Screenshot 2024-05-26 at 16.27.13
3.000.000 $ după accidentul ”horror” din Marele Premiu de F1 de la Monaco
PEREZ Sergio (mex), Red Bull Racing RB20, crash, accident, marshall, commissaire de piste, marshal, marshalls, marshals
Sergio Perez, prima reacție după accidentul horror de la Monaco: ”Complet inutil”
Euro 2024 - Training France in Paderborn
Panică la EURO: un virus s-a răspândit în lotul unei favorite, cu doar o zi înainte de startul turneului!
Digi Sport 1 Live
Acum

Video Verstappen a câștigat Marele Premiu al Stiriei după o cursă perfectă și e noul lider. Hamilton, pe 2. Norris, surpriză plăcută

articol scris de Digi Sport
27.06.2021, 17:23

În direct la Digi Sport, Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Siriei, după o cursă perfectă. Plecat din pole-pozition, olandezul i-a făcut fericiți pe cei de la Red Bull chiar pe circuitul de casă al constructorului austriac.

F1 Grand Prix of Styria
Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Stiriei / Foto: Getty Images
  • MEDIA: Liga Digi Sport, vineri, 17:00, DGS 1

  • MEDIA: Fotbal Club, vineri, 19:00, DGS 1

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Stiriei

A fost un incident chiar din primul tur, după primele viraje, când au fost implicate 4 mașini, iar Gasly a fost nevoit să abandoneze. Pe lângă Gasly, a mai părăsit cursa și George Russell, în turul 39, iar acestea au fost singurele două abandonuri.

Verstappen a pilotat perfect și a fost prea rapid pentru Hamilton (Mercedes). Septuplul campion mondial s-a ținut scai de olandez, însă distanța a fost totuși una mare, mai ales după penultimul tur, când britanicul a constatat că era imposibil să-l mai ajungă din urmă pe Max, a intrat la boxe și a pus pneuri soft pentru a forța obținerea punctului-bonus, acordat pentru record pe tur.

Mutarea a fost una câștigătoare, iar astfel, Hamilton a scos tot ce s-a putut de la cursă. Pe locul 3 s-a clasat colegul lui Hamilton de la Mercedes, Valtteri Bottas, care a plecat de pe 5, din cauza unei penalizări de 3 locuri.

Max Verstappen e noul lider al clasamentului

Pentru Verstappen a fost a patra victorie a sezonului și a 14-a din carieră. Olandezul de 23 de ani are 4 succese în acest sezon, față de 3 ale lui Hamilton. Astfel, pilotul de la Red Bull este noul lider al clasamentului, cu 18 puncte peste britanic.


Pe locul 4 a terminat colegul lui Verstappen de la Red Bull, Sergio Perez, iar pe 5 a fost surpriza Lando Norris, de la Mclaren. Piloții Ferrari, Sainz și Leclerc, au terminat pe 6 și 7, cu mențiunea că Leclerc a fost desemnat cel mai bun pilor al cursei, după ce a recuperat perfect și a încheiat nesperat de bine.

La constructori, pe primul loc se află Red Bull-Honda cu 252 de puncte, urmată de Mercedes, cu 212 puncte.

LIVE VIDEO&TEXT Marele Premiu al Stiriei:

UPDATE turul 71: Final de cursă. Max Verstappen câștigă Marele Premiu al Stiriei. Pilotul de la Red Bull e urmat de Hamilton, care a reușit, în cele din urmă, să facă record chiar îăn ultimul tur și a luat punctul-bonus.

UPDATE turul 70: Hamilton (Mercedes) intră din nou la boxe pentru schimb de pneuri, pentru a ataca recordul pe tur. Dacă îl va obține, va primi punctul-bonus.

UPDATE turul 68: Norris (Mclaren) urcă pe locul 5, iar piloții Ferrari sunt unul lângă altul. Ordinea în cursă: Verstappen (Red Bull), Hamilton (Mercedes), Bottas (Mercedes), Perez (Red Bull), Norris (McLaren), Sainz (Ferrari), Leclerc (Ferrari), Stroll (Aston Martin), Alonso (Alpine), Tsunoda (Alpha Tauri).

UPDATE turul 39: George Russell (Williams) intră la boxe și nu mai revine pe pistă, din cauza unei probleme la motor.

UPDATE turul 34: Ordinea în cursă: Verstappen (Red Bull), Hamilton (Mercedes), Bottas (Mercedes), Perez (Red Bull), Sainz (Ferrari), Norris (McLaren), Raikkonen (Alpha Tauri), Ricciardo (McLaren), Leclerc (Ferrari), Ocon (Alpine).

