• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Roger Federer a obţinut primul succes la Turneul Campionilor, iar la finalul meciului cu Tomas Berdych, a mai primit două trofee din partea oficialilor ATP. Unul dintre ele i-a fost oferit chiar de antrenorul şi idolul său din copilărie, Stefan Edberg.

Astfel, Federer a câştigat premiul Stefan Edberg, acordat jucătorului cel mai fair-play, atunci când vine vorba de respectul pe care îl are pentru joc, pentru adversari, arbitri şi fani. Este a 11-a oară când elveţianul ajuns la 34 de ani primeşte această distincţie, oferită după voturile celorlalţi jucători.

Al doilea trofeu este cel acordat pentru jucătorul favorit al fanilor, pe care l-a adjudecat pentru al 13-lea an consecutiv. A fost votat de 65% dintre iubitorii sportului alb, fiind urmat de Rafael Nadal, Novak Djokovic, Andy Murray şi Key Noshikori.

"Îmi place să primesc astfel de premii, mai ales cele în care apar voturile fanilor şi ale jucătorilor. Este încă un moment plăcut al carierei mele. Mulţi alţi jucători merită aceste premii. Mai sunt mulţi băieţi buni în circuit. De aceea încă mai joc.

Vreau să le mulţumesc fanilor pentru că m-au votat şi mă susţin, dar şi pentru că nu vin doar pentru meciurile mele. Este unul dintre cele mai tari turnee ale circuitului şi sper să ne vedem şi la anul, şi peste doi ani şi peste 3 ani", a comentat Federer.

Multiplul câştigător de turnee de Grand Slam, Roger a adunat, în ultimii 12 ani, 31 de premii oferite de ATP.

VIDEO CU MOMENTELE PRIMIRII TROFEELOR