• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Naţionala feminină de handbal a României a reuşit o victorie foarte importantă, 19-17 (9-7) cu Spania, marţi seara, la Trier, în Grupa A a Campionatului Mondial din Germania. Graţie succesului, tricolorele au asigurată deja prezenţa în optimi, cu două meciuri rămase de disputat din grupă.

Cu o Neagu în formă maximă, autoare a 8 goluri şi cu Dumanska excelentă între buturi, tricolorele au făcut o partidă perfectă, cel puţin pe faza defensivă, astfel că ultimele două partide au o miză doar în vederea ocupării unui loc cât mai bun în grupă. Singura echipă neînvinsă în Grupa A, România are şansa primului loc şi încrucişarea cu un adversar teoretic mai slab (locul 4 din grupa B). În acest moment acel loc e ocupat de naţionala Ungariei.

România, Rusia şi Norvegia sunt în acest moment singurele formaţii cu victorii pe linie la Mondialul de handbal.

Tricolorele mai au de jucat cu Angola (joi, 7 decembrie) și cu Franța (vineri, 8 decembrie).

Slovenia, şi ea în optimi

Slovenia, formaţia învinsă duminică de România, la Mondialul din Germania, şi-a asigurat prima calificarea în fazele eliminatorii. Trupa antrenată de Uros Bregar s-a impus cu 32-25 în faţa Angolei şi e sigură de optimi.

După o primă repriză echilibrată (15-15), Slovenia s-a descătuşat în partea secundă, când a fost foarte sigură în apărare. Victoria e sinonimă cu garanţia locului patru la finalul grupei; în condiţiile în care Angola ar egala la puncte Slovenia, aceasta din urmă ar avea avantajul meciului direct.

Altfel, de menţionat că în Grupa C a Mondialului am asistat azi la cea mai mare surpriză de până acum. Muntenegru (aur european în 2012 şi argint olimpic la Londra, în acelaşi an) a fost învinsă de Japonia, scor 29-28. La pauză, Bulatovic&Co au condus cu 15-12, însă în partea secundă niponele au întors incredibil. Înfrângerea de azi complică foarte mult situaţia pentru Muntenegru, care deja pierduse cu Rusia, şi ar putea rata astfel calificarea în optimi.

Rezultatele de marţi, la Mondialele din Germania

Grupa A

Slovenia - Angola 32-25

Franţa - Paraguay 35-13

România - Spania 19-17

Grupa B

Norvegia - Polonia 35-20

Suedia - Cehia 36-32

Ungaria - Argentina 33-15

Grupa C

Rusia - Brazilia 24-16

Danemarca - Tunisia 37-19

Muntenegru - Japonia 28-29

Grupa D

Coreea de Sud - China 31-19

Olanda - Camerun 29-22

Germania - Serbia 22-22

Primele patru clasate din fiecare grupă se califică în optimile de finală, urmând să joace încrucişat echipele din Grupele A şi B, respectiv C şi D. Finala este programată pe 17 decembrie, la Hamburg.