• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Delegaţia naţionalei de handbal feminin a României a sosit azi în ţară, după ce fetele conduse de suedezul Tomas Ryde au reuşit calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio. Tricolorele au câştigat turneul preolimpic de la Aarhus, după ce au învins Danemarca (32-25), Uruguay (36-19) şi au terminat la egalitate cu Muntenegru (23-23). Tragerea la sorţi a grupelor din cadrul Olimpiadei este programată în 1 mai.

 

Cristina Neagu a vorbit, în EXCLUSIVITATE pentru Digi Sport, despre calificarea la Olimpiadă. 

"Ne-am strâns la Cluj, unde am făcut un meci mare contra Norvegiei, dar ne-am axat pe turneul preolompic, am pus accent mereu că nu contează meciurile cu Norvegia, pe cât contează turneul din Danemarca. Știam că primul meci, cel cu Danemarca, e cel mai important. După victoria noastră, a doua zi presiunea era pe Danemarca și Muntenegru. Eu joc în Muntenegru și am spus mereu că mi-aș dori ca noi și ele să ne calificăm. Noi credeam că e cea mai bună variantă și așa a și fost.", a declarat Cristina Neagu, în EXCLUSIVITATE pentru Digi Sport.

Interul stânga a dezvăluit şi ce schimbări au avut loc în sânul naţionalei de handbal şi care este secretul ultimelor rezultate.

"Cred că sunt mai multe detalii care au contat, începând cu atitudinea pe care am schimbat-o mult. Apoi, deschidere față de antrenor și deschiderea pe care o avem între noi, dar și o comunicare mai bună ca înainte. Toate au format încredererea pe care am afișat-o. Toată lumea poate să vadă că antrenorii au încredere în noi și asta se simte.

Să nu uităm că și la CM au fost două săptămâni extrem de diferite. Am obținut o performanță mare. Am reușit și a fost extraordinar. Ne-am dorit enorm să fim la Jocurile Olimpice, prezența acolo e visul oricărui sportiv. Cred în această echipă, dar nu vreau să mă hazardez acum. Cu siguranță ne dorim din tot susfletul o medalie, simțum că e momentul nostru. Mai e mult timp până acolo, va trebui și să ne obișnuim cu fusul orar din Brazilia.

Foarte multă lume ne-a așteptat și azi la aeroport și ne dorim să avem partede așa ceva mereu.", a mai spus Neagu.

La ultima participare la JO, în 2008, naţionala României a fost condusă de antrenorii Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi, iar din lotul de atunci se mai regăsesc în echipa care luptă acum pentru calificarea la JO patru jucătoare: Florina Chintoan, Aurelia Brădeanu, Valentin Elisei Ardean şi Cristina Neagu.