costel-galca
Costel Gâlcă a explicat cum a reușit Universitatea Craiova să revină de la 0-3 și să egaleze în meciul cu Farul
farul craiova
Farul - Univ. Craiova 3-3. Oltenii au revenit spectaculos de la 0-3 și rămân în cursa pentru locul 2
UEFA EURO, EM, Europameisterschaft,Fussball 2024 Qualifying Tournament: Romania vs. Switzerland Denis Alibec scores and
Exclusiv Denis Alibec a ales între Farul și FCSB! Anunțul, făcut chiar de Gică Hagi
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Stirile Digi Sport

EXCLUSIV Gâlcă, șomer de lux în Spania. Are licența PRO, dar n-are echipă!

06.09.2012, 18:46

Fostul fotbalist român Constantin Gâlcă (40 de ani) s-a stabilit de mai mulți ani într-o mică localitate de lângă Almeria. “Costelinho“ are deja cinci ani de când a agățat ghetele-n cui, dar, momentan, n-are nicio ocupație. După o experiență extrem de scurtă la UD Almeria B, în timpul sezonului 2009-2010, Gâlcă n-a mai avut niciun angajament.

Din Spania, departe de lumea dezlănțuită a fotbalului românesc, unul dintre cei mai buni mijlocași ai României din anii ’90 a acceptat să vorbească, în exclusivitate pentru www.digisport.ro despre situația lui, despre fotbalul spaniol dar și despre campionatul românesc. Evident, nici subiectul echipei naționale n-a fost ocolit.

costel galca-1
  • Media: Digi Sport Special, marți, 21:30, DGS 1

  • Media: Liga Digi Sport, miercuri, 15:30, DGS 1

“Aș antrena în Liga I“

Ca orice profesionist, Costel Gâlcă a urmat mai întâi cursurile Școlii de Antrenori și a izbutit să obțină ceea ce își dorea, adică Licența PRO. Totuși, cu această diplomă în buzunar, Gâlcă este un șomer de lux.

“N-am reușit să ajung la nicio echipă. După acea experiență cu Almeria B nu s-a mai întâmplat nimic. Bine, am avut și ceva ghinion pentru că singurele două echipe de aici din Almeria, de ligă secundă, s-au desființat, așa că mi-au luat pâinea de la gură cum se zice (râde). Așa că mă duc la meciuri, la diverse antrenamente, sunt mereu pus la curent cu tot ce trebuie“, ne-a povestit Costel.

Fostul mijlocaș al Stelei și al echipei naționale ar fi tentat să se întoarcă în țară pentru a-și încerca norocul în Liga I.
“Aș antrena în România, sunt convins că nu m-aș face de râs. N-am vreo preferință anume, chiar dacă eu sunt format și lansat de Steaua. Singura condiție pe care aș pune-o ar fi aceea să fiu lăsat să lucrez. Numai că la noi se vrea succesul imediat. Pe de o parte, trebuie înțeleși și oamenii care bagă bani în fotbal, investesc sume uriașe și vor și profit“, a mai spus Gâlcă.

“Nimeni nu mai are răbdare în România!“

Chestionat dacă nu s-ar simți încurcat de o astfel de presiune exercitată din partea finanțatorilor, ex-internaționalul a replicat:

“Nimeni nu mai are răbdare în România, și asta se vede peste tot extrem de limpede. Important este să lucrezi pe baza unui proiect și abia apoi să te uiți și la rezultate. Ele nu se obțin întâmplător. Uitați exemplul Villarreal. Au recunoscut că au greșit, iar acum au început să investească în copii și juniori. Eu zic că un antrenor are nevoie de măcar doi ani pentru a-și duce la bun sfârșit planul“.

Gâlcă recunoaște că cea mai simplă cale spre succes este aceea a achiziționării jucătorilor gata formați, dar laudă și modelul Hagi, care a inițiat la OVidiu, lângă Constanța academia care-i poartă numele.
“Creșterea copiilor este extrem de grea, costisitoare în egală măsură, dar și frumoasă. Modelul CFR este unul care poate garanta succesul imediat, nu însă și pe termen lung. Uitați, spre exemplu, abia acum în România încep să mai apară fotbaliști, după ani buni de secetă. Maxim este un exemplu, care-mi vine acum rapid în minte, dar mai sunt și alți tineri talentați“.

