Formel 1: GP von Japan 2024 in Suzuka - Das Rennen
Dorit de Red Bull și de Mercedes, Fernando Alonso s-a decis și a semnat!
max-verstappen
Max Verstappen a ieșit învingător în Marele Premiu al Japoniei
daniel niculae3
Foto Daniel Niculae, replică ironică pentru Dan Șucu! ”Ruptură” evidentă la Rapid
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Digi Sport Matinal

Video Hamilton a câștigat Marele Premiu al Braziliei. Plecat de pe 10, s-a duelat spectaculos cu Verstappen, care a fost lider 59 de tururi

articol scris de Digi Sport
14.11.2021, 20:35

Lewis Hamilton a făcut o cursă senzațională în Marele Premiu al Braziliei, pe care l-a câștigat deși a plecat de pe locul 10. Max Verstappen a plecat de pe 2 și a condus cursa timp de 59 de tururi.

pjimage
Lewis Hamilton a câștigat Marele premiu al Braziliei / Foto: colaj Digi Sport
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Braziliei

Grand Prix-ul de la Interlagos a început o mișcare fulminantă făcută de Max Verstappen. Plecat de pe poziția a doua, pilotul de la Red Bull l-a depășit pe Bottas (Mercedes) chiar în primul viraj și a devenit lider, poziție pe care a stat aproape toată cursa.

Numai că Lewis Hamilton, care avea un motor nou, motiv pentru care a și fost penalizat pe grilă, a profitat de acest lucru și a făcut o manevră de maestru în turul 59, cu ajutorul DRS-ului, în virajul 4.

L-a depășit pe Verstappen superb și nu a mai cedat locul 1 în cele 12 tururi rămase. A încheiat cu un avans de 10.4 secunde. Pentru Hamilton, aceasta a fost a șasea victorie din acest sezon și a 101-a din carieră.

Septuplul campion mondial a redus astfel diferența dintre el și Verstappen, din clasament, la 14 puncte, cu 3 etape rămase de disputat.


 

VIDEO Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei:

UPDATE turul 71 (ultimul): Hamilton (Mercedes) trece primul linia de sosire, după ce plecat de pe 10 din cauza unei penalizări. Sergio Perez (Red Bull) primește punctul bonus, pentru că face record pe tur.

UPDATE turul 59: Manevră de maestru a lui Hamilton. Pilotul de la Mercedes trece superb de Max Verstappen, în virajul 2, și devine lider. Ordinea în cursă: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Verstappen (Red Bull), 3. Bottas (Mercedes), 4. Perez (Red Bull), 5. Leclerc (Ferrari), 6. Sainz (Ferrari), 7. Alonso (Alpine), 8. Ocon (Alpine).

UPDATE turul 47: Super duel între Hamilton și Verstappen,. Pilotul de la Mercedes îl depășește doar temporar pe Verstappen pe exterior, dar olandezul "îi închide ușa" spectaculos.

UPDATE turul 43: Verstappen (Red Bull) e din nou lider după ce și Hamilton (Mercedes) intă la boxe. Ordinea în cursă: 1. Verstappen (Red Bull), 2. Hamilton (Mercedes), 3. Bottas (Mercedes), 4. Leclerc (Ferrari), 5. Perez (Red Bull), 6. Sainz (Ferrari).

UPDATE turul 41: Verstappen (Red Bull) intră la boxe, pune pneuri hard și revine pe pistă pe poziția a patra. Hamilton (Mercedes) devine lider.

UPDATE turul 40: Hamilton (Mercedes) le transmite celor de la boxe că se sufocă, pur și simplu, că respiră greu, din cauza căldurii aproape insuportabile.

UPDATE turul 36: Hamilton (Mercedes) se apropie la mai puțin de 1.33 secunde de liderul Verstappen (Red Bull). Perez (Red Bull) e pe 4 după ce a trecut pe la boxe.

UPDATE turul 31: Din nou steag galben. Sunt adunate de pe pistă bucăți din monoposrul lui Lance Stroll (Aston Martin).

UPDATE turul 20: Ordinea în cursă: 1. Verstappen (Red Bull), 2. Hamilton (Mercedes), 3. Perez (Red Bull), 4. Bottas (Mercedes), 5. Leclerc (Ferrari), 6. Sainz (Ferrari), 7. Gasly (Alpha Tauri), 8. Vettel (Aston Martin).

UPDATE turul 12: Steag galben din nou, după ce Mick Schumacher (Haas) s-a acroșat cu colegul său, Mazepin.

UPDATE turul 9: Safety-car-ul iese de pe pistă. Ordinea în cursă: 1. Verstappen (Red Bull), 2. Perez (Red Bull), 3. Hamilton (Mercedes), 4. Bottas (Mercedes), 5. Leclerc (Ferrari), 6. Sainz (Ferrari), 7. Vettel (Aston Martin).

UPDATE turul 6: Safety car-ul intră pe circuit după ce Yuki Tsunoda rămâne fără botul mașinii. Lewis Hamilton (Mercedes) a urcat de pe 10 pe 3.

UPDATE: Start în Marele Premiu al Braziliei. Verstappen (Red Bull), plecat de pelocul 2, îi ia fața lui Bottas (Mercedes) în primul viraj și trece pe primul loc. Norris își rupe spoilerul față și intră la boxe.

UPDATE: S-a plecat în turul de formare.

UPDATE: Piloții se pregătesc pentru turul de formare. Sunt 54 de grade la nivelul pistei.


Știrea inițială:

Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei se anunță unul pasionant după incidentele care au agitat spiritele înaintea stabilirii grilei de start - cursa de la Interlagos este în direct la Digi Sport 2, duminică de la ora 19.00.

Descalificat din calificările de vineri și trimis la coada plutonului, Lewis Hamilton a depășit ca o furtună 15 piloți în cursa de sprint. Cu o retrogradare de 5 locuri în urma desigilării unui motor nou, britanicul de la Mercedes va lua startul de pe locul 10 al grilei.

Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei, ora 19.00, în direct la Digi Sport 2

În pole position se va afla Valtteri Bottas. Este al doilea pole consecutiv din sezon și al 20-lea din cariera al finlandezului. Pe Interlagos, Bottas a mai plecat o dată din pole position în 2017, când a terminat pe locul secund după Sebastian Vettel.

Linia întâi în etapa de Grand Prix este completată de liderul clasamentului general, Max Verstappen. Olandezul de la Red Bull a fost primul pe grila sprintului, însă pneurile mai dure l-au făcut sa piarda duelul cu Bottas încă din primul viraj.

Verstappen a mai luat însă 2 puncte bonus astfel încât avantajul său la general s-a mărit acum la 21 de puncte față de Hamilton.

  • Marele Premiu al Braziliei, a 19-a etapă a sezonului, va fi în direct pe Digisport 2 HD si Digi 4k duminică, de la ora 19:00.

Lewis Hamilton a fost sancționat de două ori

Carlos Sainz de la Ferrari a plecat de pe locul 5 în sprint și a terminat scurta cursă de 100 kilometri pe 3. Îl va avea alături în linia a doua la startul cursei din Brazilia pe mexicanul Sergio Perez.  

Șansele lui Lewis Hamilton la al 8-lea titlu par extrem de reduse în aceste condiții.

La finalul sprintului, șeful de la Mercedes, Toto Wolff, a avut mesaj pentru Hamilton.

”Lewis, ai făcut o treabă fantastică. Dă-i dracului pe toți!” 

”Am înțeles. Încă nu e totul încheiat”, a fost replica campionului mondial.

Lewis Hamilton a pierdut pole position din cauza unor modificări neregulamentare aduse sistemului DRS în urma unei reclamații făcute de Red Bull. Echipa Mercedes a anunțat că nu va face apel deoarece ”cursele se câștigă pe pistă”.

Etichete: lewis hamilton , valtteri bottas , marele premiu al braziliei , max verstappen , lewis hamilton brazilia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare

În timpul interviurilor pentru angajare, candidații pot avea parte de întâmplări neplăcute sau...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
wanda nara
După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”
*EXCLUSIVE* Former Swedish footballing Maverick Zlatan Ibrahimovic wearing a Ferrari cap spotted with his wife Helena Seger as they enjoyed a spot of lunch at Palazzo Parigi Hotel in Milan.
”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină
8
”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte
sucu 4
După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit
dragusin
Recomandările redacției
daniel niculae3
Foto Daniel Niculae, replică ironică pentru Dan Șucu! ”Ruptură” evidentă la Rapid

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist
FOTBAL:FCSB-FC VOLUNTARI, SUPERLIGA SUPERBET (12.09.2022)
Exclusiv Dani Coman: ”Săptămâna viitoare voi semna!”. A făcut anunțul în direct la TV
Exclusiv ”Te-ai trezit la 0-3 să strigi! O chestie ieftină” Reacție categorică după scandările xenofobe de la Farul - Sepsi
FOTBAL:FARUL CONSTANTA-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (3.05.2024)
Citește și
Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Chinei! Premieră pentru pilotul olandez
profimedia-0866661437
Max Verstappen, victorie categorică în cursa de sprint de la MP al Chinei
profimedia-0866394542
Cum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat
Cum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat
Gigi Becali, donații de zeci de milioane de euro la Muntele Athos: „O să fie un sfânt!"
Gigi Becali, donații de zeci de milioane de euro la Muntele Athos: „O să fie un sfânt!"
Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane”
Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane”
"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"
"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"
Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"
Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"
Radu Drăgușin s-a săturat să fie rezervă. Își pregătește plecarea de la Tottenham, după doar 6 luni
Radu Drăgușin s-a săturat să fie rezervă. Își pregătește plecarea de la Tottenham, după doar 6 luni
Amenzi până la 3.000 lei pentru românii care stau la bloc și au balcon. Ce nu au voie să facă?
Amenzi până la 3.000 lei pentru românii care stau la bloc și au balcon. Ce nu au voie să facă?
Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună
Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună
Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța
Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța
Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Chinei! Premieră pentru pilotul olandez
profimedia-0866661437

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani:
Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”