France v Australia
FIFA i-a luat golul lui Pogba din partida de debut a Franţei la CM 2018
Brazilia Germania CM 2014 poarta
Plasa uneia dintre porţile semifinalei Germania - Brazilia (7-1) va fi vândută în scop caritabil
albion-rrahmani
Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €
Digi Sport 1 Live
Acum

10 noutăți de la CM 2014: Gerrard, Suarez și Vidal au probleme medicale. Low a făcut o promisiune fanilor

09.06.2014, 23:43

Cu doar două zile înainte de debutul turneului final al Cupei Mondiale, digisport.ro vă prezintă ultimele informații din Brazilia, chiar din sânul echipelor calificate. Fiecare zi aduce noutăți importante, iar atenția microbiștilor se îndreaptă mai ales spre problemele medicale cu care se confruntă eroii celor 32 de echipe care se vor lupta pentru trofeu.

ronaldo cupa mondiala wallpaper
  • Premier League: Man. City - West Ham, duminică, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - FCSB, duminică, 21:00, DGS 1

Deși sperau că-l vor avea apt pentru primul meci din grupe, uruguyenii au șanse mici să-l recupereze în timp util pe golgheterul ultimei ediții de campionat din Anglia, Luis Suarez. Probleme mai au și Gerrard și Vidal, în vreme ce un fost jucător din Premier League avertizează că temperaturile prea ridicate ar putea fi critice pentru jucătorii englezi.

CELE MAI IMPORTANTE 10 INFORMAȚII DE LA CUPA MONDIALĂ, DIN ULTIMELE 24 DE ORE

# Suarez nu și-a revenit. Atacantul vedetă al naţionalei de fotbal a Uruguayului, Luis Suarez, operat la un genunchi în luna mai, a declarat că va fi apt pentru Mondial, fără să fie totuşi sigur că va disputa primele două meciuri, cu Costa Rica şi Anglia. "Am citit articole în care le-aş fi spus jucătorilor lui Liverpool că voi fi apt pentru meciul cu Anglia, fără nicio îndoială", a explicat el pentru cotidianul britanic The Guardian. "În ziua operaţiei, am schimbat nişte mesaje cu Stevie (Gerrard) şi Glen (Johnson). Mi-au spus: 'Sper să te vedem în Brazilia', iar eu am răspuns: 'Da, o să ne vedem acolo'. Nu e chiar acelaşi lucru. N-am spus niciodată că voi fi sigur acolo", a afirmat jucătorul lui Liverpool, golgheterul ultimei ediţii a Premier League. 


# Brazilia nu e încă la capacitate maximă. Fred, atacantul de 30 de ani al naționalei lui Luiz Felipe Scolari, admite că echipa sa muncește din greu pentru a fi aptă pentru meciul de deschidere de la CM 2014, cel contra Croației. El a marcat golul amicalului cu Serbia, câștigat vineri de gazdele de la CM, cu 1-0. "Nu putem să înșelăm oamenii și să spunem că suntem 100% pregătiți, dacă asta nu e adevărat. Suntem bine, dar trebuie să evoluăm constant și să ne îmbunătățim performanțele pe parcursul competiției", a spus Fred.

# Problemele Federației cameruneze au fost aplanate. Oficialii au confirmat că au apelat la împrumuturi private pentru a putea achita sumele cerute de jucătorii, care, în cazul în care nu ar fi fost plătiți, ar fi boicotat turneul final. "Totul e OK acum. Vom primii banii de la FIFA la 3 luni după încheierea turneului, așa că am putut să facem împrumuturi pentru a rezolva problema", a declarat purtătorul de cuvânt al Federației Camerunului, Laurence Fotso. În ultimul amical dinaintea turneului final, Camerun a trecut cu 1-0 de Moldova.

# Germania va ataca în stilul caracteristic. Selecționerul Joachim Low (54 de ani) a promis fanilor nemți că vor vedea la CM aceeași reprezentativă ofensivă și creativă, care a terminat pe locul 3 la ultimele două ediții ale Mondialului. În 2002, Germania a atins finala. "Am analizat meciurile jucate de noi în ultimii doi ani. Am pierdut un pic din viteză pe tranziție, dar nu trebuie să schimbăm nimic, pentru că avem o filosofie pe care o susținem 100%. Avem sistemul nostru și avem încredere în el. Flexibilitatea este foarte importantă, trebuie să fim capabili să abordăm tactici diferite, fără să schimbăm stilul nostru ofensiv. În ziua de azi nu te mai poți baza pe o singură așezare", a declarat Low, pentru site-ul FIFA.

# Probleme medicale la englezi. Steven Gerrard a părăsit mai devreme ultimul antrenament, suferind o întindere în timpul ședinței de pregătire. El s-a retras de pe teren după câteva exerciții de încălzire, dar a putut păși pe gazon, astfel că Roy Hodgson speră să-l aibă disponibil la meciul de debut. Singurul englez care s-a antrenat separat a fost Alex Oxlade-Chamberlain, care se recuperează după o accidentare suferită miercuri, în amicalul cu Ecuador (2-2 VIDEO).

# Avertisment pentru Anglia! După ce a reușit o remiză albă în fața echipei lui Roy Hodgson, un jucător din naționala Hondurasului atrage atenția asupra unei mari probleme cu care se va confrunta reprezentativa Albionului: "Jucătorii lor nu sunt obișnuiți cu acest climat. Știu că veneam în SUA pentru antrenamente cu cei de la Wigan și vă garantez că este foarte greu pentru englezi, scoțieni și irlandezi. În puține locuri va fi mai cald decât la Manaus! Dacă vor ține mingea în posesie, așa cum au făcut cu noi, le va fi mai ușor și nu vor obosi, mai ales că au jucători tineri în lot. Dar va fi periculos să alerge după adversari, pentru că va fi infernal de cald". Pe 15 iunie, Anglia debutează în fața Italiei, la Manaus.

# Robin Van Persie are dureri. Atacantul Olandei și al lui Manchester United, Robin Van Persie, este principala "gură de foc" a lui Louis Van Gaal la CM. Cu toate acestea, Van Persie admite că nu este în cea mai fastă perioadă a carierei, în special din cauza problemelor medicale care l-au chinuit în ultimii ani. "Joc având dureri de cinci sau șase ani, meci de meci. Nici nu mai îmi amintesc ultimul meci în care am fost 100% apt fizic. M-am obișnuit așa, trebuie să trec peste asta cu ajutorul staff-ului medical. Sunt genul de om care privește astfel lucrurile", a declarat Van Persie, care a fost înlocuit preventiv în timpul amicalului cu Țara Galilor (2-0).

# Pele a dat un pronostic. Legenda fotbalului brazilian vrea o finală Brazilia - Uruguay la Cupa Mondială pe care ţara sa o va găzdui în curând, pentru ca Selecao să-şi ia revanşa după înfrângerea suferită acum 64 de ani pe stadionul Maracana. "Mondialul este turneul care a permis Braziliei să fie cunoscută în lume, pot s-o spun tinerilor", a continuat el, întrebat despre amintirile legate de Cupa Mondială: "Eu am început cu un Mondial în 1958 în Suedia, când aveam 17 ani. Nimeni nu ne cunoştea. Nimeni, niciun ziarist, n-a venit să ne vadă", a mai spus fostul mare fotbalist. Întrebat despre o posibilă finală Brazilia - Argentina, Pele a indicat că preferă ca Selecao să întâlnească "echipa Celeste, pentru o mult așteptată revanșă".

# Arturo Vidal e incert. Unul dintre oamenii de bază ai naționalei din Chile, Vidal s-a antrenat încă o dată separat de grup și este incert pentru partida de deschidere, contra Australiei. Mijlocașul lui Juventus acuză dureri la genunchi și nu a fost forțat la baza de pregătire din Belo Horizonte. Pe 7 mai, Vidal a trecut printr-o intervenție chirurgicală la Barcelona, iar săptămâna trecută a luat parte doar câteva minute la amicalul cu Irlanda de Nord. Șansele ca el să joace încă din primul meci la CM sunt destul de mici, dar nu este exclus ca el să se ceară titular.

# Festivitatea de deschidere pierde un star. Problemele organizatorice ale Braziliei nu se limitează doar la contextul social. Una dintre vedetele care ar fi trebuit să cânte la festivitatea de deschidere, Jennifer Lopez, a anunțat că nu se va afla pe gazon pe data de 12 iunie. Ea ar fi trebuit să încânte publicul alături de rapperul Pitbull și de cântăreața braziliană Claudia Leitte, dar Lopez a invocat "probleme de producție" și și-a anunțat absența. Săptămâna trecută, cunoscuta interpreta susținea că se simte onorată pentru șansa oferită, deoarece fotbalul "este o celebrare uriașă a unității de pe glob, a competiției și a valorilor din sport". În 2010, imnul Cupei Mondiale, Waka Waka, a fost interpretat de soția columbiană lui Gerard Pique, Shakira.

Etichete: cupa mondiala , suarez , gerrard , campionatul mondial , noutati , cm 2014 digisport , stiri cupa mondiala


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
amp8
Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez
Screenshot 2024-05-17 at 18.33.57
"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul
Manchester United v Tottenham Hotspur - Premier League - Old Trafford
Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic
Real Madrid Celebrate 36th League Title - Madrid
36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului
laca
Recomandările redacției
albion-rrahmani
Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €

De neînțeles! Ce s-a întâmplat cu Ianis Hagi după ce a fost cel mai bun cu Real Madrid. A atins de 3 ori mingea
Getafe, Spain - May 15: Ianis Hagi of Deportivo Alav� s passes the ball during the La Liga AE match between Real Madrid
Primul transfer al FCSB-ului pentru Champions League! Când face vizita medicală + Salariul jucătorului
FOTBAL:FCSB-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (11.05.2024)
Și-a anunțat plecarea imediat după ultimul meci al sezonului: ”Mă duc undeva unde sunt dorit”
aganovic
Citește și
REMEMBER: Cupa Mondială 2014, din Brazilia. Ediția în care nemții și-au adjudecat trofeul pentru a patra oară în istorie
World Cup hero 2014 Mario Goetze in the squad for the World Cup in Qatar.
Exclusiv Lucescu pune eşecul Braziliei şi pe seama lui Neymar: "A jucat foarte mult pentru el"
mircea lucescu
Ce poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”
Ce poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”
Florin Talpan rupe tăcerea și face un anunț important: "CSA Steaua, șanse minime să aibă drept de promovare"
Florin Talpan rupe tăcerea și face un anunț important: "CSA Steaua, șanse minime să aibă drept de promovare"
Contractul ”beton” prin care Nelu Varga vrea să-l convingă pe Risto Radunovic să o trădeze pe FCSB pentru CFR Cluj
Contractul ”beton” prin care Nelu Varga vrea să-l convingă pe Risto Radunovic să o trădeze pe FCSB pentru CFR Cluj
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect
Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect
Arbitru suspendat pe viață după ce a ajutat cu nesimțire o echipă să promoveze și a sărbătorit alături de jucători
Arbitru suspendat pe viață după ce a ajutat cu nesimțire o echipă să promoveze și a sărbătorit alături de jucători
Top 3 cele mai grele întrebări de la examenul la sală pentru carnetul de șofer. 90% le greșesc
Top 3 cele mai grele întrebări de la examenul la sală pentru carnetul de șofer. 90% le greșesc
Cosmonautul rus uitat și abandonat în spațiu: Povestea neverosimilă a ultimului cetățean al URSS
Cosmonautul rus uitat și abandonat în spațiu: Povestea neverosimilă a ultimului cetățean al URSS
Simona Halep s-a retras din nou! Românca a mai ratat un turneu important. Când poate reveni în circuit
Simona Halep s-a retras din nou! Românca a mai ratat un turneu important. Când poate reveni în circuit
Surprize de proporții în echipa ideală a optimilor. Lipsesc Kane și Neymar
collage KANE NEYMAR

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect
Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină