FOTBAL: FC BOTOSANI - ACSM POLITEHNICA IASI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (30.03.2024)
Încă un fotbalist a fost propus la FCSB. Patronul echipei a făcut anunțul: ”E pe lista scurtă”
gigi becali1
Exclusiv Jucătorul care ”l-a dat pe spate” pe Gigi Becali în Sepsi - FCSB: ”Asta vreau să fie”
gigi becali
Gigi Becali a trasat obiectivul FCSB-ului după ce va deveni campioană. ”Respect dorința suporterilor”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Video Plusurile FCSB după primul amical: noul sistem de joc și Moruțan. ”E preferatul meu!”

22.06.2018, 00:16

VIDEO FCSB - CS Cornu 4-1. După un amical disputat contra unei formații din Liga 4, regiunea Prahova, superlativele nu-și au rostul în tabăra roș-albaștrilor. Totuși, trebuie menționat faptul că după acest prim test, în care multe ”piese grele” n-au jucat pentru că abia au revenit la echipă (este vorba despre fotbaliștii care au fost la naționale), se pot desprinde două concluzii. Prima, și cea mai importantă, este legată de sistemul de joc. Așa cum a promis, Nicolae Dică (38 de ani) s-a ținut de cuvânt și a așezat echipa într-un 4-3-3. Noul sistem, mult mai permisiv decât ”clasicul” 4-2-3-1, le-a plăcut din start jucătorilor, iar asta s-a văzut mai ales din ușurința cu care au ajuns la poarta adversă. Nu trebuie uitat că cei de la Cornu evoluează în a patra ligă a țării, dar aceștia au încercat să joace în multe momente de la egal la egal cu vicecampionii.

FOTBAL:FCSB-CS CORNU, AMICAL (21.06.2018)
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

"Este un sistem foarte bun, aceasta este părerea mea. Mă bucur că am schimbat în 4-3-3, dar acum doar antrenorul va decide cum vom juca și în partidele oficiale. Eu am evoluat aşa şi la Viitorul, este sistemul în care dau cel mai bun randament, e sistemul meu preferat practic”, a spus Florinel Coman, la finalul partidei. Vorbele celui alintat ”Mbappe’ de către Gigi Becali nu sunt de complezență. Coman, care a jucat pe stânga în linia celor trei din față, s-a mișcat bine, a avut atitudine și, cel mai important, a reușit o ”dublă”.

Și Daniel Benzar, revenit după împrumutul la Voluntari, abia așteaptă să evolueze în acest sistem. ”Îmi place foarte mult acest sistem, 4-3-3, mă simt bine pe el și mă simt și mai bine în partea stângă”, a spus Benzar, la Digi Sport, în urmă cu 10 zile.

Alături de ”Mbappe” Coman, în față au mai jucat Teixeira, pe dreapta, și Tănase în centru. Florin Tănase, căpitanul roș-albaștrilor”, nu a părut incomodat de poziția de atacant central. A scos penalty-ul pe care tot el l-a transformat, dar a fost și protagonistul unui moment haios, care i-a atras critici și ironii de pe margine. La o fază în care se afla singur cu portarul, Tănase a luftat incredibil, deși nu era marcat de nimeni, când a vrut să finalizeze din prima. Rămâne de văzut cum se va descurca pe viitor în acea poziție, mai ales că sunt șanse ca Gnohere să rămână singurul atacant de valoare din lot. ”Bizonul” se află însă în convalescență după operația de la inghinali, astfel că va rata startul de sezon, după cum a spus Dică.

”Sperăm să aducem unu, doi atacanți, hai, măcar un atacant de calitate, dar și un fundaș central. Gnohere nu va pleca, mai ales că mai are un an de contract. El o să-și revină după operația de la inghinali, dar nu va fi apt 100% la începutul sezonului viitor. ’Bizonul’ va pierde prima perioadă de pregătire de la Brașov, dar sper să aducem atacantul pe care ni-l dorim. Și, repet, mai vrem un fundaș central.


