3
Denis Alibec i-a răspuns lui Gigi Becali, iar patronul FCSB-ului nu a rămas dator
gigi-becali-stadion
Video Gigi Becali, glumă după glumă după ce a ieșit din post: a spus cum vrea să numească stadionul de 100.000 de locuri
prunea
Exclusiv Florin Prunea ”tremură” pentru Dinamo. Avertisment înaintea barajului cu Csikszereda
Digi Sport 1 Live
Acum
Liga Digi Sport

Amânare în "Dosarul Transferurilor". Inculpaţii vor afla sentinţa pe 5 martie

11.02.2013, 03:09

Cei 8 oameni din fotbal implicaţi în "Dosarul Transferurilor" mai au de aşteptat până să afle sentinţa. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis amânarea recursului, care se va judeca pe 5 martie. DNA a solicitat interdicţia de a părăsi ţara pentru inculpaţi, însă aceasta va fi decisă pe 19 februarie.

dosarul cei 8
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1


Update 16:25: Victor Becali nu are de gând să urmeze modelul vărului său, Gigi Becali. "Procurorii au scris în motivaţie că ne-am întâlnit conspirativ. Cum poate fi un hotel, Crowne Plaza, un loc de întâlnire conspirativ? Nu ne-am dus pe câmp, nici în pădure, ci la un hotel din Bucureşti. Eu nu o să urmez exemplul vărului meu Gigi Becali. Are 54 de ani, eu am 51, nu mai sunt la vârsta la care să pot fi uşor influenţabil. Nu plec din România şi nici nu am motive s-o fac. Eu şi fratele meu am fost prezenţi la toate termenele de judecată şi vom fi prezenţi până la ultimele. Nu ne sustragem de la nimic", a explicat agentul de jucători la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.


Update 12:35: Cristi Borcea neagă, la rândul său, că ar fi tentat de fuga din ţară, după modelul anunţat de naşul său, Gigi Becali.

"Este o aberaţie că aş vrea să fug din ţară, la două săptămâni de la operaţia pe cord. Eu am fost prezent la proces. Indiferent de decizie, eu rămân în ţară. Nu trebuie să existe niciun fel de suspiciune că aş vrea să fug de justiţie", a declarat Borcea la ieşirea din sala de judecată. 


Update 12:10: George Copos: "Sunt un om care a creat 4.500 de locuri de muncă, care a plătit 10 milioane de euro pe an în taxe şi impozite. Toate activele mele sunt în această ţară, România, pe care o iubesc. Trăiesc o dramă! Sunt nevinovat! Toţi banii din acele două transferuri (Dulca şi Bratu) au intrat în contabilitatea clubului, au fost băgaţi în bugetul Rapidului. Şi vom demonstra acest lucru cu acte. Am spus mereu că justiţia nu trebuie făcută în mass-media. Cererea de interdicţie de părăsire a ţării este nedreaptă. Este nedreaptă pentru că eu nu voi pleca niciodată din ţara mea şi nu mă voi sustrage justiţiei, chiar dacă voi fi condamnat. Pot fi judecat, în această ţară, doar de familia mea, de directorii mei şi de cei 2.100 de angajaţi ai Ana"


"Am băgat 40 milioane de euro în Rapid, pentru a aduce bucurie unor oameni. Eram obligat prin lege să introduc insolvenţa la Rapid. Aveam pierderi de 30 de milioane de dolari, ştiţi cu toţii de ce, din acel sezon: 2008-2009. Sunt hăituit, dar chiar şi aşa sunt mândru de Rada şi de băieţi şi voi face tot ce îmi stă în puteri să-i sprijin". 

"Cum poate fi un hotel o locaţie conspirativă? Acolo au fost Deloitte, unul din cei patru mari care se ocupă de fotbal şi care vor prezenta o opinie. Acolo a fost Monterrey, cel mai mare avocat din domeniu, care şi el va prezenta o opinie. Suntem hotărâţi să plătim totul, chiar şi aceste presupuse datorii"., a declarat George Copos, aproape printre lacrimi.


Update 11:50: Amânare în "Dosarul Transferurilor". Decizia va fi luată pe 5 martie.

Totodată, măsura de interdicţie de a părăsi ţara pentru cei inculpaţi a fost amânată pentru 19 februarie.


Update 10:50: Giovanni Becali nu se teme de închisoare. "Puşcăria nu e o sperietoare de girafe, de leoparzi sau de tigri. E o instituţie de reeducare, de punere a omului în linişte, unde îşi aşează gândurile, dacă se va întâmpla aşa ceva. Dar până atunci aşteptăm să fim judecaţi corect. Nu aş fi vorbit dacă nu aş fi văzut articolele de ieri: Ultima duminică de libertate. Hai să vedem dacă o apuc pe următoarea", a declarat fostul agent de jucători.


