the sun
The Sun anunță salariul uriaș pe care Neil Lennon îl va primi la Rapid
marius-sumudica-7
Exclusiv Marius Șumudică, considerat "soluția ideală pentru Rapid"
simo
Lovitură grea pentru Simona Halep, după accidentarea la genunchi
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Adunărea Generală: Liga 1 va începe cu 15, 16 sau 17 echipe. Toate detaliile

01.06.2013, 00:36

UPDATE 13:10: Şedinţa Adunării Generale a luat sfârşit. Cei prezenţi vor lua masa împreună, după care se vor revedea în această seară, la finala Cupei (Petrolul - CFR, 20:45). 

sandu dragomir-2
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Concluziile sunt următoarele:

1. Liga 1 va avea 15, 16 sau 17 echipe. 4 formaţii au retrogradat pe criteriu sportiv (Gloria Bistriţa, CSMS Iaşi, CS Severin şi Concordia Chiajna), în timp ce Rapid şi "U" Cluj au fost retrogradate pe criteriul licenţierii. "Şepcile Roşii" mai au o şansă la TAS. Din Liga 2 au promovat FC Botoşani, Săgeata Năvodari, Corona Braşov şi ACS Poli Timişoara. Dintre acestea Săgeata Năvodari aşteaptă răspunsul apelului în privinţa licenţei, iar celelalte 3 formaţii au obţinut-o deja. 

a) Liga 1 cu 17 echipe: dacă TAS o salvează pe "U" Cluj şi Săgeata Năvodari ia licenţa

b) Liga 1 cu 16 echipe: dacă doar una din condiţiile de la punctul a este îndeplinită


c) Liga 1 cu 15 echipe: dacă niciuna dintre "U" Cluj şi Săgeata Năvodari nu va primi licenţa


UPDATE 12:40: Fostul preşedinte al CCA, Vasile Avram, a luat şi el cuvântul în Adunarea Generală: "Am contract de muncă semnat cu FRF ca şef al CCA şi nu am nicio restricţie din partea instanţei. Cred că ar fi normal să fiu repus în drepturi"


UPDATE 12:31: "Domnilor, e greu de crezut că U Cluj va obţine licenţa după ce s-a adresat la TAS. Dacă se întîmplă aşa, îl dau afară pe Viorel Duru, înseamnă că s-a decis prost la noi. Dacă Vasile Avram vine şi el cu o hotărâre judecătorească, îl dau pe Crăciunescu în altă parte şi îl pun pe Avram preşedinte", a continuat Mircea Sandu. 


UPDATE 12:20: Mircea Sandu a declarat, în cadrul şedinţei, că sezonul viitor al Ligii 1 va începe cu 16 sau 17 echipe. Cel mai probabil, în traducere liberă acest lucru înseamnă că regulamentul nu va fi modificat, astfel că Rapid şi "U" Cluj vor retrograda, din cauza faptului că nu au primit licenţa. "Şepcile Roşii" mai au o şansă de a evolua în Liga 1, dacă va interveni TAS.

"Sezonul viitor, Liga 1 va avea 16, maximum 17 echipe. La următorul Comitet Executiv al FRF din 11 iunie se validează toate rezultatele şi se decide. Din punctul meu de vedere Liga I trebuie să aibă o restrângere importantă, la 12 echipe, pentru că pur şi simplu nu avem jucători români de valoare. Banii din drepturile tv s-ar împărţi astfel la mai puţine echipe, dar acesta este doar un punct de vedere. Consider că s-ar putea face pentru această perioadă de criză, iar apoi să se revină după 2,3, 4 ani (n.r. - la 18 echipe). Liga a II-a va avea o serie de 15 formaţii, cea de Est, şi una de 15 sau 16 formaţii, cea de Vest, în funcţie de ce face Universitatea Craiova", a declarat Mircea Sandu.

Universitatea Craiova a primit un loc în Liga 2, după ce Curtea de Apel a decis că decizia dezafilierii a fost abuzivă. FRF aşteaptă un răspuns din partea oficialilor din Bănie.

"Din ce am înţeles la şedinţa Comitetului Executiv, trei cluburi din Liga a II-a, aflat pe locuri de promovare, au obţinut deja licenţa, al patrulea, Năvodari, n-a obţinut-o, dar a făcut apel şi aşteaptă rezultatul. Conform regulamentului, nu puteam face nimic pentru cluburile care au retrogradat sportiv, chiar dacă acestea au obţinut licenţa", a mai spus Mircea Sandu. 


UPDATE 12:05 La fix o oră după ce a început ședința Adunării Generale, Dumitru Dragomir a părăsit sediul Federației fără să facă niciun fel de declarații presei.

Șeful LPF era cunoscut ca un partizan al ideii prin care să fie modificate regulamentele pentru ca în Liga 1 să poată activa mai departe echipele care nu au luat licență, respectiv Rapid și “U” Cluj.

Campionatul care tocmai s-a încheiat a scos la iveală situația dramatică în care se găsește fotbalul românesc. Cu cel mult 3-4 excepții, toate cluburile din Liga 1 se confruntă cu mari probleme financiare, în situația cea mai delicată găsindu-se două echipe cu nume ale întrecerii interne.


