• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

După prima victorie obținută în acest sezon, în Marele Premiu al Argentinei, Marc Marquez (Honda Repsol) se gândește deja la următoarea etapă, Marele Premiu al Americilor, unde a triumfat în ultimele 3 sezoane.

Circuitul din Austin, Texas este unul dintre preferatele lui Marquez (23 de ani). Dublul campion mondial la MotoGP (2013, 2014) a dominat cursa și anul trecut, la fel ca în urmă cu doi ani, câștigând cursa după ce s-a impus atât la antrenamente, cât și în calificări. Are ceva emoții în privința accelerației motocicletei sale Honda, capitol la care nu a excelat în primele două curse, dar speră ca totul să se rezolve, până la începerea etapei.

"Îmi place acest circuit, mă simt puternic pe el. Circuitul necesită o accelerație puternică, ceea ce nu a fost unul dintre punctele noastre forte în acest sezon, așa că trebuie să așteptăm să vedem cum vom gestiona situația. Voi continua să muncesc din greu și să găsesc cel mai bun ritm posibil", a declarat Marc Marquez, potrivit spaniolilor de la Mundo Deportivo.

Spaniolul atacă Marele Premiu al Americilor din postura de lider în clasamentul piloților, după două etape. Are 41 de puncte și este urmat de Valentino Rossi (33) și Dani Pedrosa (27). Deținătorul titlului mondial, Jorge Lorenzo, e al patrulea în acest moment (25 de puncte).

Marele Premiu al Americilor, a treia etapă în Campionatul Mondial de Motociclism Viteză la clasele Moto3, Moto2 și MotoGP, se desfășoară în perioada 8-10 aprilie, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE pe canalele Digi Sport.

8 victorii pe pământ american (6 la clasa MotoGP) are Marc Marquez în Campionatul Mondial de Motociclism Viteză.

VIDEO Victoria obținută de Marquez în 2015 la Austin