Real Madrid v Bayern Munich - UEFA Champions League
Video Titularul lui Real Madrid care a sărbătorit din mașină, alături de fani, calificarea în finala Champions League
Real Madrid v Bayern Munich - UEFA Champions League
Greu de ucis 4! Recordul stabilit de Real Madrid în actuala ediție de Champions League
Spain: ATLETICO DE MADRID v GIRONA FC. LA LIGA 2023/2024. ROUND 31.
Atletico a luat decizia! Presa din Spania, veste proastă pentru Horațiu Moldovan
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Digi Sport Special

Meciul cu Vaslui i-a fost fatal. Alex s-a certat cu antrenorul lui Fenerbahce, înaintea duelului cu plăieșii lui Porumboiu

08.10.2012, 22:14

După mai multe zile de tăcere, Alex de Souza (35 de ani) a ținut să lămurească care au fost motivele care au dus la ruptura de Fenerbahce, club pentru care a evoluat constant în ultimii opt ani.

Alex Fenerbahce
  • La Liga: Real Madrid - Alaves, marți, 22:30, DGS 2

  • Premier League: Tottenham - Manchester City, marți, 22:00, DGS 1

Brazilianul, care a câştigat cu echipa din Istanbul de trei ori campionatul Turciei, o dată Cupa Turciei şi de două ori Supercupa, a declarat, luni, că a avut cea mai dură ceartă din carieră cu tehnicianul Aykut Kocaman, la 7 august, cu o zi înainte de meciul din România cu FC Vaslui din play-off-ul Champions League, scor 1-4, şi că probabil acea discuţie a fost cea care a dus la încheierea colaborării sale cu Fener.

"Am jucat meciul cu Vaslui, de la Istanbul, scor 1-1, am jucat prost, şi eu, dar şi întreaga echipă. Săptămâna următoare am plecat în România. Cu o zi înainte de meciul cu Vaslui m-a chemat ca să discutăm. M-a întrebat dacă există probleme ce trebuie rezolvate. Acolo am izbucnit. I-am spus deschis tot ce gândeam despre el încă din ziua în care l-am cunoscut. Iar el mi-a spus deschis ce gândea despre mine. Presupun că aceea a fost discuţia ce a încheiat totul. De-a lungul carierei mele de 18 ani m-am certat cu mulţi, însă cea mai dură ceartă a fost aceasta. Discuţia s-a încheiat astfel. Ne-am spus multe reciproc, acum ce va fi? Eu i-am spus că situaţia va fi în continuare cum a fost până atunci. Tu eşti antrenor, eu fotbalist, aşa va fi în continuare", a afirmat Alex.


“Aici este Turcia, aici antrenamentele nu sunt pentru a progresa“

El a precizat că problemele sale au început în 2010, când Aykut Kocaman a fost numit la conducerea tehnică a echipei Fenerbahce.
"Am discutat de atunci de multe ori cu el, am acceptat ce a spus, dar nu am fost de acord. Viziunile noastre despre fotbal erau foarte diferite. Conform viziunii mele o echipă de fotbal trebuie să se dezvolte permanent, iar acest lucru se realizează prin antrenamente. Dacă un jucător este trei ani la fel sau devine mai slab este ceva în neregulă. Însă Aykut Kocaman mi-a spus: "Aici este Turcia, aici antrenamentele nu sunt pentru a progresa"", a explicat brazilianul.


Impresionat de reacția fanilor

Alex de Souza a spus că a fost impresionat de reacţia fanilor în săptămâna ce a trecut de când el a fost iniţial exclus din lotul echipei Fenerbahce, iar apoi şi-a încheiat colaborarea cu gruparea turcă.


"Le mulţumesc fanilor pentru felul în care m-au tratat din prima zi în care am venit în Turcia până acum. Nici nu aş fi visat că suporterii vor avea o reacţie precum cea de luni, de după ce mi-am reziliat contractul. Le-am văzut reacţia acasă, pe stradă, la şcoala copilului meu... Am împlinit 35 de ani şi nu am plâns nici când eram copil cum am plâns în ultima săptămână. A fost extrem de emoţionant. Îmi doresc din tot sufletul ca fanii echipei Fenerbahce să fie fericiţi, pentru că s-au purtat foarte frumos cu mine", a adăugat fotbalistul.

