Exclusiv Întrebat despre varianta Mircea Lucescu la Rapid, Dani Coman nu s-a ferit de cuvinte
dani
Exclusiv Dani Coman a dat cărțile pe față! Ce vrea de la Ioan Varga pentru a semna cu CFR
gigi
4 jucători OUT de la FCSB! Gigi Becali a făcut anunțul, după derby-ul pierdut cu Rapid
Digi Sport 1 Live
Acum
Digi Sport Special

Va fi Astra exclusă din Liga 1? Alexandru Ioniță ar fi recunoscut că s-a dopat. Care pot fi urmările

articol scris de Digi Sport
26.01.2021, 09:11

Alexandru Ioniță (26 de ani), care este implicat într-un scandal în care a intrat alături de alți doi colegi de la Astra, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, ar fi recunoscut că s-a dopat!

ioan niculae si alexandru ionita
Ioan Niculae, patron Astra și Alexandru Ioniță / Foto: colaj Digi Sport
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

Cei de la ANAD ar trebui acum să ia o decizie. Se vorbește deja de o suspendare drastică a celor trei fotbaliști, dar și de excluderea celor de la Astra din campionat.

Cei trei fotbaliști au fost acuzați că au apelat la o terapie interzisă de Agenția Mondială Anti-Doping. Acum, cazul se află pe masa celor de la ANAD. După ce pe finalul anului trecut au existat trei termene la care fotbaliștii au fost reprezentați doar de avocați, ei bine, la început de 2021 lucrurile se pare că au luat o turnură mai puțin așteptată.

Cristi Balaj, președintele Agenției Naționale Anti-Doping, a transmis că fotbaliștii au dat în judecată ANAD, contestând decizia de suspendare provizorie, însă nu au avut câștig de cauză, penalizarea fiind în continuare valabilă, cel puțin până în momentul în care se va lua o decizie finală în această speță.

Alexandru Ioniță s-a prezentat la termenul din 14 ianuarie, alături de avocatul său,  când a fost o nouă audiere în cazul Comisiei de Audieri de la ANAD. Atunci, se pare că fotbalistul, care a fost singurul care s-a prezentat, și-ar fi recunoscut vina. Ioniță se pare că a fost sfătuit de prieteni, familie, dar și de impresarul său Victor Becali să colaboreze cu autoritățile pentru a primi o pedeapsă mai mică. 

De ce Astra riscă excluderea din campionat și ce pedepse pot primi cei trei fotbaliști


Astfel, potrivit regulamentului Agenției Naționale Anti-Doping, orice sportiv care recunoaște, care oferă detalii și care ușurează ancheta are parte de o reducere chiar și cu 75% a pedepsei maxime, care în acest caz prevede nu mai puțin de 4 ani de suspendare! Ceea ce la Ioniță, care are 26 de ani, ar însemna că nu-și va compromite total cariera. În schimb Fatai are 30 de ani iar Seto 34 de ani.

Faptul că Ioniță și-a recunoscut vina în fața celor de la ANAD l-a enervat la culme pe Dani Coman, președintele celor de la Astra. ”Ești un trădător, asta ești!”, i-ar fi spus Coman lui Ioniță, prin intermediul telefonului. Ioniță s-a apărat și i-ar replicat oficialului giurgiuvenilor că nu-și poate compromite total cariera.

Următorul termen, care va fi în februarie, pe data de 4, va fi unul extrem de important, pentru că se poate lua o decizie. Conform regulamentului, Fatai și Takayuki, care n-au recunoscut, n-au colaborat și nici măcar nu s-au prezentat la termenele de până acum, pot fi suspendați drastic, patru ani din orice competiție sportivă.

Suspendarea lui Takayuki Seto, Alex Ioniță și Kehinde Fatai a venit după ce jucătorii au apelat la o terapie intravenoasă, prin care le-au fost administrate vitamine și minerale în corp, o cantitate mai mare de 100 de ml în decurs de 12 ore, practică interzisă de WADA.

De ce LPF și FRF sunt obligate să pună în aplicare deciziile ANAD

În schimb, Ioniță ar putea scăpa cu maximum 15 luni de suspendare, ceea ce ar însemna că ar avea șanse ca în toamnă să joace din nou! Asta deoarece cei trei fotbaliști se află deja în stare de suspendare, provizorie, de la finalul lui septembrie 2020!

Decizia pe care ANAD o va lua, de suspendare a fotbaliștilor, va produce automat un adevărat cutremur în Liga 1. Astra va trebui exclusă din campionat. susține GSP.ro.

În cazul unui refuz al instituțiilor din fotbal, FRF, LPF, de a renunta la Astra ca membru al competiției, România riscă excluderea din cupele europene, iar naționalele n-ar mai putea intra în preliminarii de Mondial și Euro, nici n-ar mai putea participa la turnee finale!

Dani Coman, despre jucătorii Astrei Giurgiu acuzați de dopaj: "Clinica e acoperită din toate punctele de vedere. Avem documente, avem tot"

Coman spune că a discutat cu oficialii clinicii la care jucătorii Astrei au realizat terapia interzisă și a primit dovezi conform cărora cantitatea de vitamine introdusă în corp nu depășește limita impusă de Agenția Mondială Anti-Doping.

"Într-adevăr, au fost la o clinică fără acordul conducerii, fără acordul medicului. Au fost efectiv pentru a-și face niște vitamine.

Eu am fost la acea clinică azi, am fost foarte bine primit, am întâlnit niște oameni extraordinari, care mi-au arătat exact cantitatea băgată jucătorilor, perfuziile pe care le-au făcut. Eu cred că sunt acoperiți din toate punctele de vedere, avem documente, avem tot", a declarat Dani Coman, la Digi Sport.

Fatai, Seto și Ioniță sunt acuzați de dopaj

Cei trei fotbaliști ar fi apelat la o terapie intravenoasă, prin care și-ar fi introdus peste 100 ml de vitamine și minerale în corp, în decurs de mai puțin de 12 ore, lucru interzis de WADA. Totul ar fi avut loc la o clinică din București.

Agenția Națională Anti-Doping a deschis deja o anchetă în cazul celor trei fotbaliști, președintele Cristi Balaj confirmând că Seto, Ioniță și Fatai sunt suspendați provizoriu.

"Foarte multe detalii nu putem oferi. Regulamentul spune că trebuie să fim limitați în cazurile în curs de investigare. Nu am închis ochii, confirm că agenția are pe rol un asemenea subiect.

Informațiile noastre sunt mai bogate decât ce a apărut în presă, am vorbit cu jucătorii, au avut o atitudine impecabilă, o inocență, o sportivitate senzațională.

Sunt dezamăgit când constat că trebuie să lupt mult mai mult ca să venim în sprijinul medicilor. Jucătorii nu și-au băgat singuri seringa în venă, doctorii ar trebui să cunoască ce substanțe au voie să injecteze, există o listă pe site-ul nostru.

În acest caz vorbim de metode interzise ca la Pârvulescu, ei sunt suspendați provizoriu, cei de la club știu mai bine, am trimis notificări peste tot, clubului, FRF,  sportivilor, MTS, obligatoriu la FIFA și UEFA", a declarat președintele ANAD, Cristi Balaj, într-o intervenție la emisiunea Fotbal Club.

Etichete: dani coman , alexandru ionita , dopaj astra , ionita takayuki seto astra , caz dopaj liga 1 , astra suspendata , astra exclusa


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Tânără ucisă de iubitul drogat, la Sibiu. Prietenul criminalului: „Avea episoade în care disocia sau auzea voci”
Tânără ucisă de iubitul drogat, la Sibiu. Prietenul criminalului: „Avea episoade în care disocia sau auzea voci”

Un tânăr de 24 de ani a fost arestat preventiv pentru crima din Sibiu. Acesta și-a recunoscut...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
radu-dragusin
Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați
gigi-becali
"Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk
profimedia-0874301808
Aris - PAOK 1-2. Victorie istorică: PAOK a câștigat titlul! Răzvan Lucescu e campionul Greciei!
Griechenland - Fußball Super League Saison 2023-2024 Apostolis Nikolaidis Stadion Athen, 01.10.2023 Panathinaikos Athen
Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €
albion-rrahmani
Recomandările redacției
gigi
4 jucători OUT de la FCSB! Gigi Becali a făcut anunțul, după derby-ul pierdut cu Rapid

Rapid a câștigat, pe teren propriu, scor 2-0, derby-ul cu FCSB, din ultima etapă a play-off-ului SuperLigii.

Xavi a vorbit despre situația sa de la Barcelona, imediat după meciul cu Rayo Vallecano
Cadiz CF v FC Barcelona - La Liga EA Sports
N-a stat la discuții! Fotbalistul care i-a spus ”NU” lui Real Madrid
Logo of Spanish football club Real Madrid
Video Gesturile făcute de Răzvan Lucescu, după ce a cucerit titlul cu PAOK și ce scrie presa din Grecia
razvi
Citește și
Dani Coman s-a răzgândit și este așteptat să semneze: ”Este adevărat!”
coman
Foto Ironizat de FCSB-iști, fotbalistul care a izbucnit în lacrimi când a crezut că roș-albaștrii iau titlul a răspuns
ionita1
Un bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”
Un bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”
El este nouarul de Champions League ales de Gigi Becali la FCSB. A rupt porțile în acest sezon de SuperLiga
El este nouarul de Champions League ales de Gigi Becali la FCSB. A rupt porțile în acest sezon de SuperLiga
Surpriză uriașă în lotul României la EURO 2024! Ce atacant le-a luat fața lui Louis Munteanu și Florin Tănase
Surpriză uriașă în lotul României la EURO 2024! Ce atacant le-a luat fața lui Louis Munteanu și Florin Tănase
Jennifer Lopez și Ben Affleck, zâmbete largi în fața paparazzilor, tensionați în rest. Detaliul care i-a "scăpat" actorului, după zvonurile divorțului
Jennifer Lopez și Ben Affleck, zâmbete largi în fața paparazzilor, tensionați în rest. Detaliul care i-a "scăpat" actorului, după zvonurile divorțului
Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine
Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine
Sute de soldați și mercenari ruși se revarsă în Libia. Ce urmărește Moscova
Sute de soldați și mercenari ruși se revarsă în Libia. Ce urmărește Moscova
Ce amendă uriașă riști dacă faci țuică și palincă la tine acasă? Ce trebuie sa știe românii?
Ce amendă uriașă riști dacă faci țuică și palincă la tine acasă? Ce trebuie sa știe românii?
Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani
Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani
FOTO Răzvan Lucescu i-a șocat pe greci: cum a sărbătorit câștigarea titlului
FOTO Răzvan Lucescu i-a șocat pe greci: cum a sărbătorit câștigarea titlului
Exclusiv Duckadam a auzit declarațiile lui Dani Coman și a început să râdă: ”Așa mi-a spus și mie Gigi Becali”
duckadam

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine
Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a întâmplat”
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a întâmplat”