bogdan andone
Și-a aflat sentința! Câte etape de suspendare a primit Bogdan Andone după criza de nervi din FC Botoșani - Dinamo
Cupa României, ediția 2024/2025: noul regulament și calendarul complet
Foto Doar pentru a doua oară! Tricourile inedite în care va juca FCSB cu CFR Cluj
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Digi Sport Matinal

Marian Iancu, acuzații dure pentru Mircea Sandu: "De aceea nu îl iert"

articol scris de Digi Sport
23.02.2023, 10:29

Fostul patron al clubului Poli Timișoara, Marian Iancu, l-a atacat fără menajamente pe Mircea Sandu, șeful FRF din urmă cu mai mulți ani.

FOTBAL:CONFERINTA PRESA MARIAN IANCU,POLITEHNICA TIMISOARA (21.06.2007)
Marian Iancu / Foto: Sport Pictures
  • Premier League: Tottenham - Burnley, sâmbătă, 17:00, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - CFR Cluj, sâmbătă, 20:00, DGS 1

Omul de afaceri spune că formația sa a fost privată de câștigarea titlului pentru că nu a făcut parte din "sistem".

Marian Iancu, supărat pe Mircea Sandu

"Numai faptul că am fost declarat persona non grata în fotbalul românesc de Mircea Sandu… Lucrul acesta mă onorează și mă scoate din orice unghi închis în care m-ar putea introduce, mincinos, oricine s-ar gândi să spună că am făcut parte din Cooperativă.

Nu mi-am propus nici să-l uit și nici să îl iert. Nu merită! Nu merită, pentru că a făcut cu bună știință tot ce a făcut. Eu nu m-am aliniat, n-am intrat în conjunctura asta, n-am făcut compromis. Am încercat să îi explic, să îi spun lucrul ăsta, că voi investi în fotbal…

Tot ce a făcut a făcut în cunoștință de cauză, să mă oprească, să îmi demonstreze că e mai tare, că poate să își impună voința", a spus Marian Iancu, pentru Prosport.


Marian Iancu și-a continuat acuzațiile: "A avut dreptate, de fiecare dată m-a oprit la limită, am fost de două ori vicecampion, locul 3, iarăși, de câteva ori. Am jucat finale de cupe, din care cel puțin una… Hai, să zic, una am pierdut-o chiar cu Rapidul, nu eram la nivelul la care să putem să batem Rapidul, dar a doua…

Mi-a dovedit că avea puterea, avea influența necesară și avea organismul, logistica, dezvoltată în interiorul federației să oprească pe oricine. Și a reușit! De aceea nu îl iert, și nici nu mi-am propus vreodată".

Marian Iancu a slăbit peste 30 de kilograme în închisoare: ”Mâncarea nu are niciun gust acolo”

Iancu a dezvăluit că a avut un singur conflict în perioada în care a fost închis și a vorbit despre modul în care a trăit în cei opt ani petrecuți în spatele gratiilor.

Am slăbit pentru că a trebuit să slăbesc. Aveam 140 de kilograme când am intrat și am ieșit cu 104. Am luat deja două, trei kilograme în șapte luni și nu e mult. Acolo mâncarea n-are niciun gust. Era și un magazin, ai ce să-ți cumperi, chiar dacă nu se compară cu ce aveai acasă. Ai anumite carduri cu bani pe care le poți folosi, plus pachetele care vin de acasă.

Înainte să mă liberez cu o lună, am avut o discuție cu medicul de la Jilava. Același de care s-a plâns și Rudel Obreja. Îi zic medic pentru că sunt la o emisiune, el n-are nicio calitate, n-are cum să fie medic. Am avut o dispută... În rest n-am avut nicio problemă cu absolut nimeni. Am respectat pe toată lumea și am avut parte de respect din partea tuturor.