Alex a menţionat că este conştient de greşelile pe care le-a făcut:
"Cea mai mare greşeală a fost faptul că în unele momente am avut un comportament prin care i-am afectat pe ceilalţi. Am folosit greşit Twitter-ul. Am trimis mesaje, sms-uri unor persoane, poate era mai bine dacă nu o făceam".

Alex de Souza a declarat că îl respectă foarte mult pe preşedintele clubulu Fenerbahce, Aziz Yildirim.
"Am avut uneori o relaţie foarte bună, alteori foarte proastă cu preşedintele. Dar întotdeauna am fost deschişi şi am discutat privindu-ne ochi în ochi. Nu ne-am vorbit pe la spate. După meciul cu Kasimpaşa (n.r. - din 29 septembrie, scor 0-2), la care în repriza a doua am stat în peluză pentru că am văzut că acolo erau câteva persoane de la club, Aykut Kocaman a intrat în vestiar şi ne-am mulţumit tuturor. A mulţumit pentru tot ce am făcut, bun sau prost, după care a ieşit din vestiar. Apoi a venit preşedintele. A întrebat dacă sunt probleme între jucători şi a spus că sunt necesare unele schimbări. A mai zis că dacă vrea cineva să plece să o spună, după care a ieşit din cameră. Am rămas noi jucătorii. Volkan a spus că trebuie să facem o şedinţă între noi. A întrebat dacă sunt probleme între jucători. I-am spus că nu sunt astfel de probleme, că eu am o problemă mare cu antrenorul. Că voi discuta cu preşedintele şi îi voi spune că vreau să plec. Am vrut să plec pentru binele clubului", a mai spus el.


“Eşti atât de influent în vestiar încât sunt nevoit să te separ“

Fostul căpitan a precizat că în dimineaţa de după meciul cu Kasimpaşa a fost chemat la o discuţie cu Aykut Kocaman.

"Am mers în biroul său. Mi-a spus că a luat o decizie dificilă, dar necesară. Că m-a exclus din lot. I-am cerut o explicaţie, deoarece din câte ştiu un fotbalist nu poate fi exclus din lot din alte motive decât cele disciplinare. Mi-a lăudat trecutul la Fenerbahce şi a spus că în vestiar nu pot fi doi lideri. "Eşti atât de influent în vestiar încât sunt nevoit să te separ". L-am întrebat ce vom face mai departe şi mi-a spus că nu mă voi pregăti cu echipa, că nu vrea să mă vadă în echipă. Atunci l-am întrebat dacă aceasta e decizia lui sau a clubului. Mi-s răspuns că problema este legată de fotbal şi că e decizia lui. Mi-a spus că problema continuării contractului este a clubului şi că s-a simţit antrenorul meu doar la un meci cu PAOK, în Grecia", a relatat Alex.

Brazilianul a explicat şi cum a decurs întrevederea pe care a avut-o în aceeaşi zi cu Aziz Yildirim:
"Mi-am programat o întrevedere cu preşedintele, la ora 16.00. Am întârziat 15 minute, dar este ceva normal într-un oraş aglomerat ca Istanbul. Preşedintele a spus că postam pe Twitter, dar nu este adevărat. Discutam cu soţia mea, analizam împreună situaţia şocantă. Şi când eram în faţa secretarei şi a venit preşedintele ca să spună că începe discuţia, îi trimiteam un mesaj soţiei ca să o anunţ că intru în şedinţă. Şi am închis telefonul şi l-am pus pe masă. I-am spus preşedintelui că am fost exclus din lot. Mi-a răspuns că este decizia mea dacă vreau să rămân sau să plec, astfel că i-am spus că plec. Mi-a întins mâna şi mi-a mulţumit, iar eu i-am spus apoi că sunt dispus la orice pentru club. Astfel s-a încheiat colaborarea".

Căpitanul echipei Fenerbahce, Alex de Souza, a anunţat că şi-a reziliat contractul cu clubul turc, în urmă cu o săptămână, la scurt timp după ce a fost exclus din lot, decizia venind după înfrângerea din meciul cu Kasimpaşa, scor 0-2, în etapa a VI-a a campionatului Turciei.

La partida cu Kasimpaşa, Alex de Souza a fost scos din joc de tehnicianul Aykut Kocaman la finalul primei reprize. Fotbalistul, care a urmărit repriza a doua de la peluză, ar fi râs atunci când adversarii au înscris. La finalul jocului, preşedintele clubului, Aziz Yildirim, a făcut o şedinţă în vestiar cu jucătorii şi staful tehnic, la care, conform presei, în timp ce ceilalţi fotbalişti îl ascultau cu seriozitate pe oficial, brazilianul a avut o atitudine nepăsătoare.

