Lindstedt, mai câștigat decât Tecău?

26.11.2012, 13:13
poza site

După trei ani în care l-am susținut ca pe unul dintre compatrioții noștri, suedezul Robert Lindstedt nu va mai face pereche cu Horia Tecău. A fost o perioadă fructuoasă, cu multe titluri, meciuri pe muchie de cuțit și bineînteles trei vise frumoase la Wimbledon – încheiate cu o înfrângere în ultimul act. Însă întrebarea care se naște acum este: cine va avea mai mult de câștigat după schimbul de parteneri? Lindstedt sau Tecău?

Pentru asta trebuie să vedem cu cine se vor alătura în 2013: Max Mirnyi și Nenad Zimonjic. Îi dorim tot succesul din lume lui Horia, dar “Bestia” nu pare cea mai bună soluție la prima vedere. Existau și alți jucători foarte buni de dublu care nu aveau stabilit încă programul pentru sezonul viitor. Dintre soluțiile pe care le consider viabile primul nume care îmi vine în minte este cel al francezului Michael Llodra, care nu a avut niciun partener stabil în ultima jumătate a sezonului sau de ce nu chiar Nenad Zimonjic.

Probabil că nu voi fi pe placul multor cititori când spun că Lindstedt și Tecău trebuiau să o ia pe căi diferite încă de mai multă vreme. Frustrarea celui de-al treilea Wimbledon pierdut la mustață a zdruncinat mult din încrederea mutuală a cuplului, iar despărțirea părea inevitabilă.

Lindstedt sau Mirnyi?

Dacă analizăm calitățile lui Lindstedt și Mirnyi, reiese un mic avantaj pentru suedez. Ambii servesc foarte bine, probleme intervin în jocul la fileu la amândoi, însă la retur nordicul are un mare plus. La care putem să adaugăm mobilitatea din teren, mult sportită față de cea a bielorusului.

Mirnyi este un jucător imens, atât la propriu, cât și la figurat, însă odată cu trecerea anilor a început să nu mai inspire același sentiment de frică în rândurile adversarilor.

În comparație de noi parteneri, Zimonjic este o soluție mult mai bună. Ar fi fost atât pentru Horia, cât mai ales este pentru Lindstedt. Suedezul s-a mișcat repede și a reușit să-l convingă pe sârb să i se alăture, chiar dacă alte nume importante ar fi vrut să facă pereche cu nativul din Belgrad. Cu un joc complet, atât la serviciu cât și la retur, Zimonjic a făcut performanțe notabile cu toți partenerii lui de-a lungul timpului. Iar în primul turneul jucat alături de Lindstedt, la Stockholm, în warm-up-ul sezonului următor – cuplul suedezo-sârb a jucat finala, pe care a pierdut-o dramatic după ce a ratat 4 mingi de meci.

Așadar, semne bune anul are, cel puțin pentru Robert Lindstedt. În schimb nu se știe ce va fi cu “fratele” lui, Horia. Fără meciuri împreună cu Mirnyi, dar cu un foarte mare respect pentru colegul său de la Bredenton, Tecău va trebui să ducă greul noului parteneriat. Precum s-a văzut și la Londra, „Bestia” se mișcă din ce în ce mai greu, ajunge tot mai rar la mingile care aterizează la mai mult de un metru de el și procentajele la retur sunt mult sub nivelul unui jucător de Top 10.

Mesajul meu pentru Horia este „Fii tu Bestia!!!” și demonstrează tuturor scepticilor, inclusiv subsemnatului, că greșesc atunci când consideră că parteneriatul cu Mirnyi nu a fost cel mai nimerit după despărțirea de Robert Lindstedt.   

De același autor
Citeşte alte articole de Gabriel Morariu
Digi24
Și-a cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $. Cum arată în interior și cu cât vinde acum casa pe roți
Și-a cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $. Cum arată în interior și cu cât vinde acum casa pe roți

După ani de zile în care a trăit și a amenajat rulote, o tânără a făcut o pasiune pentru...

Descarcă aplicația Digi24

  • 14:00 LIVE Stirile Digi Sport
  • 14:30 LIVE Baraj Superliga
  • 14:30 LIVE Baraj Superliga
  • 15:15 LIVE Stirile Digi Sport
  • 16:30 LIVE Fotbal European
  • 18:00 LIVE Premier League: Manchester City-West Ham
  • 18:45 LIVE Stirile Digi Sport
  • 19:00 LIVE Premier League: Manchester City-West Ham
  • Vezi tot programul
  • FOTBAL: Oțelul Galați - ”U” Cluj, 14:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • arsenal

    FOTBAL: Arsenal - Everton, 18:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

  • Chelsea v Liverpool, EFL Carabao Cup Final, Football, Wembley Stadium, London, UK - 25 Feb 2024

    FOTBAL: Liverpool - Wolves, 18:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 3

  • Erling Haaland of Manchester City celebrates his goal to make it 3-0 during the Premier League match Manchester City vs Wolverhampton Wanderers at Etihad Stadium, Manchester, United Kingdom, 4th May 2024(Photo by Mark Cosgrove/News Images)

    FOTBAL: Manchester City - West Ham, 18:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • FOTBAL:FCSB-RAPID BUCURESTI, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (20.04.2024)

    FOTBAL: Rapid - FCSB, 21:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Spain: REAL MADRID v FC BARCELONA. LA LIGA 2023/2024. ROUND 32.

    FOTBAL: Barcelona - Rayo Vallecano, 20:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 4

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

Manchester United v Tottenham Hotspur - Premier League - Old Trafford

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

Screenshot 2024-05-17 at 18.33.57

Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic

Real Madrid Celebrate 36th League Title - Madrid

Exclusiv 36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului

laca

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media