N-am plâns niciodată în acești 8 ani, chiar dacă probleme au fost. N-ai cum... Mai ales că sunt 8 ani! Se întâmplă și-acasă lucruri bune sau rele, inclusiv eu l-am pierdut pe tata anul trecut. Lucruri bune sau rele care te influențează, dar n-am cedat niciodată. Nu sunt tipul ăsta de om”, a declarat Marian Iancu, potrivit GSP.ro.

Marian Iancu a fost eliberat în iunie 2022

Marian Iancu, fostul patron al celor de la Poli Timișoara a fost eliberat condiționat la finalul lunii iunie 2022, după ce a ispășit opt ani de închisoare din cei 12 primiți în total.

În urma deciziei Judecătoriei sectorului 4, Iancu a părăsit arestul.

”În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a) Cod procedură penală admite contestaţia formulată de contestatorul – petent Iancu Alexandru Marian împotriva sentinţei penale nr. 1026 din data de 11.05.2022 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul penal nr. 10415/4/2022.

Desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând cauza: În temeiul art. 587 alin. 1 Cpp raportat la art. 59 C.pen.1969 şi cu aplicarea art. 5 NCP admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul – condamnat Iancu Alexandru Marian.

Dispune liberarea condiţionată a petentului – condamnat de sub puterea MEPI nr. 270/2022 emis de Tribunalul Bucureşti Secţia I Penală în baza sentinţei penale nr. 92/2022. Pune în vedere petentului dispoziţiile art. 61 din Vechiul Cod penal privind revocarea liberării condiţionate. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă”, se arată în soluționarea cazului.

Cu Iancu finanțator, Poli Timișoara a fost printre echipele de top din România, înainte să fie retrogradată în Liga 2, iar în Europa a jucat în grupele UEFA Europa League, după ce în preliminariile UEFA Champions League a produs o surpriză imensă prin eliminarea celor de la Șahtior, în urmă cu 11 ani.

Cine este Marian Iancu și de ce a fost condamnat

Omul de afaceri a fost trimis în judecată în 2006, la un an după ce Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a descoperit că Marian Iancu şi alte opt persoane ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 1,356 miliarde de lei. Ulterior, DIICOT a confirmat că prin firmele lui Iancu au fost derulate tranzacţii fictive cu uleiuri minerale.

Acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul RAFO, Marian Iancu a fost obligat să înapoieze statului 150 de milioane de dolari şi 18 milioane de euro, împreună cu doi complici.

În spatele gratiilor au ajuns şi fratele său, Octavian Iancu, dar şi fostul său asociat, Constantin Mărgărit, care au primit câte 10 ani de închisoare.

Pentru a recupera prejudiciul, magistraţii Curţii de Apel au decis confiscarea, de la Marian Iancu şi de la ceilalţi doi inculpaţi condamnaţi, a 7 case şi apartamente, 7 terenuri şi 3 maşini.

Totodată, judecătorii au decis ca autorităţile să caute bunurile pe care fraţii Iancu le deţin în Elveţia, Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie.

Etichete: marian iancu , mircea sandu , frf , patron poli timisoara


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Aurora boreală în România. O furtună solară de o intensitate rară a produs spectaculosul fenomen
Aurora boreală în România. O furtună solară de o intensitate rară a produs spectaculosul fenomen

ACTUALIZARE Fenomen rar vizibil aseară pe cerul României, care seamănă cu aurora boreală. În Alba...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ianis
Ianis Hagi a jucat cu locul 2 din Spania, după 5 meciuri la rând pe bancă, și a fost decisiv! Nota primită

