soldat chinezmare
Cum a reacționat un soldat chinez după ce s-a văzut ”blocat” sub steagul Jocurilor Olimpice
simona radis ancuta bodnar
Video Exclusiv ”Să nu ne mințim! N-am fost arătate lumii”. Ce le supără pe Simona Radiș și pe Ancuța Bodnar
Screenshot 2024-05-15 092336
Video Ce a spus Ange Postecoglou despre Radu Drăgușin chiar pe gazon, imediat după meciul cu Manchester City
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Reacţia Roxanei Scarlat după atacul Anei Maria Brânză. "O susţinem! Ana a avut ce-i trebuie, dar cei mici nu au"

articol scris de Digi Sport
28.07.2021, 15:52

Roxana Scarlat (46 de ani) s-a aflat printre cei care au întâmpinat-o pe Ana Maria Brânză Popescu la revenirea de la Olimpiada de la Tokyo, acolo unde a cucerit medalia de argint

roxana1
Roxana Scarlat, actualul secretar general al Federaţiei de Scrimă, este vicecampioană olimpică la Atlanta, cu echipa, în 1996 / Foto: Captură Digi Sport
  • Cupa României, finala: Corvinul - Oțelul, miercuri, 20:30, DGS 1

  • Premier League: Manchester United - Newcastle, miercuri, 22:00, DGS 2

La o zi distanţă de momentul în care l-a ignorat pe ministru şi a evitat să dea mâna cu el la coborârea din avion, iar în speach-ul ţinut, Brânză a atacat clasa politică pentru lipsa investiţiilor, Roxana Sclarlat, secretar general al Federaţiei de Scrimă, a declarat că susţine revendicările sportivei de 37 de ani care a ieşit campioană olimpică la Rio, cu echipa, la spadă.

  • Spre deosebire de alte dăţi, când cei care conduceau sportul românesc nu aveau treabă cu fenomenul, Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului, chiar a concurat la nivelul cel mai înalt şi a ieşit campion paralimpic la Londra 2012.

Roxana Scarlat susţine, oficial, cererile Anei Maria Brânză. O sală nouă şi bani pentru juniori pentru a nu-i mai pune pe părinţi să plătească deplasările

"Fără părinți, nu putem duce copiii la competiţii internaționale. Avem nevoie de bani, de săli, de antrenori. Susținem oficial ceea ce a spus Ana Maria. Este adevărat noi, ca Federație, nu avem suficiente resurse financiare pentru a investi și la categorii mici de vârstă, unde e necesar aibă un calendar international complet. E sport de luptă, este foarte important întâlnești adversari în competițiile importante, știi unde ești și ce mai ai de pregătit. Pentru ca la Euro și la Mondiale poți lupta pentru medalii.

  • Fosta scrimeră Roxana Scarlat este medaliată cu argint la Olimpiada de la Atlanta 1996, în proba pe echipe. Tot în proba pe echipe este cvadruplă vicecampioană mondială şi europeană, iar la simplu a luat locul 2 la individual compus, în 1997.

Ca senior, Ana a avut ce trebuie, dar cei mici, speranțele, cadeții, juniorii nu au suficiente competiții. Costă mult. De ani de zile ne bazam pe părinți. Ca Federație, cu sponsori, părinți și MTS reușim participam la Europene sau Mondiale, unde sportivii anul acesta au fost pe podium. La cadeți am obținut chiar titlul mondial sabie masculin individual.

Ana este exemplu pentru copii. A doua zi după medalia de argint, la un eveniment organizat la Arcul de Triumf a venit o fetiță de 5 ani, care vrea fie Ana Maria. Sălile sunt pline de copii. Avem nevoie de o nouă sală. Nu e suficientă Floreasca. Avem nevoie de antrenori. Aceștia își dedică toață săptămâna meseriei. Sâmbăta și duminica sunt alături de sportivi la competiții, cantonamente. Veghează sportivii tot timpul. Acești oameni trebuie motivați financiar. Fac un lucru deosebit. Modelează copii, îi educă până la titlurile de campioni.


Provocarea noastră, ca Federație, e degrevăm părinții, pentru asceştia susțin participarea cadeților în competiții internaționale. La Mondiale și la Europene noi îi putem susține doar pe cei mai buni, restul prin sponsorizări găsite de părinți.