Și cam atât. Nu vom mai aduce alți jucători, pentru că noi avem un lot valoros. Au fost aduși mulți jucători anul trecut, care au avut nevoie de omogenizare și eu cred că aceștia vor arăta mult mai bine în campionatul următor”, a spus Dică, prezent în cadrul emisiunii ”Digi Sport Special”.

Teixeira, deși este veteranul lotului, a dovedit în cele 58 de minute în care a fost folosit că rămâne același fotbalist de finețe, menit a aduce limpezime în jocul roș-albaștrilor.

A doua concluzie, după acest prim amical din presezonul 2018-2019, este aceea că transferul lui Moruțan poate fi unul de succes. Tânărul în vârstă de 19 ani a evoluat la mijloc, alături de Lucian Filip și de Ovidiu Popescu, tot pe stânga, dar deseori a intrat și în centru. Spre deosebire de colegii săi de la U19, care au preferat să joace doar la siguranță, Moruțan a avut inițiativă, a filtrat multe pase și a încercat să ofere soluții și pentru ofensivă. A avut, ce-i drept, și momente în care a părut șters, dar este normal dacă ținem cont că roș-albaștrii se află în plină perioadă de acumulări fizice iar acesta a fost doar primul amical. 

Moruțan va trebui însă să demonstreze de la meci la meci că are valoare de FCSB, mai ales când în primul 11 va intra toată ”artileria grea”.

”Și Moruțan și Qaka sunt jucători care au demonstrat în Liga 1, dar trebuie să arate și aici la Steaua că au valoare. Important este că au ajuns într-un grup foarte bun, așa că le urez multă baftă”, spunea Junior Morais în cadrul unei conferințe de presă, de acum câteva zile.

FCSB - CS Cornu 4-1
Au marcat: Fl. Coman 2 și 45, Fl. Tănase 40, Ov. Popescu 86

FCSB: A. Vlad (Bălgrădean 33, Ducan 68)) - D. Toma, St. Cană, M. Momcilovic, Junior Morais - L. Filip (Băciuț 68), Ov. Popescu, Moruțan (R. Ion 58) - F. Teixeira (Cr. Dumitru 58), Fl. Tănase (cpt), F. Coman (I. Stoica 58)
Antrenor: Nicolae Dică

INFO: Tehnicianul FCSB nu i-a inclus în lotul de azi pe jucătorii care s-au alăturat lotului abia de câteva zile. Este vorba despre  BălașaManDaniel BenzarRomario BenzarBudescuNedelcuQaka și Gnohere.

INFO: Următorul amical al FCSB se va disputa miercuri, 27 iunie, de la ora 17:00, împotriva celor de la CS Colțea Brașov, pe stadionul Carpați. A doua zi, roș-albaștrii vor reveni la București.

VIDEO cu rezumatul amicalului

Lotul FCSB prezent la BrașovBălgrădean, Andrei Vlad, Răzvan Ducan (portari) - Pintilii, Moruțan, Robert Ion (U19), Ovidiu Popescu, Florinel Coman, Florin Tănase, Cană (U19), Băciuț (U19), Cristi Dumitru (U19), Găman, Daniel Toma (U19), Momcilovic, Planic, Morais, Bălgrădean, Ianis Stoica, Lucian Filip, Bălașa, Man, Daniel Benzar, Romario Benzar, Budescu, Nedelcu, Qaka și Gnohere.

Al doilea stagiu de pregătire se va desfăşura în perioada 1-14 iulie, în Apeldoorn, Olanda,antrenamentele formaţiei FCSB fiind programate la baza WWNA, din localitatea Wenum-Wiesel aflată în apropiere.

