vertonghen
Starul unei adversare a României de la EURO 2024 se retrage de la echipa națională
Wales v England, FIFA World Cup 2022, Group B, Football, Ahmad Bin Ali Stadium, Ar-Rayyan, Qatar - 29 Nov 2022
Gareth Bale, înlocuit la pauză în duelul dintre Anglia și Țara Galilor. Explicația selecționerului
Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Anglia - Belgia 0-1. Execuţia superbă a lui Januzaj a decis meciul. "Dracii roşii", locul 1 cu puntaj maxim

28.06.2018, 22:40

Belgia merge în optimile de finală ale Cupei Mondiale cu punctaj maxim, după ce a învins Anglia cu 1-0, în ultima etapă din Grupa G.

England v Belgium: Group G - 2018 FIFA World Cup Russia
Getty Images
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

"Dracii roşii" şi-au asigurat astfel un adversar mai facil în faza următoare, Japonia, dar ar putea da peste Brazilia în sferturi. De cealaltă parte, Anglia va întâlni Columbia, însă un succes îi asigură mai departe un duel cu Suedia sau Elveţia.

În partida de la Kaliningrad, în care cei doi antrenori au folosit echipe formate în mare parte din rezerve, Pickford a avut de lucru încă din start. Mai întâi l-a blocat pe Tielemans, apoi a fost salvat de Gary Cahill, care a scos de pe linia porţii.

După pauză, în minutul 51, fostul jucător al lui Manchester United, Adnan Januzaj, a marcat singurul gol al întâlnirii, cu o execuţie de senzaţie.

Anglia a răspuns cu o ocazie uriaşă, ratată de Rashford, în situaţie de singur cu portarul, dar ultimele şanse le-au aparţinut tot elevilor lui Roberto Martinez. Mertens şi Fellaini au trecut pe final pe lângă 2-0.



Min. 90+3 - FINAL DE MECI! Belgia s-a impus cu 1-0, printr-o execuţie splendidă a lui Januzaj, şi a terminat Grupa G pe primul loc, cu puntaj maxim

Min. 90+2 - Ocazie Belgia! Un contraatac foarte bun al echipei lui Roberto Martinez, dar Fellaini a finalizat slab, cu un şut în plasa laterală, din poziţie favorabilă. 

Min. 88 - Ocazie Belgia! Abia intrat pe teren, Mertens a fost aproape să închidă meciul. Pickford a respins, însă, cu un reflex excelent şutul din prima al atacantului lui Napoli, care a tras violent de la marginea careului. 

Min. 86 - A doua schimbare la belgieni. Mertens a intrat în locul lui Januzaj. 

Min. 79 - O nouă modificare la englezi.  Welbeck i-a luat locul lui Alexander-Arnold.

Min. 75 - Schimbare în echipa Belgiei. Kompany joacă primele minute la Cupa Mondială, după ce l-a înlocuit pe Vermaelen. 

Min. 66 - Ocazie Anglia! Rashford a irosit o şansă uriaşă de a egala. Scăpat singur cu Thibaut Courtois, jucătorul lui Manchester United a încercat o scăriţă, dar portarul belgian a reuşit să şteargă suficient de mult mingea pentru ca această să nu intre în plasă. 

Min. 51 - GOOOOOL, 1-0 Belgia! Adnan Januzaj a deschis scorul cu o execuţie splendidă: şut cu stângul, aproape de vinclu. Plonjonul disperat al lui Pickford a fost inutil. 

Min. 46 - Schimbare în echipa Angliei. Stones i-a lăsat locul lui Maguire. 

Min. 46 - A început repriza a doua. 

Min. 45 - PAUZĂ! Anglia şi Belgia sunt la egalitate, scor 0-0. Belgienii au avut ocaziile mai mari, dar senzaţia e că nicio echipă nu forţează. 

Min. 32 - Un nou galben pentru belgieni. L-a primit Dendocker, iar naţionala lui Roberto Martinez are 5 avertismente la CM, faţă de cele două ale Angliei. 

Min. 27 - Ocazie Belgia! O nouă şansă pentru băieţii lui Roberto Martinez. Şutul trimis de Fellaini dintr-o poziţie foarte bună a fost respins cu doar câţiva metri înainte de linia porţii. 

Min. 19 - Primul galben al meciului l-a primit Tielemans. E un aspect foarte important, pentru că, în acest moment, cele două echipe sunt la egalitate perfectă, iar departajarea s-ar putea face pe baza clasamentului fair-play, aşa cum s-a întâmplat în cazul Japoniei şi al Senegalului. 

Min. 9 - Ocazie Belgia! O nouă şansă pentru "dracii roşii". Batshuayi a fost la un pas să profite de un moment de nesiguranţă al lui Pickford, dar portarul englez a fost salvat de Gary Cahill, care a scos de pe linia porţii. 

England v Belgium: Group G - 2018 FIFA World Cup Russia
Getty Images

Min. 6 - Ocazie Belgia! Pickford a avut parte de primele emoţii încă din startul partidei. Portarul lui Everton a reuşit, însă, o intervenţie foarte bună la şutul de la distanţă al lui Tielemans. 

Min. 1 - A început meciul. Lovitura de start a aparţinut englezilor. 

#Anglia a păstrat doar trei jucători faţă de meciul trecut pentru partida cu Belgia, în timp ce ''diavolii roşii'' mai au doar două jucători de la meciul precedent. Selecţionerul Gareth Southgate i-a menţinut doar pe portarul Pickford, pe fundaşul Stones şi mijlocaşul Loftus-Cheek. La belgieni, Roberto Martinez i-a păstrat doar pe portarul Courtois şi pe fundaşul Boyata.

England v Belgium: Group G - 2018 FIFA World Cup Russia
Getty Images

Echipele de start:

Anglia: 1. Jordan Pickford - 16. Phil Jones, 5. John Stones, 15. Gary Cahill - 22. Trent Alexander-Arnold, 21. Ruben Loftus-Cheek, 4. Eric Dier (căpitan), 17. Fabian Delph, 3. Danny Rose - 19. Marcus Rashford, 11. Jamie Vardy.
Selecţioner: Gareth Southgate.
Rezerve: 13. Jack Butland, 23. Nick Pope - 2. Kyle Walker, 6. Harry Maguire, 12. Kieran Trippier, 8. Jordan Henderson, 7. Jesse Lingard, 18. Ashley Young, 20. Dele Alli, 14. Danny Welbeck, 10. Raheem Sterling, 9. Harry Kane.

Belgia: 1. Thibaut Courtois (căpitan) - 23. Leander Dendoncker, 20. Dedryck Boyata, 3. Thomas Vermaelen - 22. Nacer Chadli, 8. Marouane Fellaini, 19. Moussa Dembele, 16. Thorgan Hazard - 18. Adnan Januzaj, 21. Michy Batshuayi, 17. Youri Thielemans.
Selecţioner: Roberto Martinez.
Rezerve: 12. Simon Mignolet, 13. Koen Casteels - 2. Toby Alderweireld, 4. Vincent Kompany, 5. Jan Vertonghen, 15. Thomas Meunier, 7. Kevin De Bruyne, 6. Axel Witsel, 11. Yannick Carrasco, 14. Dries Mertens, 10. Eden Hazard, 9. Romelu Lukaku.

Arbitru: Damir Skomina; arbitri asistenţi: Jure Praprotnik, Robert Vukan (toţi din Slovenia); arbitru de rezervă: Mohammed Abdulla Mohammed (Emiratele Arabe Unite); arbitru asistent de rezervă: Mohamed Alhammadi (Emiratele Arabe Unite)
Arbitru video: Artur Dias (Portugalia); arbitri asistenţi video: Roberto Diaz (Spania), Pawel Gil (Polonia), Mauro Vigliano (Argentina)


UPDATE / Echipele de start:

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


Anglia şi Belgia se vor înfrunta azi, de la ora 21:00, la Kaliningrad, într-un meci pentru câştigarea Grupei G a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia. Anglia şi Belgia sunt sigure de calificarea în optimi. Ambele echipe au câte 6 puncte şi golaveraj identic, astfel că un egal ar face ca departajarea să se facă în urma clasamentului fair play, englezii având acum două cartonaşe galbene, faţă de trei ale belgienilor.

Probabil că ambii selecţioneri vor odihni în acest meci mai mulţi titulari, având în vedere şi incertitudinea care planează asupra adversarului din optimi, Japonia, Senegal sau Columbia.

Printre cei care vor fi menajaţi de Roberto Martinez, selecţionerul ''Diavolilor roşii'' vor fi fundaşul Jan Vertonghen, aripa Thomas Meunier şi mijlocaşul central Kevin De Bruyne, fiecare având câte un cartonaş galben.

Harry Kane, golgheterul la zi al competiţiei, cu cinci goluri, ar putea fi păstrat în formula de start de selecţionerul Gareth Southgate, el fiind determinant pentru jocul Angliei, dar vârful lui Tottenham trebuie să fie atent să evite o accidentare.

Aceasta va fi a patra confruntare între cele două echipe la turnee finale, două dueluri încheindu-se cu remize în grupe, în timp ce partida din optimile CM 1990 a fost câştigată de englezi cu 1-0, după prelungiri. Anglia a obţinut 15 victorii în cele 21 de partide directe.

Anglia a obţinut cu Panama (6-1) cea mai categorică victorie a sa la un turneu final, în timp ce Belgia a marcat pentru prima oară cinci goluri într-un meci la Cupa Mondială în faţa Tunisiei (5-2).

Golgheterul Belgiei este Romelu Lukaku (Manchester United), care are patru goluri marcate în Rusia, după ''dublele'' cu Panama şi Tunisia. El are 17 goluri marcate în ultimele 11 partide jucate pentru Belgia. Playmaker-ul Eden Hazard a fost implicat direct în 23 de goluri în ultimele sale 21 de selecţii, cu 11 goluri şi 12 pase decisive.

Echipele probabile pentru meciul care va avea loc pe stadionul din Kaliningrad (capacitate 33.973 locuri):

Anglia: Pickford - Alexander-Arnold, Cahill, Maguire - Trippier, Alli, Dier, Lingard, Young - Rashford, Kane
Selecţioner: Gareth Southgate.

Belgia: Mignolet - Vermaelen, Boyata, Alderweireld - Chadli, M. Dembele, Fellaini, Tielemans - Januzaj, T. Hazard - Batshuayi
Selecţioner: Roberto Martinez.

Arbitru: Damir Skomina (Slovenia).

AGERPRES

Etichete: anglia , belgia , cm 2018 , romelu lukaku , live text anglia belgia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
gracie1
Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2
Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid
Lovitura primită de Petrolul Ploiești
petrolul
Bayern - Real Madrid 2-2. Vinicius a reușit o ”dublă” și finalista Champions League se va decide în Spania!
Bayern Munich - Real Madrid
Recomandările redacției
Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Video Exclusiv Mihai Rotaru și Decebal Rădulescu, dialog încins la TV. ”Un mincinos patologic. Rapidist frustrat” / ”Nu vă e rușine?”
colaj decebal rotaru
Exclusiv După ce suporterii le-au strigat ”afară din Giulești”, Andrei Borza le-a transmis un mesaj fanilor
Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A
Citește și
Veste bună pentru tricolori! România a scăpat de unul dintre cei mai puternici adversari la EURO 2024
27.11.2022 BELGIA - MAROKO FIFA WORLD CUP QATAR 2022
Neașteptat! Adversarul României de la EURO, gata să preia un club uriaș al Europei
profimedia-0826193176
Elizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"
Elizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"
Ștefan Baiaram, out tot restul sezonului la Craiova! Pierdere mare pentru Costel Gâlcă
Ștefan Baiaram, out tot restul sezonului la Craiova! Pierdere mare pentru Costel Gâlcă
Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...”
Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...”
Pierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”
Pierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”
Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"
Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"
Nadal, ultimul meci la Madrid cu lacrimi în tribune: imaginile fac înconjurul lumii Video
Nadal, ultimul meci la Madrid cu lacrimi în tribune: imaginile fac înconjurul lumii Video
Povestea singurei echipe românești de fotbal care a câștigat titlul în Ungaria. Campioană și în țară
Povestea singurei echipe românești de fotbal care a câștigat titlul în Ungaria. Campioană și în țară
Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc
Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc
Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10
Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10
OUT înainte de EURO 2024: ”Leziune a ligamentului încrucișat anterior”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț.
Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"
Digi World
Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci
Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci
Digi Animal World
Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă
Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă