gigi-becali-stadion
Video Gigi Becali, glumă după glumă după ce a ieșit din post: a spus cum vrea să numească stadionul de 100.000 de locuri
chipciu steaua
FCSB pregătește o schimbare pentru UEFA Champions League, cu Alex Chipciu protagonist
FESTIVITATE PREMIERE 100 ANI CLUBUL SPORTUL STUDENTESC (8.11.2016)
Exclusiv Reacția lui Mircea Lucescu, după ce Răzvan Lucescu și PAOK au ajuns la o victorie distanță de titlu în Grecia
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Fotbal European

VIDEO Tribunalul a mărit cu 6 luni pedeapsa lui Gigi Becali

27.06.2013, 09:40

UPDATE 17:58. Pedeapsa lui Gigi Becali a fost prelungită cu încă șase luni! Afaceristul a promis că dacă îi va fi admisă cererea de suspendare a pedepsei, se va retrage definitiv din viața publică.

becali
  • La Liga: Las Palmas - Real Betis, joi, 20:30, DGS 4

  • La Liga: Almeria - Barcelona, joi, 22:30, DGS 1

Promisiunea sa i-a lăsat însă indiferenți pe procurori. Instanța a admis în cele din urmă cererea de contopire și a adăugat încă 6 luni de pedeapsă în cazul lui Becali, care avea deja de executat 3 ani.

Motivul surplusului este acela că Gigi Becali are la activ nu mai puțin de șapte infracțiuni pentru care a fost condamnat, trei dintre ele fiind definitive. Becali are dreptul la recurs, care se va judeca abia după motivarea deciziei de astăzi. 


UPDATE 16:00: Un judecător de la Tribunalul Bucureşti a rămas în pronunţare, joi, în cazul cererii de contopire a pedepselor primite de Gigi Becali, urmând să stabilească dacă dispune suspendarea executării, cum cer avocaţii acestuia, sau aplicarea unui spor de un an de închisoare, cum solicită DNA.


Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a arătat joi, la Tribunalul Bucureşti (TB), că Becali a comis o pluralitate de infracţiuni, cu grad ridicat de pericol şi în participaţie penală cu un anturaj infracţional, astfel că se impune aplicarea unui spor de pedeapsă de un an.


Reprezentantul DNA i-a explicat judecătorului Marin Marino Constantin că finanţatorul Stelei a săvârşit fapte grave, iar pentru cele mai grave dintre acestea a primit doar trei ani de închisoare. El a mai arătat că, potrivit normelor legale în vigoare, Becali poate fi eliberat după ce execută două treimi din pedeapsă, respectiv doi ani de închisoare, şi a subliniat că, în opinia sa, această pedeapsă este mică în raport cu numărul şi gravitatea faptelor comise.

Potrivit procurorului, activitatea infracţională a lui Becali are periodicitate şi ritmicitate, iar în acest context el ar trebui să petreacă mai mult timp în detenţie.

La rândul lor, avocaţii finanţatorului Stelei au spus că nu ar exista temei legal în baza căruia, la momentul contopirii, să se facă aplicarea unui spor de pedeapsă, aşa cum solicită procurorul DNA.

Totodată, avocaţii au arătat că există temei legal pentru ca, după decontopire, reindividualizare şi recontopirea pedepselor, judecătorul să stabilească suspendarea executării pedepsei datorită profilului socio-moral al clientului lor, dar şi naturii pedepsei, aceasta fiind una mică, aflată sub minimum special prevăzut de legea penală.

Apărătorii lui Becali au mai susţinut, în acest context, că judecătorul de caz ar putea dispune suspendarea executării pedepsei, dar au cerut totodată magistratului ca, în cazul în care nu hotărăşte în acest sens, să menţină în vigoarea pedeapsa existentă de trei ani de închisoare cu executare, fără a o majora.

Tribunalul Bucureşti a rămas în pronunţare pe această cerere şi urmează să stabilească în ce fel va executa Gigi Becali condamnările definitive din dosarele sechestrării de persoane, schimbului de terenuri cu MApN şi "Valiza".

La judecarea cererii de contopire a pedepselor au fost prezenţi şi managerul general al Stelei, Mihai Stoica, antrenorul echipei, Laurenţiu Reghecampf, şi soţia acestuia, Ana-Maria Prodan.


UPDATE 14:15: Procurorul DNA prezent la judecarea cererii de contopire a pedepselor lui Gigi Becali a arătat că acesta a comis o pluralitate de infracţiuni, cu grad ridicat de pericol şi în participaţie penală cu un anturaj infracţional, astfel că se impune aplicarea unui spor de pedeapsă de un an.

Procurorul i-a explicat judecătorului Marin Marino Constantin că Becali a săvârşit fapte grave, iar pentru cele mai grave dintre acestea a primit doar trei ani de închisoare. El a mai arătat că, potrivit normelor legale în vigoare, Becali poate fi eliberat după ce execută două treimi din pedeapsă, respectiv doi ani de închisoare, şi a subliniat că, în opinia sa, această pedeapsă este mică în raport cu numărul şi gravitatea faptelor comise.

Astfel, procurorul a arătat că Becali a săvârşit o pluralitate de infracţiuni, iar din toate cele săvârşite pentru şapte dintre ele a fost găsit vinovat şi condamnat în cele trei dosare penale.

Reprezentantul DNA a mai arătat că faptele finanţatorului Stelei au avut un grad ridicat de pericol şi au fost comise de acesta alături de un anturaj infracţional.

Procurorul a explicat că perioada infracţională a lui Gigi Becali este una lungă, respectiv din 1995 până în 2002, după care a fost reluată în 2006 şi a continuat până în 2009, ceea ce denotă "orientarea sa ca persoană ce sfidează cadrul legal".

Potrivit procurorului, activitatea infracţională a lui Becali are periodicitate şi ritmicitate, iar în acest context el ar trebui să petreacă mai mult timp în detenţie.

De celalaltă parte, avocaţii finanţatorului Stelei au arătat că acesta a plătit integral prejudiciul din dosarul schimburilor de terenuri cu MApN, precum şi cheltuielile de judecată din acel caz.

Totodată, avocaţii au depus înscrisuri din care rezultă actele de binefacere şi donaţiile făcute de-a lungul anilor de Becali. 


UPDATE 13:10: Unul dintre avocaţii lui Gigi Becali, Bogdan Vlad, a declarat, la intrarea în Tribunalul Bucureşti, unde se judecă cererea de contopire a pedepselor finanţatorului Stelei, că instanţa nu are temeiuri să-i aplice acestuia un spor la anii pe care trebuie să îi stea în închisoare.

Vlad a mai spus că va arăta instanţei de ce nu poate să-i aplice clientului său spor de pedeapsă odată cu contopirea celor trei condamnări definitive în dosarele sechestrării de persoane, schimbului de terenuri şi "Valiza".

Avocatul a arătat că instanţa nu are fundament legal pentru care să-i aplice lui Becali un spor de pedeapsă, chiar dacă acesta are trei condamnări, argumentul invocat de Vlad fiind acela că judecătorii din dosarul sechestrării au coborât pedeapsa cu mult sub minimum prevăzut de lege.

În acest context, Bogdan Vlad a arătat limitele de pedeapsă erau între şapte şi 15 ani de închisoare, iar judecătorii l-au condamnat pe Becali la trei ani cu suspendare.

Astfel, avocatul a arătat că nu crede că Becali va primi un spor de pedeapsă odată cu contopirea celor trei condamnări, în condiţiile în care acesta, în cazul celei mai grave dintre infracţiuni din cele trei dosare, a fost condamnat la o pedeapsă cu suspendare.

Instanţa dezbate joi, începând cu ora 13:00, cererea de contopire a pedepselor lui Gigi Becali.


Joi este ziua decisivă pentru finanțatorul stelist Gigi Becali, care așteaptă decizia Tribunalului București în privința cererii sale de contopire a pedepselor penale primite în ultimele luni.

În acest moment, omul de afaceri execută pedeapsa de trei ani cu închisoare primită în februarie, în dosarul sechestrului de persoane. După ce a mai primit doi ani cu executare, în dosarul terenurilor MApN, instanța a decis ca el să o execute pe cea mai mare.

