Balaj a ”intervenit” în disputa dintre Mutu și Tachtsidis: ”A demonstrat că are caracter”
ioan-andone
La 64 de ani, Ioan Andone a dezvăluit cum îl cheamă, de fapt: ”Ce să fac?”
sucu-14
Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova
Digi Sport 1 Live
Acum

Exclusiv Ioan Andone este convins că Adrian Mutu a greșit când și-a dat demisia de la CFR Cluj

articol scris de Digi Sport
06.04.2024, 15:03

Ioan Andone (64 de ani), fost antrenor la CFR Cluj, este de părere că Adrian Mutu (45 de ani) a greșit când și-a dat demisia de la gruparea din Gruia.

mutu sapca
Adi Mutu / Foto: Captură Youtube@cfr1907official
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 2

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Adrian Mutu și-a dat demisia de la CFR Cluj, după eliminarea din Cupa României, scor 0-4 cu Corvinul, în ”sferturi”. Președintele Cristi Balaj (52 de ani) l-a urmat pe ”Briliant” și a plecat de la gruparea din Gruia.

Ioan Andone nu este de acord cu demisia lui Adrian Mutu: ”Luptă pentru meseria ta”

Ioan Andone i-a transmis lui Adrian Mutu că nu trebuie să cedeze în momentele grele ale carierei, ci trebuie să lupte pentru a-și construi un drum în acest sens. 

Nu plecau (n.r. Adrian Mutu și Cristi Balaj, dacă CFR Cluj nu pierdea cu Corvinul), era cel mai ușor să joace în preliminariile Europa League. La CFR Cluj se cere performanță.

Eu, în locul lui Mutu, nu îmi dădeam demisia. Nu îți dai demisia. Luptă pentru meseria ta. Are și el partea lui de vină. Și jucătorii nu se pot compromite la salarii de 20.000 de euro.


Nu cred că pierduse vestiarul. E trecut prin viață. Nu e întâmplare. El a reușit în Italia. El trebuie să lupte. Dacă cedezi la primul eșec, lumea îți pune o etichetă.

Eu m-am dus la CFR Cluj. Ai intrat în vestiar și ai spus că obiectivul e campionatul, nu că și locul doi. Dacă dai salariile astea, pui presiunea pe jucători din prima zi. Trebuie să știi ce să spui în vestiar”, a spus Ioan Andone, la Digi Sport Matinal.

Acum, la CFR Cluj este așteptat să vină Dan Petrescu (56 de ani), dacă patronul Ioan Varga (52 de ani) îi acceptă condițiile impuse.

Adrian Mutu, un antrenor ce pare mereu pregătit să plece

Adrian Mutu a lucrat la CFR Cluj mai puțin de două luni și a plecat după ce formația ardeleană meciul cu Corvinul Hunedoara. Ardelenii au jucat cu cea mai bună echipă, dar au încasat patru goluri, într-o partidă în care Panagiotis Tachtsidis a fost eliminat încă din minutul 11.

Adrian Mutu a fost foarte dezamăgit la finalul partidei, transmise în direct de Digi Sport, și a făcut mai multe declarații furibunde. Și-a atacat jucătorii și a părut că și-a anunțat demisia în direct. Nu a mai fost cale de întors și a doua zi, clubul a anunțat despărțirea de cel pe care fanii l-au poreclit „Briliantul”.

Conform unor surse, Mutu avea un salariu anual de 300.000 de euro, dar nu a primit decât aproape o mie de euro.

„Eu nu am puterea să-i iert pe jucători pentru rezultatul ăsta, pentru că e umilitor, eu mă simt umilit și de aceea mă voi gândi bine în seara asta ce voi face pe viitor și mâine dimineață voi anunța la club și pe dumneavoastră”, a fost monologul lui Adrian Mutu după meciul cu Corvinul.

Bilanțul lui la CFR Cluj nu este deloc grozav și este îngrijorător pentru cariera fostului atacant în condițiile în care a fost foarte scurt. Prima oară a stat pe bancă pe 29 ianuarie 2024, iar ultimul meci l-a disputat pe 2 aprilie. A condus echipa în 11 partide. Cu el pe bancă, trupa din Gruia a înregistrat cinci victorii, trei înfrangeri și trei egaluri.

Adi Mutu a antrenat cinci luni pe Neftchi Baku

Precedentul mandat a fost ceva mai lung, dar nu cu mult. Neftchi Baku i-a oferit un contract cu un salariu anual de 700.000 de euro. Primul meci a fost pe 23 iulie 2023, iar ultimul pe 24 decembrie 2023. Din cele 23 de partide a câștigat zece, a pierdut opt și a înregistrat și cinci rezultate de egalitate.

„Astăzi am băgat în teren toți jucătorii ofensivi pe care i-am avut. Mă aștept la mai mult de la atacanții mei. Ar fi trebuit să țină mingea mult mai în față pentru a ajuta echipa. Trebuie să găsim o cale de ieșire din această situație. Cât despre prestația lui Olanare, mi-ar plăcea să marcheze goluri”, a declarat Adrian Mutu, citat de sportinfo.az, afirmație care arată cât de nemulțumit era de jucătorii de la Neftchi Baku.