UPDATE turul 29: Lewis Hamilton (Mercedes) intră la boxe, iar Verstappen (Red Bull) face același lucru. Ambii piloți pun pneuri hard și schimbă extrem de rapid, cu 2 secunde pentru Max și 2,2 secunde pentru Lewis, iar olandezul iese de la boxe din nou în fața lui Hamilton. Astfel, se păstrează ordinea în cursă. În mod normal, strategia este cu o singură oprire la boxe.

UPDATE Turul 7: Ordinea în cursă: Verstappen (Red Bull), Hamilton (Mercedes), Norris (McLaren), Perez (Red Bull), Bottas (Mercedes), Stroll (Aston Martin), Alonso (Alpine), Russell (Williams).

UPDATE turul 3: Hamilton (Mercedes) le spune mecanicilor că unul dintre pneurile față este afectat din cauza incidentului de la start.

UPDATE Turul 1: Start în Marele Premiu al Stiriei. Max Verstappen (Red Bull) pleacă perfect, Hamilton (Mercedes) încearcă să-l depășească în primul viraj, dar olandezul îi taie calea și se menține lider. Latifi (Williams), Leclerc (Ferrari), Gasly (Alpha Tauri) și Giovinazzi (Alpha Tauri) se ating, iar Gasly se alege cu suspensia stânga spate ruptă și cu pană în urma contactului cu Leclerc, ajunge la boxe și abandonează, dar nu a fost nevoie de întreruperea curei.

UPDATE: Piloții se pregătesc pentru turul de încălzire.


Știrea inițială:

Max Verstappen, pole-position în Marele Premiu al Stiriei

Max Verstappen a demonstrat încă o dată că e capabil să se bată de la egal la egal cu septuplul campion mondial Lewis Hamilton. Olandezul de 23 de ani a fost cel mai rapid în calificările pentru Marele Premiu al Stiriei, cun timp de 1.03.841.

Pilotul de la Red Bull a obținut al șaselea pole-position al carierei, al doilea consecutiv și al treilea din acest sezon, performanță pe care nu a mai avut-o până acum. În plus, Max și-a ajutat și echipa, Red Bull, să obțină pole-position pentru prima dată pe circuitul "de casă".

Marele Premiu al Stiriei, duminică, ora 16:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

Al doilea a fost Valtteri Bottas, însă finlandezul de la Mercedes va pleca de 5 pentru că a fost penalizat după incidentul din antrenamente, pentru conducere periculoasă, după ce, pe linia boxelor, a fost aproape să lovească un mecanic și s-a răsucit.

Astfel, de pe 2 va pleca Lewis Hamilton (Mercedes), după ce a greșit în virajele 3 și 9. Atât Verstappen, cât și Hamilton vor pleca în cursă cu pneuri medii.

Pe 3 va fi Lando Norris, de la McLaren, urmat de Sergio Perez, de la Red Bull, iar de pe 6 va pleca Pierre Gasly (Alpha Tauri), urmat de Charles Leclerc (Ferrari).

1. Max Verstappen (Red Bull)
2. Lewis Hamilton (Mercedes)
3. Lando Norris (McLaren)
4. Sergio Perez (Red Bull)
5. Valtteri Bottas (Mercedes)
6. Pierre Gasly (Alpha Tauri)
7. Charles Leclerc (Ferrari)

În primele 7 etape din acest sezon, au fost 4 "pole-man"-i diferiți: câte două pentru Charles Leclerc, Lewis Hamilton și Max Verstappen, și unul pentru Valtteri Bottas.

Max Verstappen a mai câștigat de două ori pe acest circuit, la fel ca Hamilton.

Marele Premiu al Stiriei va fi duminică, de la ora 16:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1 și Digi 4K, urmat de emisiunea Grila de start, de la ora 18.

Etichete: lewis hamilton , max verstappen , marele premiu al styriei


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Chris Martin, Coldplay: „Am fost şocat şi trist. Ieri aţi huiduit, aşa că azi aş dori să huiduiţi mai tare.” Babasha a cântat din nou
Chris Martin, Coldplay: „Am fost şocat şi trist. Ieri aţi huiduit, aşa că azi aş dori să huiduiţi mai tare.” Babasha a cântat din nou

Solistul trupei Coldplay, Chris Martin, a trecut peste momentul stânjenitor de cu o seară înainte...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
firea nicusor
Gigi Becali a dat lovitura după ce Nicușor Dan a câștigat alegerile în fața Gabrielei Firea: ”Câteva zeci de milioane”

