liber de contract, după despărțirea de FCSB. Portarul echipei naționale mai are contract cu italienii până în 2019.

Tătărușanu a evoluat în cariera sa la Juventus București, Gloria Bistrița, FCSB și Fiorentina.

101 meciuri are Tătărușanu în tricoul celor de la Fiorentina.

4 milioane de euro este cota de piață a lui Tătărușanu, conform transfermarkt.com.

Viitorul sezon din Serie A TIM, care va debuta la 20 august, va fi transmis ÎN DIRECT pe canalele Digi Sport.