Adrian Mutu a primit 350 de mii de euro la rezilierea contractului cu echipa din Azerbaidjan. Șefii i-au reproșat că este departe de obiectivul propus, titlul de campioană, dar antrenorul a susținut că el a fost cel care și-a dorit să plece.

La Voluntari, Adi Mutu a stat două luni și a salvat echipa de la retrogradare. La FCU Craiova a antrenat ceva mai mult de două luni

Alte două exemple care arată că Adrian Mutu este un antrenor „grăbit” sunt FC Voluntari și FCU Craiova. Pe formația ilfoveană a salvat-o de la retrogradare, în urma unei „duble” de baraj cu Chindia, din anul 2018. A stat aici două luni, iar bilanțul este următorul: 11 meciuri în care a înregistrat patru victorii, patru înfrangeri și trei egaluri, în perioada 14 aprilie 2018 - 14 iunie 2018.

FCU Craiova este echipa pe care a condus-o în perioada 16 iulie 2021 - 3 octombrie 2021. Și tot în 11 partide, în care a înregistrat trei victorii, șase înfrângeri și două rezultate de egalitate.

Mandatul de la naționala U21 a fost de șapte partide - trei victorii, trei egaluri și o înfrângere - dar la finalul campaniei a reușit calificarea la Campionatul European din anul 2021. În această statistică sunt incluse și cele trei întâlniri de la turneul final.

Adi Mutu și excepțiile numite Rapid și Al Wahda 2

Cele mai lungi mandate au fost la Al Wahda și Rapid. În Arabia Saudită a antrenat echipa secundă a grupării conduse de Laurențiu Reghecampf. A câștigat 15.000 de euro pe lună din luna iulie a anului 2018 până în decembrie 2019, dar misiunea lui a fost una ingrată pentru că această echipă folosea jucători foarte tineri, dar și pe cei de care „Reghe” nu avea nevoie la prima formație.

Povestea de la Rapid are o desfășurare stranie. Adrian Mutu și-a condus echipa în primul meci pe 5 mai 2022, iar ultimul a fost pe 28 mai 2023. În 54 de partide a înregistrat 27 de victorii, 15 înfrângeri și 12 egaluri. A plecat din Giulești, surprinzător, cu doar câteva zile înainte de startul campionatului, iar în locul lui a fost adus Cristiano Bergodi.

Conducătorii Rapidului nu au fost mulțumiți, dar Mutu s-a „lăudat” că este singurul antrenor care a dus bani în Giulești după ce șefii de la Neftchi Baku au achitat o clauză de reziliere de aproape 100.000 de euro.

Etichete: adrian mutu , ioan andone , cristi balaj , adrian mutu cfr cluj


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-04-28 at 23.20.51
Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”
profimedia-0868753464
”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”
andreea-prisacariu2
”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra
nadia-jemez20
Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB
Screenshot 2024-04-28 at 16.43.12
Recomandările redacției
sucu-14
Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Dan Petrescu, șase ani la CFR Cluj! Anunțul lui Ioan Varga
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-CFR CLUJ, LIGA 1 CASA PARIURILOR (17.10.2021)
Cum a reacționat Paul Iacob, după ce a vrut să sară la bătaie cu un suporter. ”Vreau să mă văd cu el”
FOTBAL:FCSB-RAPID BUCURESTI, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (20.04.2024)
S-a rupt lanțul de iubire. Suporterii Rapidului au răbufnit după al 6-lea eșec din play-off. Ce au scandat
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-UNIVERSITATEA CRAIOVA, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (29.04.2024)
Citește și
Adrian Mutu, fără milă după ce a fost făcut ”praf” de fostul lui jucător: ”Mi-ar fi rușine! Are probleme, divorțează”
adrian-mutu
Adrian Mutu, pregătit să semneze un nou contract. Ce condiții a pus ”Briliantul”
CFR Cluj v FC Universitatea Craiova - Romania Superliga, Cluj-Napoca - 16 Mar 2024
Are 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”
Are 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”
Alarmă la națională! Are ruptură musculară și este în pericol să rateze EURO 2024!
Alarmă la națională! Are ruptură musculară și este în pericol să rateze EURO 2024!
Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant
Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant
Sofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger
Sofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă
România, la ani-lumină de un trend global: Londra tocmai a realizat un record la care nici nu putem visa
România, la ani-lumină de un trend global: Londra tocmai a realizat un record la care nici nu putem visa
Una din cele mai frumoase femei din lume ucisă de traficanți. Camerele au surprins momentul
Una din cele mai frumoase femei din lume ucisă de traficanți. Camerele au surprins momentul
O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat
O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat
Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu”
Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu”
Video Ioan Andone nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume, după Dinamo - Voluntari 1-1: ”E un mercenar”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă
Digi World
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
Digi Animal World
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”