profimedia-0554329919
Pioli, OUT! AC Milan și-a ales deja noul antrenor și suporterii au ”explodat”. A apărut o petiție
profimedia-0868404216
Video Juventus - AC Milan 0-0. Gazdele au ratat cât pentru două meciuri și rămân la cinci puncte în spatele ”Diavolului milanez”
slbz
Final de sezon în Liga 2! Echipele care vor juca în SuperLigă, cine merge la baraj și formațiile retrogradate
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Premier League: Fulham-Manchester City
Etapa 37

Inzaghi nu e prima decepţie. Top 10 foşti mari jucători care au eşuat în antrenorat

16.06.2015, 14:33

AC Milan a anunţat pe site-ul oficial despărţirea de fostul internaţional italian Filippo Inzaghi, care s-a aflat în funcţie doar vreme de un sezon. În vârstă de 41 de ani, Inzaghi a marcat peste 300 de goluri la nivel profesionist, dar prima sa experienţă că antrenor la o echipă de seniori a fost un eşec total: locul 10 în Serie A cu AC Milan.

pippo inzaghi ac milan
  • Premier League: Tottenham - Burnley, sâmbătă, 17:00, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - CFR Cluj, sâmbătă, 20:00, DGS 1

Englezii de la goal.com subliniază însă că Inzaghi nu este singurul caz al unui fost jucător care nu a confirmat şi atunci când a trecut la costum, pe banca tehnică. Top 10 astfel de cazuri, mai jos:

TONY ADAMS (48 de ani)



Fostul căpitan al lui Arsenal a cucerit patru titluri şi trei Cupe cu "tunarii", fiind un fundaş central pe care s-a bazat şi naţionala Angliei în 66 de partide. La Arsenal a jucat 675 de partide în toate competiţiile, dar toată experienţa acumulată nu l-a ajutat în antrenorat. A retrogradat cu Wycombe din primul sezon (şi singurul), apoi a fost demis după 4 luni de mandat la Portsmouth, din cauza rezultatelor slabe. Adams a mai avut o tentativă în Azerbaidjan, unde a pregătit-o pe Qabala vreme de 17 luni.

BOBBY CHARLTON (77 de ani)
A fost un jucător uriaş la Manchester United şi este considerat de mulţi drept cel mai mare fotbalist englez din toate timpurile. Un marcator prolific, câştigător a trei titluri în Anglia şi a unei Cupe a Campionilor Europeni şi a Campionatului Mondial din 1966, Charlton este golgheterul all-time al lui Manchester United. Dar în cariera de antrenor nu a avut succes, pentru că Preston North End a retrogradat sub comanda sa, la singura sa experienţă pe banca tehnică.


PAUL GASCOIGNE (48 de ani)



Un personaj extrem de controversat în Albion, Gazza a fost un mijlocaş central foarte înzestrat şi ambiţios, care a câştigat Cupa Angliei cu Tottenham. Prestaţiile de la Cupa Mondială din 1990, din Italia, i-au atras laude de pe tot globul, dar cariera sa de antrenor a fost lipsită de strălucire, poate şi din cauza temperamentului greu de gestionat. Gascoigne a fost demis la mai puţin de 40 de zile după ce fusese instalat în funcţie la Kettering Town. Motivul? Fostul internaţional venea în fiecare zi beat la antrenamente. Nu a mai antrenat de atunci.

RUUD GULLIT (52 de ani)
O piesă de bază la AC Milan şi în naţionala Olandei spre finalul anilor '80, Gullit a cucerit fotbalul atât la nivel de club, cât şi internaţional, reuşind să câştige trei titluri şi două Cupe ale Campionilor Europeni. În antrenorat a câştigat Cupa Angliei cu Chelsea în 1997, înainte de o ceartă cu şefii clubului care i-a adus demiterea. Apoi, la Newcastle, Gullit a avut conflicte cu Alan Shearer şi fanii "coţofenelor". Gullit a trecut apoi peste Ocean, la LA Galaxy, dar a demisionat destul de repede şi a mai antrenat doar la Terek Groznâi, unde şefii l-au demis după 5 luni, pentru că "părea mai interesat de viaţa de noapte a oraşului decât de echipă".