În afară de cele patru pedepse deja existente - cazul Sechestrării, dosarul Terenilor și două din cazul Valiza - Gigi Becali mai are pe rol un proces, cel cu Avicola Iași. Acesta l-a și împiedicat să iasă din țară pe 19 mai, după meciul Steaua - Viitorul Constanța 2-5.

Finanțatorul Stelei a depus pe 7 iunie cererea de contopire a pedepselor în cele trei dosare în care a fost condamnat.

Pedepsele lui Becali:

Dosarul Sechestrării - 3 ani cu suspendare
Dosarul terenurilor MApN - 2 ani cu executare
Cazul Valiza - 3 ani cu executare pentru mită
Valiza - 1 an cu executare pentru fals

Etichete: gigi becali , condamnare , pedeapsa , tribunalul bucuresti , inchisoare , becali inchisoare , instanta , becali condamnare , becali instanta , becali tribunal , becali contopire , contopirea pedepselor


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
21
Ianis Hagi, lovit în față de Vinicius Junior! Gestul făcut imediat apoi de starul lui Real Madrid

Ce a spus Ange Postecoglou despre Radu Drăgușin chiar pe gazon, imediat după meciul cu Manchester City
Screenshot 2024-05-15 092336
Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"
FC Schalke 04 v Galatasaray - UEFA Champions League Group D
Radu Drăgușin i-a făcut pe spanioli să exclame ”Incredibil! Inexplicabil!” în meciul cu City. Reacția lui spune totul
Tottenham Hotspur v Manchester City, Premier League, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 14 May 2024
Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri
Screenshot 2024-05-15 232704
Recomandările redacției
FESTIVITATE PREMIERE 100 ANI CLUBUL SPORTUL STUDENTESC (8.11.2016)
Exclusiv Reacția lui Mircea Lucescu, după ce Răzvan Lucescu și PAOK au ajuns la o victorie distanță de titlu în Grecia

Simona Halep, mesaj optimist după abandonul de la Trophee Clarins. ”Cred în continuare în călătoria mea”
SIMONA HALEP - DIGISPORT-15
Ange Postecoglou a decis! Fundașul central pe care nu-l mai vrea la Tottenham
Liverpool FC v Tottenham Hotspur - Premier League
Jose Mourinho cere ”o avere” ca să devină noul antrenor al lui Fenerbahce
Capital One Cup 2014/15 Final Chelsea v Tottenham Hotspur Wembley Stadium, Wembley, London, United Kingdom - 1 Mar 2015
Citește și
Atenție, Gigi Becali! Cum poate rămâne FCSB fără antrenor: ”E visul lui!”
gigi
Fiorentina i-a stabilit un preț uriaș lui Louis Munteanu: atacantul, dorit de Gigi Becali la FCSB
FOTBAL:FARUL CONSTANTA-FCSB, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (31.03.2024)
O femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”
O femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”
CSA Steaua s-a folosit de marca FCSB! Dezvăluirile care-l vor înnebuni pe Talpan. „Gigi Becali să-i dea în judecată!"
CSA Steaua s-a folosit de marca FCSB! Dezvăluirile care-l vor înnebuni pe Talpan. „Gigi Becali să-i dea în judecată!"
Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie
Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie
Cum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes
Cum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Corvinul Hunedoara, opera unui antrenor despre care se vorbește prea puțin
Corvinul Hunedoara, opera unui antrenor despre care se vorbește prea puțin
Guvernul anunță un nou sprijin pentru pensionari. Ce se întâmplă cu 5.000.000 de pensii?
Guvernul anunță un nou sprijin pentru pensionari. Ce se întâmplă cu 5.000.000 de pensii?
ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate
ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate
Simona Halep a vorbit despre finalul carierei: ”Vreau să mă retrag de pe teren” VIDEO
Simona Halep a vorbit despre finalul carierei: ”Vreau să mă retrag de pe teren” VIDEO
Denis Alibec i-a răspuns lui Gigi Becali, iar patronul FCSB-ului nu a rămas dator
3

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”