Real Madrid v Manchester City, UEFA Champions League, Quarter Final, First Leg, Football, Santiago Bernabeu Stadium, Madrid, Spain - 09 Apr 2024
170.000.000 €! Man. City pregătește o lovitură de proporții: starul lui Real Madrid! “Guardiola îl vrea”
UEFA Champions League Manchester City v F.C. Copenhagen Pep Guardiola manager of Manchester City during the UEFA Champio
Manchester City i-a dat ultimatum lui Pep Guardiola
risto-radunovic
”Gata!”. Anunțul făcut de Gigi Becali despre Risto Radunovic
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Digi Sport Special

Video Atletico Madrid - Manchester City 0-0. ”Cetățenii” s-au calificat în semifinală după un final cu scântei pe Wanda Metropolitano

articol scris de Digi Sport
14.04.2022, 00:20

Meci incendiar pe Wanda Metropolitano! Manchester City s-a calificat în semifinala UEFA Champions League după ce a remizat, scor 0-0, cu Atletico Madrid în cea de-a doua manșă a sferturilor de finală. ”Cetățenii” s-au calificat grație rezultatului din tur, scor 1-0.

Atletico Madrid v Manchester City Quarter Final Leg Two - UEFA Champions League
Manchester City s-a calificat în semifinala UEFA Champions League, după 0-0 cu Atletico Madrid / Foto: Getty Images
  • Finala Champions League: Dortmund - Real Madrid, sâmbătă, 22:00, DGS 1

  • Minifotbal: Romania - Polonia, duminică, 21:40, DGS 1

În semifinale, trupa lui Pep Guardiola se va duela cu fosta rivală a antrenorului din La Liga, Real Madrid. Semifinalele Ligii Campionilor sunt programate pe 26/27 aprilie (turul), respectiv 3/4 mai (returul).

Atletico Madrid - Manchester City 0-0. ”Cetățenii” s-au calificat în semifinală după un final cu scântei pe Wanda Metropolitano

Atletico Madrid a avut prima șansă importantă. Joao Felix a trimis periculos în careul ”cetățenilor”, acolo unde aștepta Renan Lodi, însă balonul a fost respins la timp de Kyle Walker.

Manchester City a dat replica doar trei minute mai târziu când De Bruyne a centrat în careu de la colțul terenului, iar Stones a trimis cu capul peste poarta lui Oblak.

”Cetățenii” au semnat cea mai mare ocazie a partidei în minutul 30. Walker a trimis foarte bine în fața porții, Foden a apărut la interepție și i-a pasat lui Gundogan care a șutat în bara porții lui Oblak. Gundogan și-a încercat norocul cu capul, dar a fost blocat. De Bruyne a încercat să șuteze din prima, dar execuția nu i-a ieșit.


Ocaziile au continuat prin cea din minutul 35 a lui Atletico Madrid. Llorente i-a pasat în spate lui Kondogbia care a șutat din afara careului, dar balonul a fost deviat, iar Ederson a reușit să rețină.

Startul reprizei secunde i-a aparținut lui Griezmann care a avut o pătrundere bună, dar șutul său a fost blocat de Laporte.

Antoine Griezman a semnat încă o ocazie uriașă în minutul 57 când Joao Felix i-a așezat perfect balonul. Exteriorul său a trecut puțin pe lângă poarta lui Ederson. Rodrigo de Paul a șutat foarte bine în minutul 70, dar nu a nimerit spațiul porții ”cetățenilor”.

Pe finalul partidei au avut loc momente tensionate între cele două formații, după un gest golănesc al lui Felipe asupra lui Phil Foden, care s-a încheiat cu eliminarea jucătorului lui Atletico Madrid.

Spaniolii au mai avut două ocazii uriașe în ultimele momente ale partidei, dar intervențiile impecabile ale lui Ederson au păstrat scorul neschimbat și au adus calificarea lui Manchester City.

VIDEO Rezumatul partidei Atletico Madrid - Manchester City 0-0

Atletico Madrid - Manchester City 0-0. ”Cetățenii” s-au calificat în semifinală după un final cu scântei pe Wanda Metropolitano

Min. 90+13: Final de meci!

Min. 90+12: Ocazie pentru Atletico! Angel Correa șutează, dar Ederson îi salvează pe ”cetățeni”.

Min. 90+8: Ocazie pentru Atletico! Carrasco șutează din lovitură liberă, dar Ederson are o intervenție foarte bună.

Min. 90+2: Atletico Madrid, în zece jucători! Felipe este eliminat!

Min. 89: Între jucătorii celor două echipe se stârnește un conflict aprins după o intervenție a lui Felipe asupra lui Foden.

Min. 70: Ocazie Atletico! Rodrigo de Paul șutează foarte bine puțin pe lângă poarta lui Ederson.