Susținem toate punctele de vedere exprimate de Ana, oficial. Avem nevoie de un buget mai mare pentru a investi în calendarul internaţional al copiilor care vin din urmă. Daca ar fi susținuți constant, la Olimpiadele viitoare avem șanse la medalii. La sabie masculin, unde suntem campioni europeni de tineret, alaturi de Iulian Teodosiu, sunt șansa noastră pentru Paris", a declarat Roxana Scarlat, secretar de stat la Federaţia de Scrimă, la Radio Gold FM.

Ana Maria Brânză, declaraţie manifest la revenirea de la Tokyo

"De o lună de zile şi la duş am intrat cu masca asta. Mă bucur că, după 13 ani, am văzut mai puţine titluri cu 'Brânză a pierdut aurul'. Aţi înţeles mesajul, că un loc la Jocurile Olimpice se câştigă, indiferent care ar fi el. Te-ai calificat acolo, este un loc câştigat.

Să ştiţi că şi colegii mei muncesc. Am citit toate comentariile şi am rămas cu acelaşi gust ca după Rio, în 2016. Şi nu e OK, oameni buni. Pentru că, indiferent că ne întoarcem de acolo cu sau fără medalie, munca e la fel. Şi a noastră, şi a antrenorilor.

Am în spate 4 oameni, atâta am avut la Jocuri. Am avut ca sparring partneri sportivi de 43 de ani, care s-au retras din activitate, pentru că nu mai am alţii. (...) Am trecut prin atâtea şi am demonstrat că se poate. Nu contează culoarea medaliei.

Pentru că am zis că mi-am demonstrat mie că vreau să ajung la Tokyo dintr-un egoism pur, mai pur ca ăsta nu cred că există. Nu am mai vrut, de data asta, să mai aştept validarea nimănui, am vrut să văd dacă sunt în stare să o fac pentru mine.

Şi dacă eu am reuşit, fiecare copil care merge într-o sală de sport trebuie să înţeleagă că are o şansă. Şi e de datoria noastră să îi susţinem mai ales când sunt jos", a spus Ana Maria Popescu la revenirea de la Tokyo.

Ana Maria Brânză l-a atacat pe ministrul Tineretului şi Sportului şi cere o nouă sală de sport

"Apropo de finanţare, domnule ministru, pe lângă cei 4, am avut ca sparring partner sportivi de 43 de ani, care s-au retras din activitate, pentru că nu mai am alţii. Îmi doresc tare mult să ajungeţi dumneavoastră la Tokyo şi să luaţi aurul ăla pe care eu n-am reuşit să-l iau.

Şi credeam că mă aşteptaţi cu cecul ăla de 5 milioane, dar nu-i problemă, mai avem timp să mi-l daţi şi să facem o sală nouă pentru copii", a spus Ana Maria Popescu.

Ana Maria Popescu a cucerit medalia de argint în proba de spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportiva din România a pierdut dramatic finala contra chinezoaincei Sun Yiwen, 10-11, prin ''tuşa de aur''.

Declarația surprinzătoare a ministrului Eduard Novak

După ce Ana Maria Popescu s-a plâns de condițiile de pregătire înainte de Jocurile Olimpice, iar apoi a obținut o medalie de argint, ministrul Eduard Novak a făcut o declarație ciudată.

"După părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana Maria nu putea să câştige, sau nu câştiga medalia de aur. Problema este că din spate nu vin încă tineri.

Nu vreau să ducem discuţia în altă parte, să ne bucurăm de această medalie şi să ne concentrăm pe Paris 2024, acolo unde nu mi-aş dori să ajungem şi cu scrima sau cu alte sporturi unde am ajuns cu gimnastica", a fost declarația lui Eduard Novak.

