• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Marele Premiu al Cataloniei la MotoGP a avut parte de un final extrem de disputat și un duel strâns între Valentino Rossi și Marc Marquez, la capătul căruia pilotul italian a câștigat și a bifat a doua victorie din acest sezon.

Disputa 100% sportivă i-a făcut pe cei doi rivali să lase la o parte mai vechea dispută pe care o aveau. S-au salutat, iar pasul spre împăcare l-a făcut Rossi, care a fost marele perdant din 2015, după episodul cu Marquez.

În penultima etapă a sezonului trecut, cei doi au fost implicaţi într-o ciocnire, care a dus la abandonul spaniolului, iar italianul a fost considerat vinovat. La Valencia, în ultima cursă a Mondialului, a plecat de pe ultimul loc al grilei și a terminat doar pe locul 4, insuficient pentru a putea rămâne în fața lui Jorge Lorenzo în clasamentul general, iar colegul său spaniol de la Yamaha a câștigat titlul.

"Sunt neînduplecat. După ceea ce s-a întâmplat, nu va putea exista o relaţie între noi. Cu toate acestea, suntem rivali pe pistă şi trebuie să ne respectăm reciproc. Asta este cel mai important. Cel mai mult îmi reproşez că am permis să fiu păcălit de Marquez. M-a trădat. Spunea că este fanul meu, dar erau doar minciuni. Aproape l-am crezut şi eram pregătit să am o rivalitate cu el, dar în cele din urmă au fost doar minciuni", spunea Rossi în luna martie, înaintea începerii acestui sezon.

Duminică, la conferința de presă de după Marele Premiu al Cataloniei, amândoi au avut declarații împăciuitoare.

"E clar că relația noastră nu va mai fi ca înainte. Dar am înțeles că trebuie ca lucrurile să reintre în normalitate", a spus Rossi, la finalul cursei.

"Nu știam ce vrea să facă, apoi s-a apropiat de mine. Ni s-au intesectat privirile și ne-am strâns mâinile. Cred că e un gest important pentru lumea motociclismului. A făcut o cursă superbă și cred că a meritat să câștige", a declarat și Marquez.