Update 10:15: DNA a reclamat instanţei supreme o întâlnire conspirativă, care a avut loc acasă la George Copos, unde s-a întâlnit Gigi Becali cu acţionarul majoritar al FC Rapid, Victor Becali şi cu Cristian Borcea, anchetatorii precizând că patronul FC Steaua aşteaptă o sentinţă definitivă într-un dosar penal.

"Cu câteva zile înainte de judecarea primului termen în recurs la ICCJ inculpaţii Gheorghe Copos, Cristian Borcea şi Victor Becali s-au întâlnit într-o locaţie privată, aparţinând inculpatului Copos Gheorghe, cu Becali Gheorghe, inculpat care aşteaptă pronunţarea unei decizii definitive într-o cauză la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la completul de cinci judecători (în dosarul privind sechestrarea hoţilor maşinii patronului FC Steaua- n.r.), aspect care ridică serioase semne de întrebare cu privire la implicarea persoanei menţionate în afacerile judiciare ale inculpaţilor, cu atât mai mult cu cât acesta din urmă (Gigi Becali-n.r.) a relatat că l-a sfătuit pe finul său, inculpatul Cristian Borcea, să părăsească ţara după condamnarea pronunţată de instanţa de apel, aspect confirmat în parte de inculpat", se arată în documentul DNA prin care procurorii cer luarea măsurii interdicţiei de a părăsi ţara pe numele celor opt oameni de fotbal.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) menţionează că "inculpaţii deţin importante valori financiare în ţară şi în străinătate, inculpatul Borcea Cristian având chiar rezidenţa în SUA, relaţiile personale şi comerciale deţinute putând fi de natură să le asigure acestora părăsirea intempestivă a teritoriului ţării şi sustragerea astfel de la judecarea cauzei în recurs"


Update 10:00: Gigi Neţoiu: "Cererea de interdicţie de părăsire a ţării e o măsură nejustificată. E clar că are legătură cu ce a spus domnul Becali, că va fugi din ţară, dar trebuie să facem diferenţa între oameni. Noi am respectat justiţia întotdeauna, suntem oameni de afaceri oneşti, eu am 1000 de angajaţi. Nu mi se pare normal, dar să vedem ce va fi. Avem încredere în justiţia română, de-aia suntem acum aici".


Update 09:35: A ajuns la ICCJ şi Gigi Neţoiu.


Update 09:30: DNA a cerut judecătoarelor să instituie măsura de interdicţie de părăsire a ţării pentru cei opt inculpaţi în "Dosarul Transferurilor" pentru o perioadă de 30 de zile. Înfăţişarea s-a amânat pentru ora 11.00, la cererea avocaţilor apărării, când judecătoarele vor anunţa şi dacă aprobă cererea procurorilor.


Update 09:15: Cristian Borcea, fraţii Becali, George Copos şi Gică Popescu au ajuns la ICCJ. MM Stoica, Gigi Neţoiu şi Jean Pădureanu  nu au venit până la această oră.

Două dosare în care sunt inculpaţi oameni de la "vârful" fotbalului românesc îşi aşteaptă luni, 11 februarie, sentinţele definitive.


În "Dosarul Transferurilor", fraţii Becali, Cristi Borcea, George Copos, Jean Pădureanu, MM Stoica, Gigi Neţoiu şi Gică Popescu au fost condamnaţi la Curtea de Apel, în noiembrie 2012, la închisoare, dar speră ca Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să le îmblânzească pedepsele. În "Dosarul Sechestrării", patronul Stelei, Gigi Becali, îşi aşteaptă verdictul departe de ţară, în Dubai, dar ameninţă să nu se mai întoarcă dacă va fi condamnat la 11 ani de închisoare, aşa cum cer procurorii.

Conform Adevarul.ro, cei opt inculpaţi din "Dosarul Transferurilor" ar putea cere luni o amânare, pentru angajarea unui avocat, dar la Înalta Curte dosarul nu poate avea 42 de termene, aşa cum s-a întâmplat la prima instanţă. Cei opt oameni de fotbal sunt la mâna a trei judecătoare, Corina Jîjîie, Tatiana Rog şi Lavinia Lefterache.

Între 3 şi 8 ani de închisoare pentru cei opt

Achitaţi de Tribunal în aprilie 2012, cei opt au fost condamnaţi în noiembrie acelaşi an la următoarele pedepse:

Ioan Becali: - 8 ani cu executare şi restituirea a cinci milioane de dolari
Victor Becali: - 7 ani cu executare şi restituirea a 1,76 milioane de dolari
Cristi Borcea: - 7 ani cu executare şi restituirea a 1,17 milioane de dolari
George Copos: - 5 ani cu executare şi restituirea a 660 de mii de euro
MM Stoica: - 4 ani cu executare şi restituirea a 675 de mii de euro
Jean Pădureanu: - 3 ani cu suspendare şi restituirea a 197 de mii de euro
Gică Popescu: - 3 ani cu suspendare şi restituirea a 700 de mii de euro
Gigi Neţoiu: - 3 ani cu suspendare

Conform motivării judecătorilor Curţii de Apel, fraţii Becali şi Cristi Borcea nu au au circumstanţe atenuante, spre deosebire de ceilalţi inculpaţi, pentru că au făcut o practică obişnuită din declararea unei sume de transfer mai mici decât cea reală. “Becali Ioan a fost iniţiatorul şi principalul beneficiar, împreună cu Becali Victor, al acestei activităţi ilicite, în cadrul căreia inculpatul Borcea Cristian a avut o contribuţie esenţială, determinată de funcţiile de conducere deţinute la clubul Dinamo Bucureşti”, se arată în motivare.

Mihai Stoica şi George Copos au avut o “activitate infracţională mai redusă”, iar Jean Pădureanu, Gică Popescu şi Gigi Neţoiu au primit o condamnare cu suspendare pentru că primul “are o vârstă înaintată”, al doilea “a fost un sportiv de excepţie şi a acoperit o parte din prejudiciu”, iar ultimul a fost implicat într-un singur transfer ilegal şi a deschis un cont la bancă de unde se poate recupera prejudiciul.

Etichete: george copos , gigi netoiu , mm stoica , meme stoica , victor becali , ioan becali , gigi becali , gica popescu , jean pădureanu , femei , dosarul transferurilor , inchisoare , dosarul sechestrarii de persoane , sentinte finale , judecatoare , inculpati , lordul , inalta curte de casatie si justitie


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
FC Schalke 04 v Galatasaray - UEFA Champions League Group D
Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"

Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”
FOTBAL:CORVINUL HUNEDOARA-OTELUL GALATI, FINALA CUPEI ROMANIEI BETANO (15.05.2024)
Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri
Screenshot 2024-05-15 232704
Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"
UEFA Fußball Conference League, Playoff Round Saison 2023-2023 Toumba Stadion Thessaloniki, 31.08.2023 PAOK Thessaloniki
A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"
albanoo
Recomandările redacției
prunea
Exclusiv Florin Prunea ”tremură” pentru Dinamo. Avertisment înaintea barajului cu Csikszereda

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an
DENNIS MAN, ALESSANDRO CIRCATI, ANGE YOAN BONNY, Serie B, 2023-24, Parma vs Cremonese 1-1, 05-05-2024, Esultanza, Celebr
”Cum e să te bați doar pentru locul 2?” Răspunsul lui Xavi, după Almeria - Barcelona 0-2
Sport News - February 21, 2024
Veste bună pentru Rapid înaintea derby-ului cu FCSB! Jucătorul s-a operat și a început recuperarea
FOTBAL:FCSB-RAPID BUCURESTI, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (20.04.2024)
Citește și
Exclusiv Întrebat dacă ar semna cu FCSB, antrenorul care a uimit pe toată lumea a dat imediat răspunsul
gigibecali-telefon
Atenție, Gigi Becali! Cum poate rămâne FCSB fără antrenor: ”E visul lui!”
gigi
O femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”
O femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”
CSA Steaua s-a folosit de marca FCSB! Dezvăluirile care-l vor înnebuni pe Talpan. „Gigi Becali să-i dea în judecată!"
CSA Steaua s-a folosit de marca FCSB! Dezvăluirile care-l vor înnebuni pe Talpan. „Gigi Becali să-i dea în judecată!"
Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie
Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie
Cum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes
Cum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Ce șansă are un dependent de alcool să trăiască o viață normală
Ce șansă are un dependent de alcool să trăiască o viață normală
Periculosul Gibilan, pe care nu-l bătea nimeni în București, trăiește. Expresia celebră legată de el
Periculosul Gibilan, pe care nu-l bătea nimeni în București, trăiește. Expresia celebră legată de el
ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate
ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate
WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving"
WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving"
Fiorentina i-a stabilit un preț uriaș lui Louis Munteanu: atacantul, dorit de Gigi Becali la FCSB
FOTBAL:FARUL CONSTANTA-FCSB, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (31.03.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”