• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Cristina Neagu (Buducnost Podgorica), cea mai bună handbalistă a lumii în 2016, şi Carmen Martin (CSM Bucureşti) au fost votate în echipa ideală a Ligii Campionilor la handbal feminin, ediţia 2016-2017, potrivit EHFTV, canalul de televiziune al Federaţiei Europene de profil.

Neagu, care a pierdut finala mică a competiţiei, duminică, în faţa CSM-ului, formaţie pentru care va juca din vară, a fost desemnată cel mai bun inter stânga al competiţiei de către suporteri, în timp ce Martin a fost votată cea mai bună extremă dreapta.

Alte trei jucătoare de la CSM Bucureşti au fost nominalizate în această anchetă, Majda Mehmedovic (extremă stânga), Isabelle Gullden (centru) şi Anastasia Lobac (pivot), dar ele nu au reuşit să se impună la categoriile respective.

Între propuneri s-au aflat şi cele două norvegience care vor juca la CSM Bucureşti din vară, Marit Malm Frafjord, care a fost votată cel mai bun pivot, şi Amanda Kurtovic, care a candidat pentru postul de inter dreapta.

Spaniolul Ambros Martin, selecţionerul naţionalei României, a fost desemnat cel mai bun antrenor, după ce a cucerit trofeul cu Gyori Audi ETO KC.

Au fost reprezentate în cele 50 de nominalizări nu mai puţin de 18 ţări şi 12 cluburi care au evoluat în acest sezon al EHF Champions League.

Jurnaliştii de handbal şi o comisie de experţi au fost implicaţi în anchetă, fiecare din cele trei secţiuni (fani, media, experţi) fiind la egalitate din punct de vedere al semnificaţiei votului.

Gyori Audi ETO KC a câştigat trofeul pentru acest sezon, duminică, la Budapesta, 31-30 (15-12, 26-26), după prelungiri, cu Vardar Skopje. În finala mică, CSM Bucureşti a învins-o pe Buducnost Podgorica cu scorul de 26-20 (13-12).

Echipa ideală a competiţiei:

Portar: Kari Aalvik Grimsbo (Norvegia/Gyori Audi ETO KC/Ungaria);
Extrema stânga: Camilla Herrem (Norvegia/RK Vardar Skopje/Macedonia);
Inter stânga: Cristina Neagu (România/Buducnost Podgorica/Muntenegru);
Centru: Nycke Groot (Olanda/Gyori Audi ETO KC/Ungaria);
Pivot: Marit Malm Frafjord (Norvegia/Larvik/Norvegia);
Inter dreapta: Nora Mork (Norvegia/Gyori Audi ETO KC/Ungaria);
Extremă dreapta: Carmen Martin (Spania/CSM Bucureşti/România);
Cea mai bună apărătoare: Eduarda Amorim Taleska (Bazilia/Gyori Audi ETO KC/Ungaria);
Cea mai bună tânără jucătoare: Blanka Biro (Ungaria/FTC-Rail Cargo Hungaria/Ungaria);
Antrenor: Ambros Martin (Spania/Gyori Audi ETO KC/Ungaria).