Etichete: ana maria branza , eduard novak , federatia de scrima , roxana scarlat


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul Crângași a încercat să apere două fete
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul Crângași a încercat să apere două fete

Bărbatul de 46 de ani care a fost omorât de doi tineri, de 16 și 20 de ani, lângă Parcul Crângași...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Tottenham Hotspur v Manchester City, Premier League, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 14 May 2024
Nota primită de Radu Drăgușin, după ce a jucat peste 100 de minute cu Manchester City

”Cu mine vorbești cu 'domnul Rotaru', Iliuță!”. Mihai Rotaru, reacție arogantă la adresa lui Ilie Dumitrescu
Collage Maker-22-Mar-2023-07-04-PM-3494
Nu mai există dubii: Tottenham i-a decis viitorul lui Radu Drăgușin!
Radu Dragusin la meciul amical de fotbal dintre Romania si Irlanda de Nord, desfasurat pe Arena Nationala, vineri 22 mar
Cristi Tănase nu a stat pe gânduri, după ce soția a obținut ordin de restricție împotriva sa pentru 12 luni
tanase-sotie
Laurențiu Reghecampf a sunat-o pe Anamaria Prodan. Ce au decis cei doi. ”N-are sens”
prodan reghe
Recomandările redacției
Screenshot 2024-05-15 092336
Video Ce a spus Ange Postecoglou despre Radu Drăgușin chiar pe gazon, imediat după meciul cu Manchester City

Diana Șucu a oferit dovada că Rapidul și-a ales noul antrenor
doamna suca
Ianis Hagi l-a ”ajutat” pe Thibaut Courtois să intre în istorie
Real Madrid vs Deportivo AlavČs in Madrid, Spain - 14 May 2024
Radu Drăgușin i-a făcut pe spanioli să exclame ”Incredibil! Inexplicabil!” în meciul cu City. Reacția lui spune totul
Tottenham Hotspur v Manchester City, Premier League, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 14 May 2024
Citește și
Ana Maria Brânză va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franța. ”Este ceva excepţional”
FOTBAL:STEAUA BUCURESTI-FK CSIKSZEREDA MIERCUREA CIUC, LIGA 2 CASA PARIURILOR (4.08.2021)
"Cum e posibil să tratezi așa o minoră de 15 ani?" Imaginile cu tânăra Kamila Valieva devastată au stârnit revoltă
2022 Olympic Winter Games, Figure Skating, Womens Singles Free Program, Capital Indoor Stadium, Beijing, China - 17 Feb 2022
O fostă spioană rusă, despre strategiile neortodoxe adoptate pentru a-și manipula țintele: "Mi-am sacrificat corpul pentru misiuni"
O fostă spioană rusă, despre strategiile neortodoxe adoptate pentru a-și manipula țintele: "Mi-am sacrificat corpul pentru misiuni"
CFR Cluj dă lovitura în mercato: negociază cu Brighton transferul lui Adrian Mazilu!
CFR Cluj dă lovitura în mercato: negociază cu Brighton transferul lui Adrian Mazilu!
Fostul milionar din fotbalul românesc e sărac lipit. Acum a ajuns să ”discute cu extratereștrii”
Fostul milionar din fotbalul românesc e sărac lipit. Acum a ajuns să ”discute cu extratereștrii”
Cameron Diaz și Keanu Reeves, din nou împreună într-un film, după 28 de ani. Cum au fost surprinși pe platourile de la „Outcome”, pelicula regizată de Jonah Hill
Cameron Diaz și Keanu Reeves, din nou împreună într-un film, după 28 de ani. Cum au fost surprinși pe platourile de la „Outcome”, pelicula regizată de Jonah Hill
Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles
Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Amenzi de până la 4.000 lei pentru românii care fac acest lucru. Dacă recidivează, suma se dublează
Amenzi de până la 4.000 lei pentru românii care fac acest lucru. Dacă recidivează, suma se dublează
Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe
Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe
Ora de start a meciului Simonei Halep. Românca joacă la Paris, dar visul numit Roland Garros s-a spulberat
Ora de start a meciului Simonei Halep. Românca joacă la Paris, dar visul numit Roland Garros s-a spulberat
”Totul ține de culoarea pielii!”. Sportiva deranjată că TAS i-a dat voie Kamilei Valieva să concureze
Brussels - 2021 Diamond League: Memorial Van Damme

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles
Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles
Digi World
Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat. Indiciile care au dus la poziționarea exactă a capodoperei lui Da Vinci
Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat. Indiciile care au dus la poziționarea exactă a capodoperei lui Da Vinci
Digi Animal World
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”