S-a decis! Pleacă de la Real Madrid, iar Kylian Mbappe îi ”fură” numărul
Deportivo Alaves v UD Almeria - LaLiga EA Sports Ianis Hagi of Deportivo Alaves looks on during the LaLiga EA Sports mat
Cei i-au reproșat spaniolii lui Ianis Hagi, după ce a fost decisiv în Alaves - Girona 2-2
Collage Maker-22-Mar-2023-07-04-PM-3494
Exclusiv ”Cu mine vorbești cu 'domnul Rotaru', Iliuță!”. Mihai Rotaru, reacție arogantă la adresa lui Ilie Dumitrescu
Digi Sport 1 Live
Acum
Fotbal Club

Românii din Europa. Situație dramatică în Italia și Franța

29.09.2013, 23:45

Acest final de săptămână nu a fost unul fructuos pentru fotbaliștii români care evoluează în străinătate, mai ales că se apropie ultimele partide din preliminariile pentru CM din 2014.

mutu ajaccio banca
  • La Liga: Real Madrid - Alaves, marți, 22:30, DGS 2

  • Premier League: Tottenham - Manchester City, marți, 22:00, DGS 1

Victor Pițurcă nu a avut foarte multe posibilități de a-i vedea pe stranieri la lucru, mulți dintre aceștia nefiind utilizați, unii dintre ei chiar neincluși în loturile formațiilor (Mutu, Rusescu). În continuare puteți citi analiza detaliată în funcție de campionat.

PREMIER LEAGUE

Singurul român care a evoluat în ultima etapă din Premier League a fost Răzvan Raț. Fundașul român a bifat toate cele 90 de minute în duelul pierdut de West Ham contra lui Hull (DETALII AICI). 


În afara lui Raț, Costel Pantilimon (Manchester City) și Vlad Chiricheş (Tottenham) au fost rezerve neutilizate în partidele cu Aston Villa, respectiv Chelsea pentru fostul stelist.

LA LIGA

Odată cu transferul lui Marica la Getafe, numărul românilor din La Liga a ajuns la patru. Din păcate pentru ei (Raul Rusescu, Marica și Săpunaru), trei dintre aceștia nu au prins nici măcar lotul echipelor lor, în timp ce Gabi Torje a evoluat doar 22 de minute în înfrângerea lui Espanyol de pe teren propriu, 0-2 cu Getafe.

BUNDESLIGA

Cel mai bun român în campionatele din Europa a fost în acest final de săptămână Alexandru Maxim. Fostul jucător al Pandurilor a marcat un gol și a dat o pasă de gol în victoria lui Stuttgart pe terenul lui Braunschweig - 4-0 (DETALII ȘI VIDEO AICI)

LIGUE 1

Țara noastră are 7 jucători în Ligue 1, însă doar trei s-au aflat măcar în loturile echipelor lor pentru partidele din etapa a opta a campionatului francez.  Doar doi dintre ei au și prins câteva minute pe teren: Claudiu Keșeru (Bastia) a fost intrat în minutul 71 al duelului cu Saint Etienne, terminată la egalitate, 2-2. 

Cel de-al doilea a fost Ștefan Popescu. Acesta a ieșit la rampă în finalul primei reprize când a provocat eliminarea lui Jebbour pentru cel de-al doilea galben. (DETALII ȘI VIDEO AICI). Popescu a fost înlocuit în minutul 56, iar Ajaccio a încheiat la egalitate, 1-1 împotriva lui Montpellier. 

Dan Nistor a luat loc pe bancă în remiza pe care Evian a scos-o pe teren propriu în fața lui Bordeaux, însă nu a fost utiliza niciun minut. 

Ceilalți patru români din Ligue 1 nu au făcut parte din loturile formațiilor lor: Adrian Mutu (Ajaccio), Bănel Nicoliță (Nantes), Aurelian Chițu (Valenciennes), Mihai Roman (Toulouse) 

SERIE A

Contingentul cel mai numeros de români în campionatele tari din Europa se găsește în Serie A. Cu toate acestea, lucrurile nu au stat nici aici prea roz pentru compatrioții noștri.

Stoian (Genoa) și Alexe (Sassuolo) au intrat pe teren din postura de rezerve, însă nu au avut parte de mari reușite până la finalul partidelor. Genoa a fost învinsă de Napoli (0-2 VIDEO AICI), iar fostul dinamovist Alexe a reușit să o încurce pe Lazio (2-2 VIDEO AICI).