Răzvan Lucescu a refuzat lovitura carierei! Putea fi unic printre toți antrenorii din România
razvan
De la cel mai banal la cel mai frumos. Așa arată cele 24 de echipamente de la EURO! Locul ocupat de România
Ianis Hagi cu banderola de capitan la meciul amical de fotbal dintre Romania si Liechtenstein, desfasurat pe Stadionul S
A apărut în public la o lună după ce a fost stropit cu acid și i-a lăsat mască pe toți! Imagini greu de privit
7
A cerut o grămadă de bani și l-a enervat pe Gigi Becali! Salariul cu care a fost convins să semneze cu FCSB, până la urmă
gigi-becali1
Recomandările redacției
Euro 2024 - Training France in Paderborn
Panică la EURO: un virus s-a răspândit în lotul unei favorite, cu doar o zi înainte de startul turneului!

Exclusiv Ilie Dumitrescu a scos 3 jucători din primul 11 al României! Cum arată varianta finală pentru EURO
ilie
Exclusiv Ionel Dănciulescu, reacție acidă despre transferul lui Florinel Coman: ”Bă, te milogești?”
Florinel Teodor Coman celebreaza castigarea Superligii in urma meciului dintre FCSB si CFR Cluj, desf�șurat pe Arena N
Exclusiv Helmut Duckadam a dat verdictul! Cel mai spectaculos transfer de până acum în SuperLigă
duckadam
Citește și
Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Canadei
profimedia-0866661437 - Copy
Charles Leclerc a câştigat Marele Premiu al Principatului Monaco
F1 Hungarian Grand Prix, Practice, Hungaroring, Mogyorod, Hungary - 29 Jul 2022
Val de reacții după ce o mireasă i-a cerut soțului cel mai bizar lucru înainte de nuntă: „Nu vreau să mă fac de rușine”
Val de reacții după ce o mireasă i-a cerut soțului cel mai bizar lucru înainte de nuntă: „Nu vreau să mă fac de rușine”
Portarul pe care vrea să-l aducă Gigi Becali la FCSB! A fost la Real Madrid și a câștigat Liga Campionilor!
Portarul pe care vrea să-l aducă Gigi Becali la FCSB! A fost la Real Madrid și a câștigat Liga Campionilor!
Gigi Becali a luat decizia: de ce nu l-a transferat pe Bauza de la Mititelu! Explicația muzicală dată de miliardar
Gigi Becali a luat decizia: de ce nu l-a transferat pe Bauza de la Mititelu! Explicația muzicală dată de miliardar
Sofia Vergara, într-un costum de baie provocator, cu un decolteu amețitor. Imaginile au strâns peste 500.000 de aprecieri
Sofia Vergara, într-un costum de baie provocator, cu un decolteu amețitor. Imaginile au strâns peste 500.000 de aprecieri
Delia, într-un costum de baie minuscul. S-a pozat în oglinda de acasă, înainte de a ieși pe terasa pe care are și piscină
Delia, într-un costum de baie minuscul. S-a pozat în oglinda de acasă, înainte de a ieși pe terasa pe care are și piscină
Navele rusești, filmate la 180 de kilometri de SUA. Surprinse în timp ce se îndreptau spre Havana
Navele rusești, filmate la 180 de kilometri de SUA. Surprinse în timp ce se îndreptau spre Havana
Ești tânăr șofer? Află dacă ți-au pus părinții modul de urmărire prin GPS pe mașină
Ești tânăr șofer? Află dacă ți-au pus părinții modul de urmărire prin GPS pe mașină
Cine este Babasha, cântărețul de manele huiduit la concertul Coldplay de pe Arena Națională
Cine este Babasha, cântărețul de manele huiduit la concertul Coldplay de pe Arena Națională
Românca s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ITF de la Biarritz. A eliminat-o pe principala favorită
Românca s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ITF de la Biarritz. A eliminat-o pe principala favorită
Max Verstappen a câștigat Marele Premiu de la Imola! Cifra impresionantă la care a ajuns olandezul
profimedia-0874476905

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Delia, într-un costum de baie minuscul. S-a pozat în oglinda de acasă, înainte de a ieși pe terasa pe care are și piscină
Delia, într-un costum de baie minuscul. S-a pozat în oglinda de acasă, înainte de a ieși pe terasa pe care are și piscină
Digi World
Cel mai bun moment al zilei pentru a face sport pentru a scădea nivelul zahărului din sânge. E valabil mai ales pentru cei cu exces de greutate
Cel mai bun moment al zilei pentru a face sport pentru a scădea nivelul zahărului din sânge. E valabil mai ales pentru cei cu exces de greutate
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”