ILIE
Exclusiv Ilie Dumitrescu ”i-a făcut praf” pe fotbaliștii lui FCU Craiova: ”Îți trebuie antrenor sau e de educație?”
Adrian Mititelu si Adrian Mititelu junior asista la meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si FC U Craiova, conta
Adrian Mititelu a citat din Barack Obama, la doar o zi după ce FCU Craiova a retrogradat
FOTBAL:FCSB-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (11.05.2024)
Exclusiv Surpriză! Jucătorul de la FCSB văzut în lotul României la EURO 2024
Digi Sport 1 Live
Acum

Adrian Mititelu: “Craiova va porni din Liga 1 sau Liga a 2-a!”  

15.01.2013, 22:33

Într-un amplu interviu acordat cotidianului Gazeta de Sud, Adrian Mititelu a mărturisit că își dorește enorm ca Universitatea Craiova să poată reveni în competiție. Cu toate acestea, patronul oltenilor s-a ferit să avanseze vreun termen, spunând că acest lucru s-ar putea întâmpla din vară sau din 2013, în funcție de verdictul final care va fi dat de Curtea de Casație și Justiție, după ce FRF a făcut recurs la decizia Comisiei de Apel care le-a dat dreptate oltenilor.

adrian.mititelu.craiova
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

 

“Nu știu exact când vom reveni în campionat. Nu vreau să fiu foarte pesimist şi, pe de altă parte, nu vreau să arunc cu optimism în ochii suporterilor pentru că după aia o să mă catalogheze ca mincinos. Însă, aş răspunde sec. Răspunsul la această întrebare stă în pixul domnului procuror-şef Petru Nariţa, de la DNA Bucureşti. Clubul acesta a fost supus unei devalizări. Şi îmi este imposibil să fac o echipă, să o introduc în campionat până nu se face o reparaţie minimă. Până nu se hotărăşte ceva și nu se începe măcar o trimitere în judecată a celor vinovaţi şi constituirea unui prejudiciu care să stea într-un proces.

Dar nu până la o soluţie irevocabilă, că ştiu că asta va dura ani. Deci nu se pune problema intrării în competiţie până când nu se întâmplă ceva din punct de vedere penal, ceva consistent, adică să-mi dea curaj să investesc din nou în fotbal, pentru că eu nu pot să investesc într-un domeniu în care eu am fost victima unui abuz extrem de grav şi după aia tot eu să vin... adică mă devalizează şi tot eu să vin cu bani. Nu am garanţia că nu mi se poate întâmpla acelaşi lucru imediat”, a spus Mititelu pentru Gazeta de Sud.

"Craiova nu are decât 3 milioane de euro datorii!"

Acesta a spus că așteaptă decizia finală din justiție în cel mult două luni, după care se va constitui în parte civilă pentru recuperarea prejudiciului cauzat de pierderea jucătorilor: Am garanţii 100% că vom câștiga, pentru că faptele sunt foarte grele. Din câte ştiu eu, dosarul este într-o stare foarte avansată. Vor avea loc extinderi, atenţie, în urmărirea penală, către alte persoane tot din cadrul federaţiei. Eu zic că vom scăpa de ei. Concluzia este că eu văd imposibilă întoarcerea Universităţii Craiova în competiţie atâta timp cât cei doi oameni sunt acolo. Şi sper foarte mult ca în următoarele 40-50 de zile, prin referatul de trimitere în judecată, să se ia şi nişte măsuri, nu spun de arestare, deşi sunt foarte posibile, dar măsura de a nu mai putea fi în funcţie, adică să fie sfârşitul dinastiei Sandu-Dragomir.
S-ar putea ca noua conducere a FRF, observând în ce situaţie este şi ce riscă să plătească Universităţii peste trei ani, peste cinci, dar într-o zi va veni scadenţa, să ne propună o tranzacţie care să ne convină sau nu. Şi atunci există posibilitatea să jucăm în Liga 1, cum ar fi şi normal.
Clubul are doar trei milioane de euro datorii. Aceşti bani sunt acoperiţi prin sechestrul asigurător al Fiscului pe cele nouă imobile ale celor trei învinuiţi, plus sediul Ligii, plus alte imobile ale altor învinuiţi care or să apară în curând.
Avem trei sentinţe şi trei încheieri şi toate merg în direcţia abuzului. Într-adevăr, există calea atacului. Ipotetic e posibil să se caseze, dar premisele indică un 90% câştig. Acei bani, trei milioane de euro, erau garantaţi prin sechestrul pe drepturile federative ale jucătorilor.
Nu există o sentinţă prin care jucătorii de fotbal să fie declaraţi liberi de contract. Cei de la Ligă puteau să mă dezafilieze sportiv, dar nu aveau voie să rupă contractele între mine şi jucători. Eu nemaifiind în fotbal, ei nu trebuia să se bage în chestia asta.