Etichete: champions league , fc vaslui-fenerbahce , alex fenerbahce , alex de souza


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii au invadat Harkovul trecând granița nestingheriți
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii au invadat Harkovul trecând granița nestingheriți

În ultimele zile, forțele ruse au ocupat în jur de 100 de kilometri de teritoriu ucrainean din...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
amp
Anamaria Prodan, toate detaliile despre nunta cu Gavril. Cine va cânta și unde se va organiza

”Cu mine vorbești cu 'domnul Rotaru', Iliuță!”. Mihai Rotaru, reacție arogantă la adresa lui Ilie Dumitrescu
Collage Maker-22-Mar-2023-07-04-PM-3494
E gata: primul transfer al FCSB-ului! Ce salariu va primi jucătorul
FOTBAL:FARUL CONSTANTA-DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (12.02.2024)
Ce nu s-a văzut la TV! Gigi Becali și-a aruncat telefonul în direct și la scurt timp a rămas fără șapca de 450 € | VIRAL
gigi
"Coșmar! Nu putea fi mai rău pentru Simona Halep!" Presa din SUA, reacție tranșantă
simo
Recomandările redacției
Spain: ATLETICO DE MADRID v GIRONA FC. LA LIGA 2023/2024. ROUND 31.
Atletico a luat decizia! Presa din Spania, veste proastă pentru Horațiu Moldovan

Gigi Becali s-a săturat și-l va suna pe Louis Munteanu. ”Bă, ce vrei? Unde vrei să joci?”
gigi-becali1
Fotbalistul care are locul asigurat la EURO: ”Va fi acolo!”
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
Unde ar putea ajunge Raphael Varane, după ce și-a anunțat plecarea de la Manchester United
Manchester United v Aston Villa - Premier League - Old Trafford
Citește și
A câștigat titlul cu FCSB, iar acum Siyabonga Ngezana visează la grupele Champions League
ID259341_INQUAM_Photos_Eduard_Vinatoru
Cadoul pe care Real Madrid i l-a pregătit eroului Joselu
UEFA Champions League: Real Madrid vs Bayern Munich
Ce a descoperit o fată despre iubitul ei, imediat ce l-a părăsit. "Am realizat că toți prietenii lui și familia știau și mi-au ascuns"
Ce a descoperit o fată despre iubitul ei, imediat ce l-a părăsit. "Am realizat că toți prietenii lui și familia știau și mi-au ascuns"
De ce îl vrea Gigi Becali pe Chipciu la FCSB? Schimbare radicală de strategie pentru Champions League
De ce îl vrea Gigi Becali pe Chipciu la FCSB? Schimbare radicală de strategie pentru Champions League
Reacția lui U Cluj despre transferul lui Alex Chipciu la FCSB! Marele vis al căpitanului: ”Cred că are o șansă reală”
Reacția lui U Cluj despre transferul lui Alex Chipciu la FCSB! Marele vis al căpitanului: ”Cred că are o șansă reală”
Cameron Diaz și Keanu Reeves, din nou împreună într-un film, după 28 de ani. Cum au fost surprinși pe platourile de la „Outcome”, pelicula regizată de Jonah Hill
Cameron Diaz și Keanu Reeves, din nou împreună într-un film, după 28 de ani. Cum au fost surprinși pe platourile de la „Outcome”, pelicula regizată de Jonah Hill
Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles
Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Cine sunt românii care au salarii între 6.000 și 10.000 de lei? Uneori nu ai nevoie de facultate
Cine sunt românii care au salarii între 6.000 și 10.000 de lei? Uneori nu ai nevoie de facultate
Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România
Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România
WTA Roma: cum s-a terminat disputa dintre Danielle Collins și Irina Begu, după ce românca a salvat cinci mingi de meci
WTA Roma: cum s-a terminat disputa dintre Danielle Collins și Irina Begu, după ce românca a salvat cinci mingi de meci
Ce a spus Jude Bellingham, înainte de a-și întâlni fosta echipă în finala Champions League
UEFA Champions League semifinal second leg match Real Madrid vs Bayern Munich at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, 08

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles
Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles
Digi World
Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat. Indiciile care au dus la poziționarea exactă a capodoperei lui Da Vinci
Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat. Indiciile care au dus la poziționarea exactă a capodoperei lui Da Vinci
Digi Animal World
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”