• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Handbalistul spaniol de la CSM Bucureşti, Javier Humet, şi-a depus actele să devină cetăţean român. Interul dreapta s-a pus deja la punct cu istoria ţării noastre și învață imnul, pentru a putea trece testul final.

Humet (26 de ani) este hotărât să devină cetățean român, după 4 ani petrecuţi în ţara noastră. Studiază din greu pentru examenul de obținere a cetățeniei.

"Având și viața privată aici, prietena și mulți prieteni și, cum mă simt foarte bine în România, m-am gândit că dacă există posibilitatea asta, aș fi fericit să fiu și spaniol și român", a declarat Javier Humet.

Interul dreapta de la CSM București a răspuns la câteva întrebări despre România, adresate de Sorin Uțică, organizatorul de competiții din cadrul grupării bucureștene.

Sorin Uțică: "Știi cum se poate dobândi cetățenia română?"
Javier Humet: "Da: prin naștere, prin adopție, sau prin cerere, așa cum fac eu".

Sorin Uțică: "Știi când e ziua națională a României?
Javier Humet: "1 decembrie, a fost Marea Unire, în 1918".

Sorin Uțică: "Cine a fost Traian?"
Javier Humet: "Traian a fost un împărat roman care a cucerit Dacia în anul 106. A făcut un monument, se găsește la Roma, se numește Columna lui Traian".

"Cel mai comic, să zicem așa, mi s-a părut Vlad Țepeș. Am auzit multe de el, dar de data asta am învățat cine era și cum era și de ce făcea ce făcea", a mai spus interul dreapta de la CSM București.

Obținerea cetățeniei îi va oferi lui Humet şansa de a juca în naționala României, care are selecţioner tot din Spania. Xavi Pascual antrenează și echipa Barcelonei, orașul natal al lui Humet.

"Eu mă consider deja un pic român, după atâta timp și ar fi ceva bun pentru mine și pentru naționala României. Acum este și un antrenor spaniol și mi-ar plăcea tare mult să muncesc și cu el", a încheiat Humet.

Marți, 4 octombrie, Javier Humet joacă ÎN DIRECT la Digi Sport 2, de la ora 19:00, în meciul Potaissa Turda - CSM București.