• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis să respingă apelul lui Valentino Rossi, care a solicitat anularea sancţiunii primite în urma MP al Malaeziei, astfel că italianul va pleca de pe ultima poziţie a grilei de start în ultima etapă a sezonului de MotoGP, decisivă în lupta pentru titlul mondial.

Rossi este lider în clasamentul general, înaintea cursei de la Valencia, care va fi transmisă ÎN DIRECT de Digi Sport, cu un avans de 7 puncte faţă de coechipierul său de la Yamaha, spaniolul Jorge Lorenzo. Sancţiunea primită de pilotul de 36 de ani în urma incidentului cu Marc Marquez, de la Sepang, reduce însă dramatic şansele italinului de a obţine al 10-lea titlu mondial din carieră (al optulea la MotoGP).

Deşi recunoaşte că este dezamăgit că apelul său la TAS a fost respins, Rossi spune că trebuie să respecte decizia, deşi insistă că i-ar fi plăcut să aibă şansa de a lupta pentru titlu în condiţii normale.

"Din păcate, va trebui să plec ultimul, iar asta va face ca totul să fie şi mai dificil. Dar sunt aici şi voi încerca să obţinut maximum. Lumea a înţeles ce s-a întâmplat şi pentru mine asta e o consolare.

Sunt dezamăgit şi îmi pare rău că nu-mi pot juca şansa pe care mi-am construit-o, dar trebuie să accept situaţia. Nu ştiu la ce mă pot aştepta plecând ultimul. Voi da totul, dar, din păcate, nu depinde foarte mult de mine.

În 2006 am pierdut titlul plecând din pole, sper ca acum să fie invers. Trebuie să fiu rapid şi să nu comit greşeli.

Visul meu era să lupt pentru titlu după un sezon foarte bun şi aş vrut să o fac în condiţii normale. Însă ceea ce s-a întâmplat nu schimbă pasiunea pe care o am sau ideea mea despre viitor. Voi concura şi în anul următor, când multe lucruri s-ar putea schimba, apoi voi decide dacă voi continua sau nu", a declarat Il Dottore.

Rivalul lui Rossi, Jorge Lorenzo a spus că strategia sa de cursă nu este influenţată de hotărârea luată la Lausanne: "Nu mă interesează decizia TAS. Dacă sancţiunea era anulată, aş fi concurat în aceeaşi manieră. Depinde de Rossi dacă poate recupera, dar şi de ceea ce voi face eu".

Spaniolul a precizat că, în ciuda rivalităţii cu Valentino Rossi, îşi doreşte să rămână coleg cu italianul la Yamaha.

"Intenţia mea este să rămân mereu la Yamaha, am un contract şi la asta mă gândesc. Mai există dezacorduri, e normal, dar cred că eu şi Rossi formăm una dintre cele mai bune echipe din lume", a afirmat Lorenzo.

Primele antrenamente de pe circuitul Ricardo Tormo se vor desfăşura vineri, de la ora 10:00, si vor putea fi urmărite în direct şi exclusiv pe Digi Sport 1.