În Olanda, FCSB va disputa patru partide amicale. Cu Ajax Amsterdam, pe 7 iulie, de la 20:00 (ora României), în localitatea Hattem și cu PAOK, echipa lui Răzvan Lucescu, pe 9 iulie. A treia partidă de pregătire va fi în compania lui FC Bruges, campioanei Belgiei. Astfel, vicecampionii s-ar putea întâlni cu Dorin Rotariu, jucător care va reveni la Bruges, după împrumutul la Mouscron. Al patrulea amical urmează să fie anunţat ulterior.

Cantonamente FCSB:

15-28 iunie, Braşov

1-14 iulie, Apeldoorn

FCSB va juca 4 amicale în stagiul de pregătire pe care îl va efectua luna viitoare, în Olanda. Astfel, roș-albaștrii și-au perfectat încă o partidă de verificare, în compania celor de la Al Gharafa. 
FCSB se va pregăti la baza WWNA, din Wenum-Wiesel, și va juca împotriva unor echipe după cum urmează:

– 4 IULIE – FCSB – CLUB BRUGGE KV – 19:00 – GARDEREN
– 7 IULIE – FCSB – AFC AJAX – 20:00 – HATTEM
– 9 IULIE – FCSB – PAOK FC – 20:00 – WWNA
– 13 IULIE – FCSB – AL GHARAFA SC – 19:00 – WWNA

Etichete: steaua , dica , fcsb , morutan steaua , morutan fcsb , fcsb cs cornu video , fcsb cornu 4-1 video , sistem de joc fcsb


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii

Starea de sănătate a Regelui Charles, care se luptă cu cancerul, s-ar fi înrăutățit, fiind un motiv...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
wanda5
Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Dan Șucu intervine ”în negocierile” dintre Rapid și Marius Șumudică. Mesaj pentru Daniel Niculae și Victor Angelescu?
Recomandările redacției
gigi becali
Gigi Becali a trasat obiectivul FCSB-ului după ce va deveni campioană. ”Respect dorința suporterilor”

Exclusiv Gâlcă abia a semnat cu Craiova, dar Lăcătuș nu are niciun dubiu! Poate pleca din Bănie: ”Sunt sigur de asta!”
costel-galca
Florentino Perez a dat lovitura! Fotbalistul de 40.000.000€ e gata să semneze cu Real Madrid
PEREZ BUN
Marius Ștefănescu le-a ”închis ușa în nas” celor de la FCSB și Rapid! Unde vrea să joace jucătorul lui Sepsi
Universitatea Cluj v Sepsi OSK Sfantu Gheorghe - Romanian Superliga Marius Stefanescu during Romania SuperLiga stage 12:
Citește și
A fost ”Calul Troian”? Un ex-FCSB-ist, cel mai slab jucător al Rapidului din play-off
Fotbalistii rapidisti Razvan Constantin Oaida, Sebastian Andrei Borza, Paul Alexandru Iacob,Phillipe Razvan Onea, Alexan
Fotbalistul de la FCSB care e ”net peste Rrahmani”
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Cere excluderea din competiție a cluburilor care nu au drept de promovare! „E jale! Să fie interzisă participarea”
Cere excluderea din competiție a cluburilor care nu au drept de promovare! „E jale! Să fie interzisă participarea”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
De unde vine expresia „ce sunt eu, Mafalda"? Personajul a fost considerat Nostradamus feminin
De unde vine expresia „ce sunt eu, Mafalda"? Personajul a fost considerat Nostradamus feminin
Ce nu ai voie să faci în faţa blocului primăvara. Intenţiile pot fi bune, dar primeşti amendă. Este interzis!
Ce nu ai voie să faci în faţa blocului primăvara. Intenţiile pot fi bune, dar primeşti amendă. Este interzis!
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Ioan Varga vrea la CFR Cluj un fotbalist de la FCSB. Dan Petrescu și-ar fi dat acordul
CFR Cluj v Universitatea Craiova - Romania Liga 1, Cluj-Napoca - 20 Sep 2021

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”