Referitor la echipa națională, Gâlcă spune că trebuie să fim conștienți de nivelul în care ne aflăm acum, dar spune că sunt și speranțe că tricolorii se pot califica la Mondialul brazilian.
“Pentru echipa națională trebuie să ai în permanență cam 40 de jucători pe care să-i monitorizezi, ori noi n-am avut așa ceva. E bine, că acum încep să apară, așa cum spuneam, jucători buni, care pot crește. În grupa preliminară, care este una dificilă, vom întâlni Olanda, care este în reconstrucție și trebuie să profităm, Turcia, o națională pe care o putem anihila, deci avem șanse de calificare“.

“Steaua va câștiga campionatul“


Costel Gâlcă mai nutrește speranța că anul acesta va fi al Stelei.

“Steaua n-a mai câștigat campionatul de foarte mulți ani. Acum pare a avea cea mai bună echipă din ultimul timp. Au avut un start foarte bun, deși n-au jucat cu echipe de top. Este interesant însă că au apărut echipe precum Petrolul, Pandurii, Astra, pe lângă cele cunoscute deja, care se pot bate la campionat. Nu te mai duci la Ploiești sau la Vaslui să câștigi, așa cum era pe timpuri. Este clar că Liga I este mult mai competitivă decât până acum iar asta contează.

Spuneam de Steaua că a avut un start foarte bun și pare principala favorită la titlu, numai că cel mai frumos fotbal îl practică Pandurii. Au un antrenor, Petre Grigoraș, care este de ceva timp acolo, plus că au găsit mereu resurse pentru a înlocui jucătorii plecați la alte echipe. Rămâne de văzut dacă cei de la Târgu Jiu vor reuși să țină cadența până la finalul întrecerii“.

“Jucătorul trebuie să se simtă important într-o echipă“

Când a fost întrebat cum de un jucător ca Răduț, hulit în Ghencea, a ajuns printre cei mai buni la Pandurii, antrenorul a replicat:

“Jucătorul trebuie să se simtă important într-o echipă, asta e cheia. Poate unii dintre ei rezistă la presiune când ajung la o echipă mare, alții nu. Dincolo de talent, contează psihicul față de această presiune exercitată. Nu este ușor să reziști la o echipă mare. Mi-aduc aminte că pe vremea mea, la Steaua, eram ca o familie, ne înțelegeam din priviri. Bine, atunci nu se transferau 10 jucători în fiecare pauză, veneau maximum trei-patru jucători“.

“CFR, între 4 și 6 puncte, Steaua se califică“

Gâlcă a vorbit și despre șansele echipelor noastre în cupele europene.

“Cei de la CFR trebuie să joace fiecare meci la victorie. În fotbalul de azi nu mai contează numele, totul se decide pe teren. Clujenii au o grupă foarte grea. Realist, eu zic că pot obține între patru și șase puncte. Sper să se claseze măcar pe locul trei ca să prindă un loc în primăvara europeană.
Steaua cred că se va califica. Nici ei n-au tocmai o grupă ușoară, cum s-ar crede la prima citire. Chiar dacă au pierdut la scor în fața celor de la Bayern, Stuttgart este o echipă bună, Copenhaga vine din Champions League, iar Molde este o trupă incomodă. Cred că roș-albaștrii se vor bate cu nemții pentru primul loc.“.

Gâlcă despre Săpunaru:
“Săpunaru trebuie să demonstreze că merită să evolueze în campionatul spaniol. Real Zaragoza a avut mereu probleme cu retrogradarea. Nu cred că este un pas înapoi în cariera lui“.

Gâlcă despre Torje:
“Torje este în fața unui noi început și are nevoie de timp pentru adaptare. Sper să reajungă la nivelul lui. Granada este o echipă care are un stil de joc convenabil lui, practică contraatacul“.

Etichete: costel galca , constantin galca , galca despre romania , ce mai face galca , galca vrea sa antreneze in romania


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui Ebrahim Raisi. Răspunsul americanilor
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui Ebrahim Raisi. Răspunsul americanilor

Statele Unite au transmis că le-a fost solicitat ajutorul de către Iran după prăbușirea...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
6.000.000€ pentru Dennis Man!

Ofertă ”de pe altă planetă”: 20.000.000 € la semnătură și 30 de milioane pe an
benjamin-sesko
Patronul lui PAOK a rupt tăcerea! Ce mesaj i-a transmis lui Răzvan Lucescu
UEFA Champions League play-off first leg match Benfica vs PAOK
Pleacă de la CFR Cluj după 6 ani și jumătate și are șanse mici să ajungă la EURO
Romania Liga I: UTA Arad v CFR Cluj Yacoub Aly Abeid and Cristi Manea fight for the ball throughout the heavy rain durin
Gesturile făcute de Răzvan Lucescu, după ce a cucerit titlul cu PAOK și ce scrie presa din Grecia
razvi
Recomandările redacției
UEFA EURO, EM, Europameisterschaft,Fussball 2024 Qualifying Tournament: Romania vs. Switzerland Denis Alibec scores and
Exclusiv Denis Alibec a ales între Farul și FCSB! Anunțul, făcut chiar de Gică Hagi

RECORD! De 20 de ani nu s-a mai întâmplat așa ceva în SuperLiga României
FOTBAL:FCSB-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (11.05.2024)
Exclusiv Un șef de la Dinamo, când a auzit de Ionel Dănciulescu: "Să-i dea Dumnezeu sănătate și Măicuța Domnului!"
danciulescu
Exclusiv ”Neil Lennon se potrivește la Rapid?” Gheorghe Hagi nu a ezitat și a dat răspunsul pe loc
Gheorghe Hagi, la o conferință de presă / Foto: Sport Pictures
Citește și
Costel Gâlcă, după ultimul meci jucat de Universitatea Craiova în play-off: ”Normal că regret!”
Screenshot 2024-04-26 001230
Video Universitatea Craiova - Sepsi 3-2. Oltenii s-au impus, dar au terminat pe locul 3 în SuperLiga
sepsi
Bella Hadid, cea mai așteptată apariție de la Cannes. Modelul a apărut într-o rochie transparentă, care nu a lăsat loc imaginației
Bella Hadid, cea mai așteptată apariție de la Cannes. Modelul a apărut într-o rochie transparentă, care nu a lăsat loc imaginației
Ce salariu îi plătește Dan Șucu lui Neil Lennon la Rapid
Ce salariu îi plătește Dan Șucu lui Neil Lennon la Rapid
Internaționalul pleacă de la Rapid 100%! Surprins când trage tare la sala de forță pentru a prinde un transfer de top
Internaționalul pleacă de la Rapid 100%! Surprins când trage tare la sala de forță pentru a prinde un transfer de top
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi în timp ce publicul îl ovaționa în picioare
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi în timp ce publicul îl ovaționa în picioare
Iuliana Beregoi, imagini provocatoare în costum de baie, pe un iaht în Dubai. Artista de 19 ani și-a etalat silueta fără inhibiții
Iuliana Beregoi, imagini provocatoare în costum de baie, pe un iaht în Dubai. Artista de 19 ani și-a etalat silueta fără inhibiții
”Halep, exclusă de la French Open? Bine i-au făcut!": americanul Andrew Stutz, necruțător cu Simona
”Halep, exclusă de la French Open? Bine i-au făcut!": americanul Andrew Stutz, necruțător cu Simona
Ce mașini apărute în ultimii 8 ani se strică cel mai des înainte de 150.000 km? Cât de bună e Dacia?
Ce mașini apărute în ultimii 8 ani se strică cel mai des înainte de 150.000 km? Cât de bună e Dacia?
Avertismentul de la Poliția Rutieră pentru șoferii românii, la ce trebuie să fie atenți
Avertismentul de la Poliția Rutieră pentru șoferii românii, la ce trebuie să fie atenți
FCSB poate da peste Răzvan Lucescu în Liga Campionilor! Lista completă a posibililor adversari ai campioanei României
FCSB poate da peste Răzvan Lucescu în Liga Campionilor! Lista completă a posibililor adversari ai campioanei României
Ce își dorește Costel Gâlcă de la meciul Universitatea Craiova - Sepsi: ”Vom vedea ce se întâmplă și la Cluj!”
galca

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Iuliana Beregoi, imagini provocatoare în costum de baie, pe un iaht în Dubai. Artista de 19 ani și-a etalat silueta fără inhibiții
Iuliana Beregoi, imagini provocatoare în costum de baie, pe un iaht în Dubai. Artista de 19 ani și-a etalat silueta fără inhibiții
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările
Digi Animal World
Motivul pentru care un bărbat l-a rugat pe vecinul său să nu-și mai lase pisicile să stea la fereastră: „Îmi e greu să mă concentrez”
Motivul pentru care un bărbat l-a rugat pe vecinul său să nu-și mai lase pisicile să stea la fereastră: „Îmi e greu să mă concentrez”