• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Simona Halep a reuşit să o învingă în premieră pe Laura Siegemund şi s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Roma, unde este a şasea favorită. Românca s-a impus în două seturi, scor 6-4, 6-4, revanşându-se astfel pentru eşecul suferit recent în semifinalele turneului de la Stuttgart.

"Am fost mai agresivă, în sensul că am vrut să dau mingea mult mai lung, să o presez, să nu aibă timp să facă scurtele pe care ea le face foarte bine. Şi a făcut câteva la care nu am avut reacţie. Însă cred că am jucat suficient de bine ca să pot să câştig astăzi. Asta s-a schimbat faţă de meciul de Stuttgart", a explicat Simona, pentru Digi Sport.

În succesul celei de-a patra jucătoare a lumii a contat şi intervenţia lui Darren Cahill, în cel mai dificil moment al meciului pentru Halep, la mijlocul setului doi.

"Mi-a zis să mă calmez şi să dau drumul la joc aşa cum am făcut-o până atunci. Am recepţionat, am ascultat şi am făcut cred destul de bine pasul spre 5-3. După aceea, a fost un game pe care ea l-a jucat bine.

Cred că a fost o cădere, un moment mai greu, pe care cred eu l-am depăşit cu ajutorul lui Darren. Contra ei nu este uşor să joci, fiecare punct contează şi am reuşit să stau acolo concentrată, să pot să termin", a spus constănţeanca.

În turul următor, Simona Halep o va întâlni pe rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova, care a trecut în două seturi, scor 7-6, 6-2, de letona Anastasija Sevastova. Românca are 6-0 în duelurile directe cu a 17-a jucătoare a lumii.

"Am jucat pe hard ultima dată. Este o jucătoare dificilă, dă destul de drept şi destul de repede. Va trebui să-mi fac jocul şi să o încurc", a precizat Halep.

Simona a evitat să comenteze refuzul organizatorilor de la Roland Garros de a-i acorda un wild card chiar şi pentru caificări Mariei Sharapova, revenită recent după o suspendare pentru dopaj.

"Cred că am vorbit destul de mult despre acest subiect, cred că ajunge să vorbesc despre Maria Sharapova. Oamenii de acolo ştiu ce au decis, chiar nu am nimic de comentat şi nu mai vreau să vorbesc despre asta", a declarat Halep.