În rest, Ștefan Radu (Lazio), Cristi Chivu (Inter), Paul Papp (Chievo), Constantin Nica (Atalanta), Denis Alibec (Bologna) și Bogdan Lobonț (AS Roma) fie au fost rezerve neutilizate, fie nu au prins nici măcar lotul pentru această etapă. 

RUSIA

Un singur român a jucat și în prima ligă din Rusia. Este vorba de Gigel Bucur, jucătorul antrenat de Dorinel Munteanu, la Kuban Krasodar. Atacantul a fost titular și a fost schimbat în minutul 84 al meciului cu pierdut cu Volga.

La adversarii trupei din Krasnodar nu a fost folosit deloc Adrian Ropotan. Aceeași soartă au avut-o în acest final de săptămână George Florescu (Dinamo Moscova) și Gabi Mureșan (Tom Tomsk). 

TURCIA

Bogdan Stancu a fost integralist în înfrângerea lui Genclerbirligi de pe teren propriu, 0-1 în fața lui Fenerbahce, în timp ce Florin Cernat a prins primele 45 de minute pe teren în partida terminată surprinzător la egalitate de Rizespor, în deplasare, cu Galatasaray, scor 1-1.

În liga secundă, Alexandru Ioniță a fost titular în partida pierdută de Orduspor echipa sa pe teren propriu, scor 0-1, în faţa celor de la Istanbul BB. Este prima înfrângere în eșalonul secund turc pentru formația fostului rapidist. 

UCRAINA

Răzvan Cociș a marcat golul victoriei pentru Hoverla Uzhorod, în deplasarea de la Mariupol, el fiind înlocuit pe final de meci cu fundașul Alexandru Dandea. Marius Niculae nu a jucat la oaspeți, fiind rezervă, iar Cristi Oros nu a prins lotul la Hoverla (DETALII).

Ciprian Vasilache a lipsit din lotul celor de la Vorskla, la 2-2 cu Dinamo Kiev, în vreme ce Eric Bicfalvi a jucat doar o repriză la Volin Luțk, în înfrângerea cu Zoria Lugansk. 

ALTE CAMPIONATE DIN EUROPA

În rest, în Grecia, Dorin Goian a evoluat timp de 90 de minute pentru Asteras Tripoli în înfrângerea din ultima etapă, 1-2 pe terenul lui Panathinaikos. De asemenea, Costin Lazăr a fost titular în garnitura lui PAOK, în deplasarea de la Heraklion. Fostul jucător din Giulești a fost schimbat în mintul 64, iar trupa din Salonic a scos un singur punct - 1-1. 

În Bulgaria, Ludogorets continuă să fie lider în campionat, însă a terminat la egalitate în cursul acestui final de săptămână, în compania lui Botev Plodviv. Cosmin Moți a fost integralist pentru echipa campioană. 

În Elveția, fostul rapidist Ovidiu Herea (Sion) a jucat pe finalul meciului cu viitoarea adversară a Stelei din UEFA Champions League, Basel. Sion a încheiat la egalitate, scor 2-2 (DETALII AICI).

Etichete: serie a , la liga , victor piturca , moti ludogorets , pantilimon city , nicolita nantes , torje espanyol , marica getafe , fotbalisti romani europa , goian grecia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
De ce a fost descalificat reprezentantul Olandei înaintea finalei Eurovision 2024
De ce a fost descalificat reprezentantul Olandei înaintea finalei Eurovision 2024

Olanda a dezvăluit noi informații despre incidentul care a dus la descalificarea lui Joost Klein de...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
charalambous
”Mândră de tine”. A venit din Cipru pentru Elias Charalambous și a întors toate privirile în Capitală

Se știu meciurile de baraj! Când se vor disputa partidele de menținere/promovare
liga 2
Dinamo a prins ”barajul”! Voluntari și FCU Craiova au retrogradat în Liga 2. Botoșani va merge și ea la meciurile de menținere/retrogradare
E gata! Tottenham a spus ”DA” și fundașul central va pleca la vară
London, England, 2nd April 2024. Ange Postecoglou, Manager of Tottenham Hotspur talks to TNT Sports during the Premier L
Exclus! Verdict categoric despre transferul de 46.000.000€ al lui Radu Drăgușin
dragusin
Recomandările redacției
Collage Maker-22-Mar-2023-07-04-PM-3494
Exclusiv ”Cu mine vorbești cu 'domnul Rotaru', Iliuță!”. Mihai Rotaru, reacție arogantă la adresa lui Ilie Dumitrescu