Rapid traversează cele mai delicate momente de la înființarea din 1923. Gruparea patronată de George Copos este în pragul falimentului, după ce în iarnă a intrat în insolvență, iar instanța nu i-a aprobat planul de reorganizare financiară. Ca atare, giuleștenii n-au primit licență pentru Liga 1 în sezonul viitor și urmează să evolueze în eșalonul secund, dar acesta este un scenariu aproape fericit, întrucât clubul este amenințat chiar și cu liga a 5-a.

Chiar dacă nici ei nu au primit deocamdată dreptul de a rămâne în Divizia A, cei de la “U” Cluj se găsesc totuși într-o situație ceva mai bună. Tribunalul le-a admis planul de restructurare, iar clujenii se mai pot adresa la TAS pentru primirea licenței.

Forțează anularea licențelor la Adunarea Generală

Ultima zi în care Rapid și Universitatea Cluj mai pot spera să-și rezolve printr-o minune situațiile la nivel intern este chiar cea de azi, când este programată Adunarea Generală a FRF, cu începere de la ora 11:00. Teoretic, aceasta ar trebui să omologheze rezultatele din ultima ediție de campionat și să consfințească titlul cucerit de Steaua, precum și numele echipelor care vor merge în cupele europene.

Totuși, Rapid a trimis un memoriu prin care solicită rămânerea în Liga 1, cerând totodată anularea sistemului de licențiere pentru următorii trei ani. Dacă Mircea Sandu a negat de mai multe ori că se poate modifica regulamentul astfel încât echipele fără licență să continue mai departe pe prima scenă, un aliat al cluburilor implicate este președintele LPF, Dumitru Dragomir, care a declarat că legile ar putea fi schimbate.

"Discutând strict din punct de vedere sportiv, Rapid și "U" Cluj ar trebui să-și păstreze locurile în prima divizie", a sunat declarația lui Dragomir din urmă cu numai câteva zile, această afirmație denotând linia pe care o va aborda oficialul la ședința de azi.

Etichete: liga 1 , rapid , frf , licente liga 1 , memoriu rapid , insolventa rapid , fa , u cluj licenta , adunarea generala frf , iment rapid , regulament frf


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
FC Schalke 04 v Galatasaray - UEFA Champions League Group D
Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"

Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”
FOTBAL:CORVINUL HUNEDOARA-OTELUL GALATI, FINALA CUPEI ROMANIEI BETANO (15.05.2024)
Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri
Screenshot 2024-05-15 232704
Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"
UEFA Fußball Conference League, Playoff Round Saison 2023-2023 Toumba Stadion Thessaloniki, 31.08.2023 PAOK Thessaloniki
Ce le-a spus Răzvan Lucescu grecilor, după ce a umilit-o pe Panathinaikos și a ajuns la 90 de minute de titlu
rzv
Recomandările redacției
simo
Lovitură grea pentru Simona Halep, după accidentarea la genunchi

Simona Halep (32 de ani, 1.149 WTA) a abandonat în setul al doilea al meciului cu McCartney Kessler (24 de ani, 123 WTA), de la Trophee Clarins, la scorul de 7-5, 2-3.

A plecat după șapte meciuri de la FCSB, iar acum se antrenează în Liga 3. Care este planul său
rotariu
Oficial A semnat: antrenor în SuperLiga până în 2025
FOTBAL: AFC HERMANNSTADT SIBIU - AFC BOTOSANI, SUPERLIGA SUPERBET (28.01.2024)
Gata! E OUT de la Tottenham, din vară
WhatsApp Image 2024-05-16 at 20.44.51 (1)
Citește și
Anunțul făcut de FRF despre biletele pentru meciurile de pregătire cu Bulgaria și Liechtenstein
Nicolae Stanciu reactioneaza in meciul amical de fotbal dintre Romania si Irlanda de Nord, desfasurat pe Arena Nationala
Exclusiv Mircea Lucescu a spus lucrurilor pe nume, după ce Dan Șucu ar fi ales noul antrenor al Rapidului
Mircea Lucescu
O femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”
O femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”
CSA Steaua s-a folosit de marca FCSB! Dezvăluirile care-l vor înnebuni pe Talpan. „Gigi Becali să-i dea în judecată!"
CSA Steaua s-a folosit de marca FCSB! Dezvăluirile care-l vor înnebuni pe Talpan. „Gigi Becali să-i dea în judecată!"
Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie
Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie
Cum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes
Cum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Oamenii lui Putin, amenințări cu ce de-al Treilea Război Mondial dacă Ucraina folosește arme occidentale pentru a lovi Rusia
Oamenii lui Putin, amenințări cu ce de-al Treilea Război Mondial dacă Ucraina folosește arme occidentale pentru a lovi Rusia
Periculosul Gibilan, pe care nu-l bătea nimeni în București, trăiește. Expresia celebră legată de el
Periculosul Gibilan, pe care nu-l bătea nimeni în București, trăiește. Expresia celebră legată de el
ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate
ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate
WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving"
WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving"
CFR, Rapid și U Cluj ”se bat” pe fotbalistul-revelație din SuperLiga
FOTBAL: FCU 1948 CRAIOVA - AFC HERMANNSTADT SIBIU, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (12.05.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”