ROY KEANE (43 de ani)



Roy Keane a fost un caracter dificil de gestionat, aşa cum a recunoscut şi Sir Alex Ferguson în autobiografia sa, dar irlandezul a câştigat 7 titluri cu Manchester United şi un trofeu UCL în cei 12 ani petrecuţi pe "Old Trafford", unde a fost un căpitan foarte respectat. Se părea chiar că îi va urma lui Ferguson în funcţie, dar cei doi s-au certat şi Keane a părăsit clubul din Manchester. A început bine pe bancă, la Sunderland, evitând retrogradarea în primul sezon, dar apoi a demisionat în al doilea sezon, ajungând la Ipswich, unde a dezamăgit crunt. De atunci a mai fost doar asistent la Aston Villa şi la echipa naţională a Irlandei.

DIEGO MARADONA (54 de ani)
Diego Maradona este o legendă vie a fotbalului sud-american, dar are şi Italia la picioare, după ce a cucerit două titluri şi o Cupă UEFA cu Napoli, având ca moment de maximă glorie reperul Cupei Mondiale din 1986. Dar El Pibe D'Oro a dezamăgit deja în antrenorat, fiind o amintire încă vie acel Argentina - Germania 0-4 de la Cupa Mondială din 2010. După despărţirea de naţională, Maradona şi-a încercat norocul în EAU, la Al Wasl, dar a fost demis la câteva luni distanţă.

LOTHAR MATTHAUS (54 de ani)



Câştigător a 8 titluri în Bundesliga cu Bayern Munchen, Matthaus are în palmares şi două Cupe UEFA, dar şi Cupa Mondială din 1990, după o carieră în care a bifat 150 de meciuri la naţională. Ca antrenor, însă, nu a avut viaţă uşoară. După cinci mariaje care i-au afectat într-o oarecare măsură cariera profesională, Matthaus a bifat eşec după eşec la Atletico Paranaense (Brazilia), Partizan Belgrad (Serbia) şi la naţionalele Ungariei şi Bulgariei.

ALAN SHEARER (44 de ani)
Se spune despre el că nu a ratat vreodată un penalty într-un meci oficial şi este golgheterul all-time din Premier League, cu 260 de goluri marcate pentru Blackburn Roves şi Newcastle. Shearer a înscris şi de 30 de ori în 63 de meciuri la echipa naţională, fiind ales de FIFA pe o listă selectă a celor mai valoroşi 100 de fotbalişti aflaţi în viaţă. Totuşi, cariera sa de antrenor numără doar 8 partide, care au consfinţit retrogradarea lui Newcastle în ultima etapă a sezonului 2008-2009, când Shearer şi-a ghidat echipa către o singură victorie.

HRISTO STOICHKOV (49 de ani)
Asemenea lui Gascoigne, Stoichkov a fost un fotbalist temperamental, dar care şi-a cucerit fanii de pretutindeni cu execuţiile sale perfecte cu piciorul stâng. A fost golgheter la CM 1994, unde Bulgaria a jucat în semifinale, iar la Barcelona a câştigat 5 titluri şi o Cupă a Campionilor Europeni. Dar, ca antrenor, Stoichkov a pornit cu stângul, declarând din start că nu crede în tactici şi certându-se cu mai mulţi fotbalişti de-a lungul timpului. A ratat calificările la CM 2006 şi Euro 2008 cu naţionala Bulgariei, iar apoi a decepţionat la Celta Vigo (retrogradare) şi la CSKA Sofia (mandat de o lună).

MARCO VAN BASTEN (50 de ani)



Fost atacant al naţionalei Olandei, Van Basten a înregistrat statistici de excepţie la Ajax şi AC Milan, reuşind să câştige 3 titluri în Eredivisie, înainte de cele 4 titluri şi 2 CCE în Italia. La fel ca şi alţi foşti mari internaţionali, Van Basten a început drumul în antrenorat la naţională, dar s-a certat cu Ruud Van Nistelrooy şi a dezamăgit la CM 2006 (eliminare în faza eliminatorie) şi la Euro 2008 (eliminare în sferturi).

În singurul său sezon ca antrenor la Ajax, "lăncierii" au terminat campionatul la 12 puncte de campioana AZ Alkmaar, pe care a apucat s-o antreneze la câţiva ani distanţă, după o aventură scurtă la Heerenveen. S-a retras însă în funcţia de secund, iar apoi a abandonat meseria din cauza problemelor medicale.

PROGRAMUL TV COMPLET AL CANALELOR Digi Sport

Etichete: ac milan , inzaghi , filippo inzaghi , inzaghi ac milan , topul antrenorilor


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Câte tancuri mai are Putin? De ce e vital pentru Rusia să încerce forțarea capitulării Ucrainiei până în 2026
Câte tancuri mai are Putin? De ce e vital pentru Rusia să încerce forțarea capitulării Ucrainiei până în 2026

A început. Rușii au declanșat ofensiva terestră în regiunea Harkov, în încercarea de a sparge...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ianis
Ianis Hagi a jucat cu locul 2 din Spania, după 5 meciuri la rând pe bancă, și a fost decisiv! Nota primită

Gigi Becali, bun de plată? Cum poate ajunge să plătească o avere pentru Siyabonga Ngezana
Viral instant! Ce a pățit Andreea Bălan la un concert: ”Dezastru!”. Reacția artistei, ”de milioane”
Screenshot 2024-05-10 092035
OUT de la Bayern! Vândut la doar două zile după eliminarea din Champions League
firo: Fuvuball: Soccer: April 23, 2022 1st Bundesliga, season 2021/2022 31st matchday FC Bayern Mvnchen - Borussia Dortmund 3:1, Leroy Sane, Malik Tillman, FC Bayern Mvnchen, FCB, Bayern, FC Bayern, half figure,
Pică recordul! Nebunie pe piața transferurilor: clauza de 127.000.000€, gata să fie achitată!
Chelsea v Norwich City - Premier League
Recomandările redacției
slbz
Final de sezon în Liga 2! Echipele care vor juca în SuperLigă, cine merge la baraj și formațiile retrogradate

S-a decis! Pleacă de la Real Madrid, iar Kylian Mbappe îi ”fură” numărul
Live Video&Score Fulham - Manchester City 0-0, ACUM, pe DGS 1 | Tottenham - Burnley Live Video, 17:00, DGS 1
profimedia-0848781098
Vali Argăseală a compus imn pentru FCSB și a recitat câteva versuri! Mihai Stoica: ”Impresionant. Îl am la inimă”
vali mm
Citește și
Interzis de tribune: și-a dat acordul să semneze, dar fanii au făcut petiție să nu fie pus antrenor!
Wolverhampton Wanderers v Leeds United, Premier League, Football, Molineux, Wolverhampton, UK - 18 Mar 2023
Theo Hernandez a spus ”Da” pentru transfer! Costă 100 de milioane de euro
AC Milan Football Players Head To The San Siro Stadium - 05 May 2024
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță în Namibia cu nepotul cel mare, Alexander. Distracție la proprietatea de milioane a fostului tenismen
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță în Namibia cu nepotul cel mare, Alexander. Distracție la proprietatea de milioane a fostului tenismen
„Șumudică n-a vrut să fie antrenorul Rapidului!" Ipoteză surprinzătoare: „Dacă nu era Șucu patron, Marius era antrenor"
„Șumudică n-a vrut să fie antrenorul Rapidului!" Ipoteză surprinzătoare: „Dacă nu era Șucu patron, Marius era antrenor"
Variantă neverosimilă pentru Rapid! Dan Șucu încearcă să îl aducă pe fostul manager de la West Ham și Newcastle
Variantă neverosimilă pentru Rapid! Dan Șucu încearcă să îl aducă pe fostul manager de la West Ham și Newcastle
Elizabeth Hurley, fabuloasă în prag de 59 de ani, într-o rochie decupată în zona bustului. Și crăpătura de pe picior a fost de mare efect
Elizabeth Hurley, fabuloasă în prag de 59 de ani, într-o rochie decupată în zona bustului. Și crăpătura de pe picior a fost de mare efect
Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”
Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”
Adio, Edi Iordănescu. Salariu de nerefuzat propus de arabi celui mai prost plătit selecționer de la Euro
Adio, Edi Iordănescu. Salariu de nerefuzat propus de arabi celui mai prost plătit selecționer de la Euro
Cum poți face whisky la tine acasă? Care sunt cele 5 ingrediente de care ai nevoie?
Cum poți face whisky la tine acasă? Care sunt cele 5 ingrediente de care ai nevoie?
Până la 10 ani fără permis și, în situații extreme, închisoare pe viață. Singurele măsuri care ar putea face ordine printre șoferii români
Până la 10 ani fără permis și, în situații extreme, închisoare pe viață. Singurele măsuri care ar putea face ordine printre șoferii români
Reacția lui Djokovic după ce a fost lovit în cap la Roma. Autorul a fost identificat VIDEO
Reacția lui Djokovic după ce a fost lovit în cap la Roma. Autorul a fost identificat
VIDEO
Lovitura primită de Franța, cu o lună și jumătate înainte de EURO 2024

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”
Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”
Digi World
Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer
Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer
Digi Animal World
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit virale
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit virale