Ryder Cup Previews - Wednesday 27th September
”Șocant”: au decis să divorțeze, după 12 ani! ”Cea mai frumoasă femeie din lume” crede că urmează o altă ”lovitură”
SIMONA HALEP - DIGISPORT-25
Simona Halep, pozată cu un bărbat cu 25 de ani mai mare și cu o avere de 70 de milioane €. Prima reacție: ”Relație amoroasă?”
Radu Draguin of Tottenham Hotspur during the Premier League match Tottenham Hotspur vs Manchester City at Tottenham Hotspur Stadium, London, United Kingdom, 14th May 2024(Photo by Mark Cosgrove/News Images)
Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Exclusiv Confesiunea lui Cristi Ganea despre perioada Athletic Bilbao și de ce nu se mai transferă românii în Spania

articol scris de Andru Nenciu
04.03.2021, 17:04

Cristi Ganea (28 de ani), fundașul lui Aris Salonic, vorbește în premieră despre experiența la Athletic Bilbao, dar și despre calitățile de bază ale unui jucător în fotbalul de azi.

LA LIGA: Athletic Club Bilbao and S.D Huesca. Copa del Rey.
Cristi Ganea, într-un meci cu Huesca, în Cupa Spaniei / Foto: Profimedia
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

După ce ieri digisport.ro v-a prezentat prima parte a interviului cu internaționalul român, material în care ați putut descoperi întâmplările de viață care l-au întărit pe fostul jucător de la Viitorul, azi bistrițeanul dezvăluie momentele petrecute la gruparea bască, formție care-l cumpărase de la trupa lui Gheorghe Hagi.

  • Cristi Ganea își spune opinia despre absența fotbaliștilor români din Primera
  • Internaționalul român povestește și perioada cu Daum la națională și spune că România lui Mirel Rădoi are șanse la locul secun în grupa din preliminariile pentru
  • Citește AICI prima parte a interviului cu Cristi Ganea, publicat miercuri de digisport.ro

Galerie Foto

Aș vrea să discutăm puțin despre perioada Athletic Bilbao, nu ai vorbit despre acea experiență.
A fost ceva de vis la început, ceva ce nu-mi imaginam pentru că nu-mi trecuse niciodată prin cap că voi ajunge să joc înn Primera chiar la echipa din orașul în care făcusem școala, unde aveam prieteni. Familia mea e acolo de aproape 20 de ani și când le-am transmis că o să merg acolo, la Bilbao, unde am crescut, era ca un vis și pentru ei, și pentru mine. Nu știau dacă e adevărat sau nu.

Te-ai dus cu gânduri mari.
A fost bine la început, toată lumea a fost OK, argentinianul Eduardo Berizzo era antrenor, vorbea mereu cu mine, îmi spunea că am calități, doar să mai aștept puțin pentru a mă adapta la ritmul de joc, la stilul de joc. Îmi zicea să stau liniștit că o să joc.  La început mă bateam pe post cu Mikel Balenziaga (n.r.: 33 de ani, 1,2 milioane de euro - valoare de piață), eram doi pe post la echipă.

Confesiunea lui Cristi Ganea despre perioada Athletic Bilbao


Ce-ai gândit la momentul respectiv?
Am zis că dacă nu joacă el, voi evolua eu, pentru că e lung campionatul și vreau să mă lupt pentru a deveni titular. Dar am devenit a treia opțiune deoarece Athletic l- cumpărat pe Yuri (n.r. Berchiche, 31 de ani) de la PSG, au plătit vreo 24 de milioane de euro pe el.

Eram trei pe post și, automat, au început cu el. Câștigase campionatul, jucase meciuri de Champions League. Antrenorii se uită la toate aceste detalii, altă experiență, alt nivel. În consecință, mie mi se făcea tot mai greu drumul către postul de titular, cam asta s-a întâmplat la Bilbao, a fost greu.

VALENCIA, SPAIN - DECEMBER 03: Cristian Ganea of Athletic Club de Bilbao in action during the La Liga match between Levante UD and Athletic Bilbao at Ciutat de Valencia on December 3, 2018 in Valencia, Spain. (Photo by David Aliaga/MB Media)
Cristi Ganea, în tricoul lui Athletic Bilbao / Foto: Profimedia

Tu, din teren, ai simțit o valoarea superioară a jucătorilor care evoluează în Primera?
Toți sunt buni, nu e imposibil de jucat, dar foarte mulți antrenori pun accent pe unde ai jucat, ce ai jucat, cred ca de aici se trage puțin. Și, până la urmă, trebuie să recunosc ca Yuri era la un nivel  foarte bun și e un fotbalist foarte bun.

Cristi Ganea: "Practic, mi-a închis drumul. Ce puteam să mai zic!?"

Ce-ți venea prin minte când vedeai că nu joci?
Treptat am realizat că mi s-a închis drumul și am decis să plec în eșalonul al doilea din Spania (n.r. - la Numancia, șase luni). Am ajuns la un acord cu clubul că ar fi bine să plec și, când mă întorc, în vară, o să fie altfel.

Însă același antrenor care-mi transmise aceste lucruri (n.r. - Berizzo) a fost înlocuit (n.r.: cu Gaizka Garitano). În vară, antrenorul mi-a zis la fel, că el merge pe dubluri pe posturi și că eu as fi deveni a treia variantă și am șanse minime să joc. Practic, mi-a închis drumul, ce puteam să mai zic!? Am înteles, dar i-am spus că rămân. Am gândit că poate mi se ivește o șansă.

  • Cristi Ganea a evoluat în două partide pentru Athletic Bilbao, una în La Liga și una în Cupa Spaniei. Acesta a mai fost împrumutat și în Segunda Division, la CD Numancia, acolo unde a jucat în 17 partide.
  • 1.000.000 de euro a plătit Bilbao pe transferul lui Cristi Ganea de la Viitorul, potrivit Transfermarkt

Regreți că n-ai plecat de atunci?
Nu o să regret niciodată pentru că, deși nu joci, la acel nivel înveți foarte multe lucruri, înveti cum să ai grijă de tine, cum să-ți faci programul zilei ca să ajungi sută la sută la antrenament. Plus că e un vestiar în care 80 la sută din jucători au 10 ani jucați împreună. Acolo ei iau un jucător o dată la nu știu cât timp, acolo e o familie, nu numai o echipă de fotbal.

VALENCIA, SPAIN - DECEMBER 03: Cristian Ganea of Athletic Club de Bilbao reacts during the La Liga match between Levante UD and Athletic Bilbao at Ciutat de Valencia on December 3, 2018 in Valencia, Spain. (Photo by David Aliaga/MB Media)
Cristi Ganea, într-un meci din Primera / Foto: Profimedia

Explicația lui Cristi Ganea pentru absența românilor din fotbalul spaniol

Spune-mi de ce, în opinia ta, de crezi că formațiile din Spania nu mai transferă români? Care crezi că ar fi cauza?
Noi, ca fotbaliști, suntem foarte buni, avem calități, dar nu cred că ajungem la acest nivel pentru că pur și simplu eu cred că se trage și de la rezultatele naționalei, dar și de la absența echipelor noastre din grupele Champions League și Europa League. Noi nu suntem văzuți în Europa. Noi ne batem doar în Liga 1 și, automat, cred că de aici vine principala cauză.

  • Fundașul dreapta Andrei Rațiu (Villareal) e unicul român care e legitimat la o grupare din Primera
  • În vârstă de 22 de ani, internaționalul de tineret (1,83 m) a fost crescut de Villareal

Deci spui că nu e vorba de valoare scăzută?
Nu, nici vorbă, nu că nu am avea valoare. De aici ni se trag toate chestiile astea, de la ce ți-am spus, asta este opinia mea. Apoi și puțină mai multă seriozitate ne-ar ajuta.

  • 7 selecții are în naționala României jucătorul din Bistrița
  • Cristi Ganea a semnat în toamnă cu Aris Salonic, prin intermediul firmei Magico Sport, reprezentată în România de fostul fotbalist Dragoș Boboc

Cristi Ganea despre perioada Christoph Daum 

Mi-aduc aminte că ai debutat la națională pe vremea lui Christoph Daum. Ce făcea bine și ce-l lipsea?
Da, cu Daum a fost prima convocare la națională, dânsul m-a selecționat. Nu știu, poate puțin mai multă răutate din partea lui, cu jucătorul român trebuie să stai un pic cu biciul, nu rău, dar agresiv, să nu-l lași să facea ce vrea el. Poate asta i-a lipsit, avea antrenamente frumoase, vorbea cu noi, dar trebuia mai mult "cu biciul".

Ai jucat într-un meci cu Olanda, 0-3, împotriva unor fotbaliști ca Wesley Snejder, Ryan Babbel sau Memphis Depay, unul dintre cei mai doriți jucători la ora actuală. Ce ai sesizat după acel meci?
Depay, Snejder, da mi-aduc aminte acel meci. Se vedea că au o calitate în plus, o viteză de joc în plus. Jocul lor era din două-trei atingeri maximum, așa de simplu părea fotbalul pentru ei încât te făceau să te simți mic uneori în fața lor. Știu că mi-am făcut jocul, știam că venea mingea la ei și aveau mereu o opțiune, nu pierdeau mingea.

Vorbești despre posesia olandezilor. Spune-mi un lucru important învățat în fotbalul de afară?
Cel mai important lucru când ieși în fotbalul de afară e să nu pierzi mingea, nu știu cum faci, dar să nu pierzi mingea, pare simplu, din exterior pare ușor, dar când intri pe teren nu mai e deloc așa.

Cristi Ganea: "Avem șanse la locul al doilea în grupa din preliminariile CM 2022". Ce spune despre Mirel Rădoi

Ați picat într-o grupă grea cu Germania în preliminariile pentru CM 2022. Ce șanse estimezi că aveți?
E o grupă accesibilă, puteam să prindem și ceva mai rău, avem șansele noastre la locul doi.

Care e reperul principal al unui fotbalist care vine la o acțiune a naționalei?
Când ajungi la națională trebuie să dai totul pe teren. Noi vrem să ne calificăm, trebuie dorință multa, nimic nu e ușor, fotbalul se joacă pe teren. Eu cred că Mirel Rădoi poate face lucrul acesta pentru că e un antrenor foarte bun, care citește foarte bine jocul, vorbește cu tine. Ultima dată când am venit la lot m-am înțeles foarte bine, e deschis. Cred că avem șansele noastre, cred că ne trebuie "cojones", să luptăm! În fotbal trebuie să alergi până nu mai poți că să demonstrezi că ai ajuns la nationala, nu să dormi.

Cristi Ganea: "La Viitorul aveam o medie de 10,5 - 11,5 km pe meci"

Apropo, o ultimă întrebare, câți kilometri ai alergat cel mai mult într-un meci?
La Viitorul aveam o medie bună, 10-5 - 11,5 kilometri pe meci.

  • Citește în ultima parte a interviului cu Cristi Ganea viața fotbalistului la Aris Salonic, ce crede despre VAR și fotbalistul de talie mondială lângă care și-ar dori să joace.

Etichete: athletic bilbao , cristi ganea , cristi ganea bilbao , interviu cristi ganea


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
FC Schalke 04 v Galatasaray - UEFA Champions League Group D
Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"

Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”
FOTBAL:CORVINUL HUNEDOARA-OTELUL GALATI, FINALA CUPEI ROMANIEI BETANO (15.05.2024)
Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri
Screenshot 2024-05-15 232704
Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"
UEFA Fußball Conference League, Playoff Round Saison 2023-2023 Toumba Stadion Thessaloniki, 31.08.2023 PAOK Thessaloniki
Ce le-a spus Răzvan Lucescu grecilor, după ce a umilit-o pe Panathinaikos și a ajuns la 90 de minute de titlu
rzv
Recomandările redacției
Radu Draguin of Tottenham Hotspur during the Premier League match Tottenham Hotspur vs Manchester City at Tottenham Hotspur Stadium, London, United Kingdom, 14th May 2024(Photo by Mark Cosgrove/News Images)
Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

A plecat după șapte meciuri de la FCSB, iar acum se antrenează în Liga 3. Care este planul său
rotariu
Lovitură grea pentru Simona Halep, după accidentarea la genunchi
simo
Oficial A semnat: antrenor în SuperLiga până în 2025
FOTBAL: AFC HERMANNSTADT SIBIU - AFC BOTOSANI, SUPERLIGA SUPERBET (28.01.2024)
Citește și
Barcelona a aflat cât trebuie să plătească pentru starul dorit de Xavi
Athletic Club v FC Barcelona - Copa del Rey, Bilbao, Spain - 25 Jan 2024
Oficial Legenda i-a spus ADIO singurei echipe la care a jucat vreodată! Pleacă după 15 ani
Athletic Bilbao celebrates the victory of the 24th Copa del Rey in their city
O femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”
O femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”
CSA Steaua s-a folosit de marca FCSB! Dezvăluirile care-l vor înnebuni pe Talpan. „Gigi Becali să-i dea în judecată!"
CSA Steaua s-a folosit de marca FCSB! Dezvăluirile care-l vor înnebuni pe Talpan. „Gigi Becali să-i dea în judecată!"
Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie
Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie
Cum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes
Cum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Oamenii lui Putin, amenințări cu ce de-al Treilea Război Mondial dacă Ucraina folosește arme occidentale pentru a lovi Rusia
Oamenii lui Putin, amenințări cu ce de-al Treilea Război Mondial dacă Ucraina folosește arme occidentale pentru a lovi Rusia
Periculosul Gibilan, pe care nu-l bătea nimeni în București, trăiește. Expresia celebră legată de el
Periculosul Gibilan, pe care nu-l bătea nimeni în București, trăiește. Expresia celebră legată de el
ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate
ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate
WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving"
WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving"
Liderul galeriei FCSB-ului, dialog ”aprins” cu Adi Popa în direct: ”Ia actele” / ”Dacă țipi, nu înseamnă că ai dreptate”
adi popa

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”