Exclusiv Primul transfer la FCSB după câștigarea titlului. Cine e fotbalistul și când va semna
g3
Gică Hagi a găsit vinovatul principal pentru care Farul a fost egalată de Universitatea Craiova după ce a condus cu 3-0
Gheorghe Hagi la conferinta de presa de dupa meciul de fotbal dintre Farul Constanta si FC Hermannstadt, contand pentru
”Patronul FCSB te vrea. Unde pleci?”. Louis Munteanu, răspuns pentru interesul lui Gigi Becali, în direct
Citește și
Oficial E gata! Olivier Giroud, OUT de la AC Milan
Milan, Italy. 5th May, 2024. AC Milan's French forward #09 Olivier Giroud celebrates after scoring a goal during the Italian Serie A football match AC Milan vs Genoa at San Siro stadium Credit: Piero Cruciatti/Alamy Live News
Xavi vrea să renunțe la fotbalistul de 50.000.000€ pentru a aduce la Barcelona un alt star
FC Barcelona and Tottenham Hotspur, Pre-season friendly, Joan Gamper Trophy match. Football, Lluis Companys Stadium, Barcelona, Spain - 8 Aug 2023
Irina Shayk, apariție surprinzătoare după ce a făcut furori la MET Gala 2024. Cum a fost fotografiată pe străzile din New York
Irina Shayk, apariție surprinzătoare după ce a făcut furori la MET Gala 2024. Cum a fost fotografiată pe străzile din New York
Se pregătește un Dinamo uriaș: planul pus la cale de Nicolae Badea! „S-a bătut palma cu Țiriac, Borcea și Niro"
Se pregătește un Dinamo uriaș: planul pus la cale de Nicolae Badea! „S-a bătut palma cu Țiriac, Borcea și Niro"
Ultrașii radicali din Peluza Sud ’97, derapaj morbid împotriva lui Adrian Mititelu, după ce FC U a retrogradat
Ultrașii radicali din Peluza Sud ’97, derapaj morbid împotriva lui Adrian Mititelu, după ce FC U a retrogradat
Cameron Diaz și Keanu Reeves, din nou împreună într-un film, după 28 de ani. Cum au fost surprinși pe platourile de la „Outcome”, pelicula regizată de Jonah Hill
Cameron Diaz și Keanu Reeves, din nou împreună într-un film, după 28 de ani. Cum au fost surprinși pe platourile de la „Outcome”, pelicula regizată de Jonah Hill
Fosta lui Dorian Popa, fana ținutelor care-i arată formele voluptoase și bronzul. Babs, în fustă minusculă sau rochie cu spatele gol
Fosta lui Dorian Popa, fana ținutelor care-i arată formele voluptoase și bronzul. Babs, în fustă minusculă sau rochie cu spatele gol
De ce se albește părul și ce putem face pentru a stopa procesul, dacă nu avem o vârstă înaintată
De ce se albește părul și ce putem face pentru a stopa procesul, dacă nu avem o vârstă înaintată
VIDEO Bulgaria ia avioane F-16 cu 60.000.000$. De ce România plătește de 3 ori mai mult pentru F-35?
VIDEO Bulgaria ia avioane F-16 cu 60.000.000$. De ce România plătește de 3 ori mai mult pentru F-35?
Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România
Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România
WTA Roma: cum s-a terminat disputa dintre Danielle Collins și Irina Begu, după ce românca a salvat cinci mingi de meci
WTA Roma: cum s-a terminat disputa dintre Danielle Collins și Irina Begu, după ce românca a salvat cinci mingi de meci
Răsturnare de situație în cazul lui Robert Lewandowski

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fosta lui Dorian Popa, fana ținutelor care-i arată formele voluptoase și bronzul. Babs, în fustă minusculă sau rochie cu spatele gol
Fosta lui Dorian Popa, fana ținutelor care-i arată formele voluptoase și bronzul. Babs, în fustă minusculă sau rochie cu spatele gol
Digi World
Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat. Indiciile care au dus la poziționarea exactă a capodoperei lui Da Vinci
Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat. Indiciile care au dus la poziționarea exactă a capodoperei lui Da Vinci
Digi Animal World
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”