Min. 57: Ocazie mare pentru Atletico! Joao Felix așează balonul pentru șutul cu exteriorul al lui Antoine Griezmann care trece puțin pe lângă poartă.

Min. 46: Ocazie bună pentru Atletico! Griezmann este lansat, pătrunde în careu, încearcă să șuteze, dar este blocat de Laporte.

Min. 35: Ocazie pentru Atletico! Llorente îi pasează în spate lui Kondogbia care șutează din afara careului. Balonul este deviat și ajunge în brațele lui Ederson.

Min. 30: Ocazie uriașă pentru Manchester City! Kyle Walker trimite în fața porții, Foden îi pasează lui Gundogan care nimerește bara porții lui Oblak, tot Gundogan încearcă să înscrie cu capul dar este blocat. Balonul ajunge în fața lui De Bruyne, dar belgianului nu îi iese voleul. 

Min. 10: Ocazie Manchester City! De Bruyne centrează în careu de la colțul terenului, iar Stones reia cu capul peste poartă.

Min. 5: Ocazie Atletico! Joao Felix trimite periculos în careu acolo unde aștepta Renan Lodi, dar balonul este respins de Kyle Walker.

Min. 1: Începe meciul!

Atletico Madrid: Oblak – Reinildo, Felipe, Savic – Lodi, Lemar, Kondogbia, Koke, Marcos Llorente – Joao Felix, Griezmann

Rezerve: Lecomte,  De Paul, Luis Suarez, Correa, Wass, Matheus Cunha, Carrasco, Hermoso, Vrsaljko, Javi Serrano

Manchester City: Ederson – Joao Cancelo, Laporte, Stones, Walker – Gundogan, Rodri, De Bruyne – Bernardo Silva, Foden, Mahrez

Rezerve: Steffen, Carson, Ruben Dias, Ake, Sterling, Grealish, Zinchenko, Fernandinho, Delap, Edozie, McAtee, Lavia


Partida de pe Etihad Stadium a fost una cum rar se vede în această fază a competiției. Manchester City a dominat meciul cap-coadă, în timp ce Atletico Madrid a făcut tot posibilul pentru a nu primi gol, chiar dacă asta a însemnat să nu pună pericol deloc la poarta adversă. 

"Los Rojiblancos" au jucat cu un sistem 5-5-0, pe care Pep Guardiola (51 de ani) l-a numit, într-un mod voalat, preistoric. La câteva zile după această declarație, omologul său, Diego Simeone (51 de ani), i-a oferit răspunsul și a explicat că urmărește doar ce este mai bine pentru clubul său.

Totuși, este clar că formația campioană en-titre a Spaniei va trebui să abordeze diferit meciul retur, deoarece este obligată să marcheze. 

Atletico Madrid - Manchester City, Live Video, 22:00, Digi Sport 1. Madrilenii, fără șut la poartă pe Etihad

Potrivit statisticienilor de la Opta, la meciul tur, Atletico Madrid nu a avut nici măcar un șut spre poarta lui Ederson, în timp ce Manchester City a avut 15 încercări, dintre care două cadrate.

Sursa citată scrie că a fost primul meci pentru Atletico Madrid, cu Diego Simeone pe banca tehnică, în care nu a avut niciun șut spre poarta adversă.

Premiera negativă a fost bifată de madrileni după 572 de meciuri în care echipa a fost condusă de Diego Simeone, care a venit la Atletico în urmă cu mai bine de 10 ani, în decembrie 2011.

Singurul gol al înfruntării de la Manchester, dominată autoritar de City, a fost marcat de Kevin De Bruyne, în minutul 70, când Phil Foden a ”desfăcut” apărarea lui Atletico Madrid cu o pasă verticală.

VIDEO cu rezumatul meciului Manchester City - Atletico Madrid 1-0:

Etichete: manchester city , atletico madrid , diego simeone , pep guardiola , sferturi champions league


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un cuplu de pensionari a vândut tot și a plecat într-o croazieră în jurul lumii. A constatat că e mai ieftin pe apă decât pe uscat
Un cuplu de pensionari a vândut tot și a plecat într-o croazieră în jurul lumii. A constatat că e mai ieftin pe apă decât pe uscat

Un cuplu de pensionari a vândut tot pentru a porni într-o călătorie în jurul lumii cu o navă de...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
rxf
Câți bani au încasat cele două femei lovite cu pumnii și picioarele de un bărbat, în ”lupta rușinii” de la București

"Vi se pare normal ca un bărbat să lovească femeile cu pumnii?" Prima reacție, după scenele greu de privit de la București
Screenshot 2024-05-30 at 15.54.27
Ce scrie presa străină despre imaginile greu de privit surprinse în Sala Polivalentă din București
bataie
Neașteptat! FOTO Cum arată cele două femei după ce au încasat zeci de pumni de la un bărbat în Capitală: ”A lovit cu ură”
perversu
Fotbalistul de 100.000.000 € pleacă de la Real Madrid după finala Champions League: ”Urât ce a făcut!” Unde poate ajunge
Logo illustrations in Germany - 20 Apr 2024
Recomandările redacției
risto-radunovic
”Gata!”. Anunțul făcut de Gigi Becali despre Risto Radunovic

Dinamo a luat decizia în cazul lui Hakim Abdallah
FOTBAL:DINAMO BUCURESTI-RAPID BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (27.01.2024)
Suma uriașă care s-a încasat la meciul de retragere a ”Generației de Aur”
FOTBAL:ROMANIA GENERATIA DE AUR-LEGENDELE LUMII, AMICAL (25.05.2024)
După jumătate de sezon la Atletico Madrid, Horațiu Moldovan a fost descris de Marca în cinci cuvinte
Atletico Madrid v Sevilla FC - Copa del Rey, Spain - 25 Jan 2024
Citește și
Mesajul categoric transmis de Ancelotti, după ce a auzit că starul de 100.000.000 € ar putea pleca la Man. City
Real Madrid v Manchester City, UEFA Champions League, Quarter Final, First Leg, Football, Santiago Bernabeu Stadium, Madrid, Spain - 09 Apr 2024
Barcelona vrea să cumpere jucătorul pus pe lista de transferuri de Manchester City
profimedia-0829257694
Irina Shayk, în cei mai scurți pantaloni, a defilat pe stradă ca pe podium. Picioarele lungi s-au văzut în toată splendoarea
Irina Shayk, în cei mai scurți pantaloni, a defilat pe stradă ca pe podium. Picioarele lungi s-au văzut în toată splendoarea
Suporterii CSA Steaua contestă în instanță Legea Sportului! Au contactat o firmă de avocatură
Suporterii CSA Steaua contestă în instanță Legea Sportului! Au contactat o firmă de avocatură
Gigi Becali anunță oferta făcută lui Mititelu pentru una dintre vedetele FCU Craiova! ”Atât îi dau! El cere un milion”
Gigi Becali anunță oferta făcută lui Mititelu pentru una dintre vedetele FCU Craiova! ”Atât îi dau! El cere un milion”
Eva Mendes, frumusețe atemporală. Fanii, uimiți de cum arată partenera lui Ryan Gosling la 50 de ani
Eva Mendes, frumusețe atemporală. Fanii, uimiți de cum arată partenera lui Ryan Gosling la 50 de ani
Antonia, în costum de baie în Grecia, într-o escapadă fără Alex Velea. Pozată pe iaht și în timp ce "se împrietenește" cu marea
Antonia, în costum de baie în Grecia, într-o escapadă fără Alex Velea. Pozată pe iaht și în timp ce "se împrietenește" cu marea
Patimile pământului românesc. Cum a rămas țara noastră fără o treime din teritoriu
Patimile pământului românesc. Cum a rămas țara noastră fără o treime din teritoriu
Amendă uriașă pentru șoferii care își obturează parbrizul cu obiecte. E vizat și suportul de telefon
Amendă uriașă pentru șoferii care își obturează parbrizul cu obiecte. E vizat și suportul de telefon
Trucuri pentru a-ți recupera banii pe recipientele de plastic: De ce sticlele goale returnabile sunt respinse de aparat
Trucuri pentru a-ți recupera banii pe recipientele de plastic: De ce sticlele goale returnabile sunt respinse de aparat
Victorie splendidă la Roland Garros pentru jucătoarea din România: 6-0, 6-1!
Victorie splendidă la Roland Garros pentru jucătoarea din România: 6-0, 6-1!
Nu e Real Madrid! Un jucător al ”Galacticilor” a numit cea mai bună echipă din lume
A general view of the Real Madrid badge ahead of a training session at the Ciudad Real Madrid Training Centre, Madrid. Picture date: Monday May 8, 2023.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Antonia, în costum de baie în Grecia, într-o escapadă fără Alex Velea. Pozată pe iaht și în timp ce
Antonia, în costum de baie în Grecia, într-o escapadă fără Alex Velea. Pozată pe iaht și în timp ce "se împrietenește" cu marea
Digi World
5 semne care arată că mănânci prea multă sare. Organismul te atenționează când ai depășit cantitatea optimă
5 semne care arată că mănânci prea multă sare. Organismul te atenționează când ai depășit cantitatea optimă
Digi Animal World
Turiștii din Italia sunt în alertă. Plajele au fost invadate de „viermele de foc”, care poate ajunge până la 30 centimetri
Turiștii din Italia sunt în alertă. Plajele au fost invadate de „viermele de foc”, care poate ajunge până la 30 centimetri