Gigi Becali, bun de plată? Cum poate ajunge să plătească o avere pentru Siyabonga Ngezana
Viral instant! Ce a pățit Andreea Bălan la un concert: ”Dezastru!”. Reacția artistei, ”de milioane”
Screenshot 2024-05-10 092035
OUT de la Bayern! Vândut la doar două zile după eliminarea din Champions League
firo: Fuvuball: Soccer: April 23, 2022 1st Bundesliga, season 2021/2022 31st matchday FC Bayern Mvnchen - Borussia Dortmund 3:1, Leroy Sane, Malik Tillman, FC Bayern Mvnchen, FCB, Bayern, FC Bayern, half figure,
Cine ar fi, până la urmă, noul antrenor al Rapidului: "5 titluri și 4 cupe!"
rapid
Recomandările redacției
Foto Doar pentru a doua oară! Tricourile inedite în care va juca FCSB cu CFR Cluj

Exclusiv A venit în urmă cu cinci luni în Giulești, dar Florin Prunea i-a găsit deja înlocuitor: Un jucător de 17 ani
florin prunea
Exclusiv A intrat în direct și i-a ”desființat” pe șefii de la Rapid: ”La fel de vinovat ca Niculae! Să dispară!”
Dan Șucu și Victor Angelescu
Exclusiv Răbufnire în direct: ”De ce nu poate să antreneze Rapidul? Nu am nimic cu ei, dar nu știu nimic”
s
Citește și
Mircea Sandu, mesaj pentru Gigi Becali după ce FCSB a câștigat titlul: ”Chiar dacă s-a oferit la Liverpool, e greu”
Mircea Sandu
Anunțul lui Marian Iancu: e gata să revină în fotbal! ”Vor fi 30.000 de oameni în tribune”
marian
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță în Namibia cu nepotul cel mare, Alexander. Distracție la proprietatea de milioane a fostului tenismen
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță în Namibia cu nepotul cel mare, Alexander. Distracție la proprietatea de milioane a fostului tenismen
„Șumudică n-a vrut să fie antrenorul Rapidului!" Ipoteză surprinzătoare: „Dacă nu era Șucu patron, Marius era antrenor"
„Șumudică n-a vrut să fie antrenorul Rapidului!" Ipoteză surprinzătoare: „Dacă nu era Șucu patron, Marius era antrenor"
Variantă neverosimilă pentru Rapid! Dan Șucu încearcă să îl aducă pe fostul manager de la West Ham și Newcastle
Variantă neverosimilă pentru Rapid! Dan Șucu încearcă să îl aducă pe fostul manager de la West Ham și Newcastle
Elizabeth Hurley, fabuloasă în prag de 59 de ani, într-o rochie decupată în zona bustului. Și crăpătura de pe picior a fost de mare efect
Elizabeth Hurley, fabuloasă în prag de 59 de ani, într-o rochie decupată în zona bustului. Și crăpătura de pe picior a fost de mare efect
Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”
Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”
De ce doi ofițeri ruși nu l-au salutat pe Putin la parada de Ziua Victoriei Video
De ce doi ofițeri ruși nu l-au salutat pe Putin la parada de Ziua Victoriei Video
Cum poți face whisky la tine acasă? Care sunt cele 5 ingrediente de care ai nevoie?
Cum poți face whisky la tine acasă? Care sunt cele 5 ingrediente de care ai nevoie?
Până la 10 ani fără permis și, în situații extreme, închisoare pe viață. Singurele măsuri care ar putea face ordine printre șoferii români
Până la 10 ani fără permis și, în situații extreme, închisoare pe viață. Singurele măsuri care ar putea face ordine printre șoferii români
Reacția lui Djokovic după ce a fost lovit în cap la Roma. Autorul a fost identificat VIDEO
Reacția lui Djokovic după ce a fost lovit în cap la Roma. Autorul a fost identificat
VIDEO
Decizia luată de FRF, după ce Andrei Burcă a suferit o ruptură musculară înainte de EURO 2024

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”
Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările
Digi Animal World
Momentul când pompierii din Neamţ salvează o căprioară blocată în albia unui râu. Ce s-a întâmplat cu animalul ulterior
Momentul când pompierii din Neamţ salvează o căprioară blocată în albia unui râu. Ce s-a întâmplat cu animalul ulterior