• FED Cup, România - Marea Britanie: Halep - Konta e duminică, de la ora 11:00, în direct pe Digi Sport 1
  • Fotbal, La Liga: Real Madrid - Barcelona e în direct pe Digi Sport 1, duminică, de la ora 21:45

Valentina Ardean Elisei (34 de ani), extrema celor de la SCM Craiova, s-a accidentat grav în timpul partidei cu CSM București, meci câștigat de câștigătoarea Ligii Campionilor, scor 33-25, în Liga Națională.

Pe parchestul sălii Rapid, în timpul unui atac al oltencelor din prima repriză, Elisei a încercat să arunce la poartă, moment în care a simțit o durere cruntă la piciorul drept. Căpitanul naționalei de handbal a României a căzut ca fulgerată pe parchet în urlete de durere, care au speriat întreaga asistență.

Sportiva a primit ajutor imediat din partea staff-ului medical și după câteva minute bune a fost scoasă de pe teren pe brațe. Pe margine, Valentina s-a mai liniștit, dar era limpede că accidentarea nu este una ușoară. Iar verdictul medicilor nu a întârziat să apară: ruptură a ligamentelor încrucișate!

În aceste condiții, Ardean urmează a fi operată, ceea ce înseamnă că pe teren nu va putea reveni mai devreme de șase luni. 

Handbalista a mai suferit o astfel de accidentare pe când juca la Oltchim, în 2009. Ea a fost operată în Belgia şi a revenit pe teren după 6 luni.

Anul trecut, Valentina Ardean Elisei a fost declarată cea mai bună extremă stânga a campionatului Mondial din Danemarca, unde România a cucerit medalia de bronz.

Elisei are peste 200 de selecţii la echipa naţională şi a fost prezentă în lotul României la Jocurile Olimpice de la Rio.