De aceea, liga, federaţia şi clubul care l-a legitimat vin solidare la această faptă a jucătorului. Un exemplu: Florin Costea! A fost legitimat la Steaua şi în contract la el scrie că este liber prin excluderea clubului de fotbal Universitatea, deci nu este o sentinţă care să spună că este liber de contract”.

"Am sechestru pe avere, dar va fi ridicat curând. Am fost blocat pe lichidități, însă stau bine

Adrian Mititelu spune că nu se gândește să renunțe la echipă, chiar dacă a avut probleme cu banii în ultimii ani.

“Voi continua, pentru că am fost şi sunt capabil. Pentru că am rămas în picioare în ciuda faptului că m-am luptat cu un ziar puternic, Gazeta de Sud, cu un primar şi cu interlopii. Altul era mort de mult. Am sechestru pe avere, dar nu am nici o datorie. Sechestrul va cădea cât de curând. Eu am avere foarte bogată. Am fost blocat financiar pe lichidităţi, dar eu stau bine.

Dumitru Dragomir m-a sușținut când susţinea când nu eram o problemă pentru el. A avut promis de la Piţurcă cel puţin 200.000- 300.000 din tranzacţia Găman-Bărboianu. Neputând să-i ia, l-am enervat. Am început să mă iau de el, să-l atac cu vânzarea drepturilor de vânzare la TV, dar a fost şi dezinformat. A crezut că sunt terminat şi că e o chestiune foarte uşoară să mă execute. M-a subestimat, pentru că îşi va petrece anii bătrâneţii în închisoare.
Eu am băgat aproape 16 milioane de euro la echipă. Mai am 1,5 milioane datorii la bănci, luate pe persoană fizică, şi încă trei milioane la Fisc”
, a zis Mititelu.

Mititelu a mai povestit pentru Gazeta de Sud și cum arată o zi din viața sa:

Citesc legi, speţe, opinii, jurisprudenţă generală. Cred că în Codul Civil sunt mai avansat decât avocaţii. Acum nu prea mai am nevoie de avocaţi. Vreau să mă apuc de limba engleză. Acesta este planul pe 2013. Vreau să mă specializez, să nu mai zică lumea că nu sunt cult. Sunt la a doua facultate. M-am gândit să mă fac procuror, dar e prea târziu, am 44 de ani”.

Etichete: mititelu craiova , adrian mititelu , craiova dezafiliere , craiova proces , adrian mititelu craiova va porni din liga 1 sau liga 2 , craiova razboi frf mircea sandu mititelu dragomir


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
FC Schalke 04 v Galatasaray - UEFA Champions League Group D
Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"

Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”
FOTBAL:CORVINUL HUNEDOARA-OTELUL GALATI, FINALA CUPEI ROMANIEI BETANO (15.05.2024)
Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri
Screenshot 2024-05-15 232704
Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"
UEFA Fußball Conference League, Playoff Round Saison 2023-2023 Toumba Stadion Thessaloniki, 31.08.2023 PAOK Thessaloniki
Ce au scris francezii, după ce Simona Halep a abandonat în primul tur de la Trophee Clarins
Recomandările redacției
FOTBAL:FCSB-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (11.05.2024)
Exclusiv Surpriză! Jucătorul de la FCSB văzut în lotul României la EURO 2024

Video Exclusiv Helmut Duckadam a aflat ce antrenor aduce Rapidul și a făcut gluma serii
duckadam
Allegri, OUT! Juventus și-a ales viitorul antrenor
Atalanta vs Juventus - Finale Coppa Italia 2023/2024
45.000.000€ pentru "Messi al Turciei"! Real Madrid s-a decis pe loc
profimedia-0868202178
Citește și
Adrian Mititelu: ”Unii zic ca sunt țăran prost, dar eu zic că sunt țăran încăpățânat!”
Adrian Mititelu
Adrian Mititelu a ales antrenorul cu care vrea să readucă FCU Craiova în SuperLigă
WhatsApp Image 2024-04-08 at 22.03.47
O femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”
O femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”
CSA Steaua s-a folosit de marca FCSB! Dezvăluirile care-l vor înnebuni pe Talpan. „Gigi Becali să-i dea în judecată!"
CSA Steaua s-a folosit de marca FCSB! Dezvăluirile care-l vor înnebuni pe Talpan. „Gigi Becali să-i dea în judecată!"
Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie
Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie
Cum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes
Cum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Oamenii lui Putin, amenințări cu ce de-al Treilea Război Mondial dacă Ucraina folosește arme occidentale pentru a lovi Rusia
Oamenii lui Putin, amenințări cu ce de-al Treilea Război Mondial dacă Ucraina folosește arme occidentale pentru a lovi Rusia
Guvernul anunță un nou sprijin pentru pensionari. Ce se întâmplă cu 5.000.000 de pensii?
Guvernul anunță un nou sprijin pentru pensionari. Ce se întâmplă cu 5.000.000 de pensii?
ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate
ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate
WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving"
WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving"
Adrian Mititelu, scos vinovat pentru retrogradare de un fost antrenor de la FCU Craiova: ”Trebuia să fie exclus!”
Screenshot (176)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”