• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

România - Spania. După un start de meci în care ibericele au condus și la două goluri, România a "betonat" apărarea și nu a încasat vreun gol timp de 18 minute! 

Spania a marcat primele două goluri ale meciului de marți, din etapa a 3-a a Grupei A de la CM din Germania și a condus constant în primul sfert de oră. Tricolorele au revenit și ibericele nu au mai înscris din minutul 12 până la ultima fază a primei reprize. În minutul 15, Eliza Buceschi a egalat, iar Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare a primei reprize, cu 5 reușite.

Pivotul Crina Pintea și-a arătat utilitatea inclusiv în defensivă și și-a demonstrat calitățile cel mai bine la al 9-lea gol al României: a recuperat în marginea propriului semicerc și a aruncat de acolo în poarta goală a Spaniei, care scosese portarul pentru a introduce o jucătoare de câmp.

În intervalul de 18 minute în care ibericele nu au înscris, România a reușit 5 goluri.

Înaintea acestui meci, Yulia Dumanska era portarul cu cel mai bun procentaj de mingi apărate la această ediție a Campionatului Mondial: 56% (9 mingi apărate din 16 aruncări). Marți, în prima repriză a apărat o aruncare de la 7 metri (la cealaltă aruncare de la 7 metri ratată de Spania, mingea s-a dus peste poartă) și a avut alte 5 parade.

Spania a fost medaliată cu bronz la Campionatul Mondial din 2011, în urmă cu două ediții și a jucat finala Campionatului European în 2014, pierdută în fața Norvegiei.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT