CFR Cluj vs. Sepsi OSK, Play-off Romania Superliga, Play Off Round 7: CFR 1907 Cluj v.Sepsi OSK, disputed on Dr Constant
I-a transmis mesajul lui Edi Iordănescu, imediat după CFR - Rapid: ”Aștept să mă cheme!”
Horațiu Moldovan, Ianis Hagi, Olimpiu Morutan, Florin Niță,Radu Drăgușin, Ionuț Radu, Denis Alibec, Andrei Burcă, Nicolae Stanciu și Vasile Mogoș, după România - Elveția 1-0, 21 noiembrie 2023 / Foto: Sport Pictures
Șumudică știe fotbalistul care nu trebuie să lipsească din primul 11 la EURO: ”N-am văzut în viața mea”
FOTBAL:ASTRA GIURGIU-STEAUA BUCURESTI, PLAY OFF LIGA 1 ORANGE (16.04.2016)
News Alert Reacția lui Marius Șumudică, după ce Dan Șucu l-a sunat să-i comunice decizia luată
Digi Sport 1 Live
Acum
Liga Digi Sport

Video Exclusiv Când vine Andone? Prins între Cordoba și națională, sosirea lui Florin la lot depinde de un ”galben”

25.05.2016, 00:30

Anghel Iordănescu s-a declarat resemnat că Florin Andone nu va fi prezent la echipa națională mai devreme de 29 mai, dată la care cluburile sunt obligate de UEFA să lase jucătorii la loturile naționale. Atacantul Cordobei ar putea ajunge însă chiar după această dată, întrucât andaluzii fac tot posibilul să-l aibă la echipă cât mai multe meciuri posibil.

dilema
  • Media: Liga Digisport, joi, 15:30, DGS 1

  • Media: Fotbal Club, joi, 19:30, DGS 1

"Andone e un jucător tânăr care a lăsat o impresie bună. Îl aşteptăm şi pe el. Ne-am dorit să vină mai devreme, dar se poate să nu fie lăsat de club. Va fi foarte greu să-l avem înainte de data la care regulamentul UEFA obligă cluburile să dea drumul jucătorilor.

Am avut o discuţie - nu eu personal, ci un colaborator de-ai mei, atunci când a fost în Spania - şi nu mai cred că se poate rezolva să vină mai devreme. Sperăm să fie sănătos, pentru că altfel ne obligă la alte mişcări în ofensivă. Dar, deocamdată, mă gândesc la atacanţii pe care îi avem", a explicat selecţionerul naţionalei României.

Cordoba mai are trei etape de disputat din sezonul regular, cu Mirandes, astăzi, în etapa a 40-a, cu Mallorca, duminică, 29 mai, în etapa a 41-a, respectiv cu Almeria, în etapa a 42-a și ultima, sâmbătă, 4 iunie.

Florin Andone va juca sigur meciul cu Mirandes de astăzi și tot cu certitudine va rata meciul de pe 4 iunie, când trebuie să fie deja în lotul României, mai ales că pe 3, la București, are loc amicalul cu Georgia, ultimul înaintea plecării spre turneul final. Singura necunoscută în acest moment este dacă Florin va juca și partida de pe 29 mai, cu Mallorca, din deplasare.


Din punctul să de vedere, clubul andaluz ar vrea să-l aibă la toate cele trei meciuri rămase, mai ales că echipa lui Jose Luis Oltra luptă pentru calificarea în play-off-ul de promovare în Primera Division, dar nu vrea nici să-și atragă sancțiuni de la forurile internaționale dacă nu l-ar lăsa pe român să plece la națională.

Clasamentul actual în Segunda Division:

Cartonașul galben care ar rezolva toate problemele

Toate aceste probleme, însă, s-ar putea rezolva foarte simplu astăzi, la Miranda del Ebro, în provincia Burgos. Andone are 9 cartonașe galbene acumulate în acest sezon de Segunda și, dacă va fi avertizat diseară, ar rezolva disputa FRF-Cordoba. Ar fi suspendat pentru meciul cu Mallorca și vineri, cel târziu sâmbătă dimineață, ar fi la lotul național, cu o zi înaintea meciului cu Ucraina, de la Torino.

Întrebat tocmai despre această chestiune, Jose Luis Oltra a fost diplomat, sugerând că Florin nu poate fi bănuit că ar încerca să forțeze cartonașul galben, pentru a nu-l supăra pe selecționerul Anghel Iordănescu.

”Florin va da totul pentru Cordoba, apoi va pleca la națională și sper ca apoi să revină aici. Florin nu poate fi bănuit de nimic. Își va da sufletul pe teren cât timp joacă aici. Este impulsiv. Este unul din jucătorii cu care vorbesc cel mai mult/ Știu ce gândește. Vrea să fie golgheterul competiției și să promoveze cu Cordoba”, a declarat, la conferința de presă premergătoare meciului de la Miranda del Ebro, dintre Mirandes și Cordoba, Jose Luis Oltra.

Florin vrea titlul de golgheter și promovarea Cordobei

Pus în fața unei alegeri dificile, Florin este împărțit. Pe de o parte, a pierdut deja 5 meciuri în acest sezon de Segunda, dintre care patru ”din cauza” selecțiilor la națională. Cu toate astea, atacantul român l-a egalat în fruntea clasamentului golgheterilor pe Sergio Leon, ambii cu câte 20 de goluri, în ciuda faptului că atacantul lui Elche are 39 de meciuri jucate, cu cinci mai multe decât Andone. Și asta în condițiile în care până la ultimul meci, cu Elche, Florin nu a înscris niciodată din penalty, pentru că îi ceda colegului său Fidel loviturile de la 11 metri. În schimb, Sergio Leon a marcat patru din cele 20 de goluri de la punctul cu var.

Clasamentul golgheterilor din Segunda:

Atacantul de 22 de ani își dorește titlul de golgheter în Segunda, așa cum a dezvăluit și antrenorul său. Și vrea să-și lase și echipa pe loc de play-off, înainte să plece la națională. Pe de altă parte, nu vrea să-și riște nici prezența la Euro ajungând după data la care este așteptat de selecționerul Anghel Iordănescu.

"În data de 29 mai se deschide fereastra legată de venirea jucătorilor la echipele naţionale. Din acea zi, Cordoba nu-l va mai putea ţine la echipă decât cu încălcarea regulamentelor. E normal ca noi să-l vrem măcar din acel moment, deşi am apelat la înţelegerea clubului spaniol. L-am fi vrut mai repede, dar am înţeles şi poziţia Cordobei", a declarat Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, lăsând de înțeles că Florin riscă prezenţa la Euro 2016, dacă nu se va prezenta la lot pe 29 mai.

Așadar, totul depinde de meciul de astăzi, Mirandes-Cordoba, de la ora 21:30, în care un cartonaș galben și câteva goluri marcate i-ar rezolva lui Andone problema sosirii la lot înainte de 29 mai și parțial problema titlului de golgheter.

Ținând cont că Sergio Leon este ieșit din formă, atacantul lui Elche nemaiînscriind de mai bine de o lună, de pe 16 aprilie, și că tot de atunci formația din Alicante nu a mai reușit o victorie, 2-3 goluri marcate azi i-ar putea asigura românului titlul de golgheter al ligii secunde.

Programul următoarelor 11 zile:

25 mai - Mirandes-Cordoba - etapa 40 Segunda

25 mai - România-RD Congo - meci amical, la Como, Digi Sport 1

29 mai - Mallorca-Cordoba - etapa 41 Segunda

29 mai - România-Ucraina - meci amical, la Torino, Digi Sport 1

3 iunie - România-Georgia - meci amical, la București

4 iunie - Cordoba-Almeria - etapa 42 Segunda

România - Republica Democrată Congo se va disputa pe 25 mai, de la ora 21:00, pe stadionul din Saint-Vincent și va fi transmis ÎN DIRECT la Digi Sport 1 și în format LIVE TEXT&VIDEO pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.

România - Ucraina se joacă duminică, 29 mai, cu o zi înainte de finalul cantonamentului din Italia, de la ora 20:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 și în format LIVE TEXT&VIDEO pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.

Sondaj inchis

 

Etichete: echipa nationala , georgia , golgheter , ucraina , cordoba , anghel iordanescu , mirandes , cartonas galben , florin andone


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia până în 2027
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia până în 2027

Un oraș liniștit de coastă din statul indian Gujarat a atras mai multă atenție în luna martie decât...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ioana-nastase
”Cea mai frumoasă femeie din lume”, gata să spună totul despre Ilie Năstase: ”Nu mai pot să trăiesc în minciună. E dureros”

Scandal uriaș după Real Madrid - Bayern: nemții au egalat în minutul 90+13, dar degeaba! Eroare gravă de arbitraj
Real Madrid v FC Bayern München: Semi-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Specialistul a explicat tot, după faza decisivă care a declanșat un scandal uriaș la Real - Bayern + Momentul, cadru cu cadru
real
Qatarul trece la fapte după eșecul din Champions League: transfer de 100.000.000€ la PSG!
FRA: PSG : Nasser AL-KHELAIFI
Al-Khelaifi a răbufnit după eliminarea PSG-ului din semifinalele UEFA Champions League!
profimedia-0870853365
Recomandările redacției
FOTBAL:ASTRA GIURGIU-STEAUA BUCURESTI, PLAY OFF LIGA 1 ORANGE (16.04.2016)
News Alert Reacția lui Marius Șumudică, după ce Dan Șucu l-a sunat să-i comunice decizia luată

Exclusiv Reacția galeriei Rapidului, după ce Dan Șucu a luat decizia finală în privința lui Marius Șumudică
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-FARUL CONSTANTA, CUPA ROMANIEI (9.11.2022)
Veste teribilă! Lovitură grea primită de Real Madrid, imediat după calificarea în finala UCL
profimedia-0871357612
Video De ce vor arabii să-și ”tragă” bani din clauza lui Coman. Gigi Becali a dezvăluit care sunt semnele de întrebare
Florinel Coman / Foto: Sport Pictures
Citește și
Exclusiv Cea mai dură reacție după ce FCSB a câștigat titlul: ”E înjunghiat pe la spate”
George Becali to Sell FCSB Soccer Team, Bucharest, Romania - 24 Apr 2023
Exclusiv Cum poate influența ”modelul Gigi Becali” SuperLiga, după ce FCSB a devenit campioană
gigi becali cruce
Alina Pușcău, toată o sclipire, într-o rochie decoltată și paietată, la o petrecere ținută după Met Gala. E senzualitatea în persoană
Alina Pușcău, toată o sclipire, într-o rochie decoltată și paietată, la o petrecere ținută după Met Gala. E senzualitatea în persoană
Problemă majoră pe Arena Națională înainte de FCSB - CFR Cluj!
Problemă majoră pe Arena Națională înainte de FCSB - CFR Cluj!
Gigi Becali, dezvăluire tare: a băgat 500.000 de euro în campania finei sale! „Nu am nevoie de DNA, o fac publică”
Gigi Becali, dezvăluire tare: a băgat 500.000 de euro în campania finei sale! „Nu am nevoie de DNA, o fac publică”
Una dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă
Una dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Titi Aur, supărat pe instructorii auto: Școlile de șoferi, sursa carnagiului de pe șosele
Titi Aur, supărat pe instructorii auto: Școlile de șoferi, sursa carnagiului de pe șosele
Amenzi de până la 3.000 lei pentru românii care stau la bloc. Cine le poate intra în casă?
Amenzi de până la 3.000 lei pentru românii care stau la bloc. Cine le poate intra în casă?
Copilul care și-a falsificat certificatul de naștere din dragoste pentru Steaua. Cum a ajuns Abăluță să joace în Ghencea
Copilul care și-a falsificat certificatul de naștere din dragoste pentru Steaua. Cum a ajuns Abăluță să joace în Ghencea
Înjurături de nedescris la Roma: campioana de Grand Slam care i-a făcut zob pe italieni VIDEO
Înjurături de nedescris la Roma: campioana de Grand Slam care i-a făcut zob pe italieni VIDEO
Exclusiv Anghel Iordănescu a intrat în direct și Florin Prunea i-a spus: ”Te văd eu pe 25, că vine!”. Replica primită imediat
florin prunea

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările
Digi Animal World
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit virale
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit virale