canotaj
Aur și bronz pentru România la Europenele de canotaj! Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc au triumfat la dublu vâsle
fetele de la 4 rame, medaliate cu argint
Echipajul de 4 rame feminin al României a câștigat argintul la Campionatele Europene de Canotaj
fcsbcfr
Live Video&Text FCSB - CFR Cluj 0-0, ACUM, DGS 1. Derby echilibrat pe Arena Națională! Bîrligea, cea mai mare ocazie a primei reprize
Digi Sport 1 Live
Acum
etapa 9 Superliga: FCSB-CFR Cluj
Play-Off

"Am reuşit să bucur o ţară întreagă!" Ce spune campionul european Robert Glinţă după ce a scris istorie pentru România

articol scris de Digi Sport
22.05.2021, 14:43

Înotătorul Robert Glinţă a declarat că se bucură pentru medalia de aur de la Campionatele Europene de nataţie de la Budapesta şi că speră că a spart gheaţa în ceea ce priveşte obţinerea altor titluri de campioni la masculin, performanţa sa fiind deocamdată unică.

LEN European Swimming Championships, Budapest, Hungary - 20 May 2021
Robert Glinţă / Foto: Profimedia
  • Premier League: Man. United - Arsenal, duminică, 18:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - CFR Cluj, sâmbătă, 20:00, DGS 1

Robert Glinţă: "Mă bucur că am reuşit să sparg gheaţa!"

El a lăudat şi performanţa colegului său David Popovici, care a reuşit să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo la vârsta de 16 ani.

"Mă bucur că am reuşit să sparg gheaţa, sunt primul medaliat cu aur la masculin. Eu sper că aşa să fie, că am spart gheaţa şi după mine vor începe să curgă alte titluri de campioni europeni. Cu mine sau cu alţii care vin din spate. Spre exemplu, David Popovici, care a reuşit o performanţă fabuloasă, uluitoare pur şi simplu reuşind să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo la vârsta de 16 ani. Este un caracter de admirat, îl apreciez foarte mult şi cred că are toate şansele, este setat pentru succes.

Am primit destul de multe mesaje de felicitare, a fost foarte greu să răspund la toate pe moment, pentru că în dimineaţa următoare am avut de înotat proba de 200 m (spate), seria de calificări. Abia după ce am terminat concursul am reuşit să mă ocup de felicitări. Oricum este foarte îmbucurător să ştiu că am reuşit să ating inimile atât de multor persoane care şi-au rupt puţin din timpul lor să mă felicite pentru acest rezultat de care nu mă bucur doar eu. Asta mă încântă şi pe mine, că am reuşit să bucur o ţară întreagă", a declarat Glinţă pentru AGERPRES.

El a afirmat că rezultatele de la Budapesta îi dau speranţe în ceea ce priveşte obţinerea unei medalii olimpice la Tokyo: "Dacă o medalie olimpică de aur sau orice alt metal este greu de prezis şi de promis, ceea ce pot să vă asigur este că eu voi face tot ce îmi stă în putere să obţin cel mai bun rezultat posibil şi că o să încerc să le fac faţă tuturor, să le ţin piept pretendenţilor la medalia de aur de la Jocurile Olimpice. Acum ce se va întâmpla rămâne de văzut, vă daţi seama că este o competiţie extrem de puternică şi tocmai acest lucru mă motivează şi pe mine să fac tot ce îmi stă în putere să le ţin piept.


Absolut, cu siguranţă aceste rezultate îmi dau speranţe, este o foarte mare confirmare această medalie. Şi timpul este foarte îmbucurător pentru mine, este o confirmare a pregătirii de până acum. Şi, ştiind că suntem pe calea cea bună, este o sursă foarte mare de încredere pentru ceea ce facem şi în ceea ce urmează să facem în continuare, şi de motivaţie, să încercăm să ţinem ştacheta la fel de ridicată".

Robert Glinţă consideră că întrecerea europeană a constituit un bun prilej de a afla stadiul pregătirii sale în perspectiva participării la Jocurile Olimpice.

"A fost un concurs de verificare, ca să spun aşa, a pregătirii acumulate în ultimii doi ani de zile, pentru că nu am mai avut o competiţie internaţională în bazin de 50 m şi chiar eram curioşi să vedem la ce nivel ne situăm cu pregătirea acumulată până acum. Mai ales că suntem în prag de start a Jocurilor Olimpice. Desigur, a fost o competiţie încununată cu foarte mare succes, argintul la 50 m spate a însemnat foarte mult, chiar dacă timpul pe care l-am avut a fost sub recordul meu personal.

Totuşi anul acesta accentul se va pune pe proba de 100 de m spate, pentru că aceasta este proba la care m-am calificat la Jocurile Olimpice, pentru că nu există probă de 50 m la Jocurile Olimpice. La proba de 100 de metri pot să spun că am fost extrem de mulţumit de felul în care am abordat-o şi în calificări şi în semifinale. Odată ce am concurat în semifinale am ştiut cum să abordez finala din punct de vedere tactic ca să obţin un rezultat mai bun decât am avut în seria de calificări şi în semifinală. Încă din calificări şi semifinală am reuşit să îmbunătăţesc timpul meu personal, ceea ce a fost îmbucurător. Reuşind un timp de record personal am ştiut că mai am de unde să scot ceva pentru finală pentru un rezultat mai bun. De asta sunt cel mai încântat şi satisfăcut, de felul în care am reuşit să abordez proba de 100 de m spate şi, desigur, medalia de aur este cireaşa de pe tort care a încununat această probă.

Pregătirea a decurs foarte bine, nu au mai existat competiţii internaţionale de doi ani de zile, însă eu bineînţeles că nu am stat pe loc, mă pregătesc cu motoarele turate la maximum pentru Jocurile Olimpice. Şi a fost un pas destul de important trecerea prin aceste Campionate Europene pentru a ne evalua pregătirea acumulată până acum. Obţinând aceste rezultate îmbucurătoare am aflat că suntem pe calea cea bună şi ştim ce să facem în continuare pentru a încerca să ne păstrăm acest trend ascendent în performanţă", a mai spus Glinţă.

Robert Glinţă, medalie de aur la Campionatele Europene de la Budapesta

Înotătorul român Robert Glinţă, calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a cucerit la Campionatele Europene de nataţie de la Budapesta două medalii, aur în proba de 100 m spate şi argint la 50 m spate.

Robert Andrei Glinţă a stabilit joi şi un nou record naţional al probei de 100 m spate, după ce îl doborâse în serii (53 sec 26/100) şi semifinale (52 sec 97/100). Vechea performanţă îi aparţinea tot lui Glinţă, din 27 mai 2018 (53 sec 32/100).

Este prima medalie de aur cucerită de România la un Campionat European de nataţie pentru seniori, în probele masculine, şi cea dintâi după o pauză de 17 ani - ultima realizare fiind reuşită de Camelia Potec în 2004, la Madrid, în proba de 200 m liber, potrivit Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Etichete: robert glinta


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Mihai Leu, internat de urgenţă din cauza unor complicaţii după o operaţie
Mihai Leu, internat de urgenţă din cauza unor complicaţii după o operaţie

Campionul la box şi raliu Mihai Leu a fost internat de urgenţă, vineri seară, la spitalul din...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Englezii l-au descoperit pe ”românul care e atât de bogat încât a uitat că are una dintre cele mai tari mașini din istorie”

Ianis Hagi a jucat cu locul 2 din Spania, după 5 meciuri la rând pe bancă, și a fost decisiv! Nota primită
ianis
Gigi Becali, bun de plată? Cum poate ajunge să plătească o avere pentru Siyabonga Ngezana
OUT de la Bayern! Vândut la doar două zile după eliminarea din Champions League
firo: Fuvuball: Soccer: April 23, 2022 1st Bundesliga, season 2021/2022 31st matchday FC Bayern Mvnchen - Borussia Dortmund 3:1, Leroy Sane, Malik Tillman, FC Bayern Mvnchen, FCB, Bayern, FC Bayern, half figure,
Viral instant! Ce a pățit Andreea Bălan la un concert: ”Dezastru!”. Reacția artistei, ”de milioane”
Screenshot 2024-05-10 092035
Recomandările redacției
fcsbcfr
Live Video&Text FCSB - CFR Cluj 0-0, ACUM, DGS 1. Derby echilibrat pe Arena Națională! Bîrligea, cea mai mare ocazie a primei reprize

De la Arena Națională, Gigi Becali a anunțat cu cine vrea să joace FCSB în Champions League: ”I-am promis”
gigi-becali
Fanii lui Tottenham au tras aceeași concluzie, după ce Postecoglou l-a băgat pe Drăgușin abia în repriza a doua
Tottenham Hotspur v Burnley, Premier League, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 11 May 2024
Video Gigi Becali, prima apariție pe un stadion după aproape 4 ani! Gestul făcut la începutul meciului
gigi
Citește și
România, locul patru la Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică
Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică
Foto ”Dezgustător!” Faza Campionatului Mondial: a omorât o muscă și a mâncat-o în fața tuturor. Reacția jucătorului
Stephen Maguire reacts, during the Cazoo World Championships 2024 at Crucible Theatre, Sheffield, United Kingdom, 30th April 2024(Photo by Cody Froggatt/News Images)
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță în Namibia cu nepotul cel mare, Alexander. Distracție la proprietatea de milioane a fostului tenismen
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță în Namibia cu nepotul cel mare, Alexander. Distracție la proprietatea de milioane a fostului tenismen
De ce nu s-a operat Tavi Popescu înainte de finalul sezonului: "Nu facem vrăjeală, ca în urmă cu 4-5 ani"
De ce nu s-a operat Tavi Popescu înainte de finalul sezonului: "Nu facem vrăjeală, ca în urmă cu 4-5 ani"
Varga anunță transferuri pe bandă rulantă și o echipă stelară! I-a transmis lui Gigi Becali că a început „războiul”
Varga anunță transferuri pe bandă rulantă și o echipă stelară! I-a transmis lui Gigi Becali că a început „războiul”
Elizabeth Hurley, fabuloasă în prag de 59 de ani, într-o rochie decupată în zona bustului. Și crăpătura de pe picior a fost de mare efect
Elizabeth Hurley, fabuloasă în prag de 59 de ani, într-o rochie decupată în zona bustului. Și crăpătura de pe picior a fost de mare efect
Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”
Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”
Adio, Edi Iordănescu. Salariu de nerefuzat propus de arabi celui mai prost plătit selecționer de la Euro
Adio, Edi Iordănescu. Salariu de nerefuzat propus de arabi celui mai prost plătit selecționer de la Euro
Prima mașină a fost produsă pe teritoriul României de azi în 1910. Era sub licență din SUA Foto
Prima mașină a fost produsă pe teritoriul României de azi în 1910. Era sub licență din SUA Foto
Până la 10 ani fără permis și, în situații extreme, închisoare pe viață. Singurele măsuri care ar putea face ordine printre șoferii români
Până la 10 ani fără permis și, în situații extreme, închisoare pe viață. Singurele măsuri care ar putea face ordine printre șoferii români
Fabulos: cum s-a prezentat Djokovic la antrenament după incidentul de ieri VIDEO
Fabulos: cum s-a prezentat Djokovic la antrenament după incidentul de ieri VIDEO
Aur pentru România la Europenele de canotaj, în proba ”regină”
cantoaj romania

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”
Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”
Digi World
Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer
Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer
Digi Animal World
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”