ion-tiriac1
Ion Țiriac a fost ”taxat” de câțiva copii și i-a anunțat imediat: ”Alegeți ce vreți și plecați cu ele acasă”. Ce a urmat
gigi-becali
Gigi Becali a urcat în studio și a dezvăluit dialogul cu soția, care l-a convins să revină după patru ani: ”Luminița, Luminița”
ovidiu-popescu
Surpriză! A câștigat titlul cu FCSB și e gata să plece. Are pe masă două oferte din SuperLigă
Digi Sport 1 Live
Acum
Premier League: Manchester United-Arsenal
Etapa 37

Judecătoarea Geanina Terceanu și frații Becali au recunoscut acuzațiile de mită! 

09.06.2016, 16:35

Geanina Terceanu, fosta judecătoare anchetată pentru luare de mită de la Cristian Borcea și frații Ioan și Victor Becali, a recunoscut acuzațiile care i se aduc din partea procurorilor DNA și a cerut judecarea cazului său în procedură simplificată.

borcea ioan becali
  • Superliga: Farul - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

  • Premier League: Aston Villa - Liverpool, luni, 22:00, DGS 2

La 4 luni distanță de la prima audiere în acest caz, fostul magistrat și-a schimbat declarația. Dacă în februarie a spus că a considerat că cei 10.000 de euro din plicul de la Borcea reprezentau un cadou, acum recunoaște că știa că banii sunt pentru soluționarea favorabilă a dosarului transferurilor de jucători.

Ioan și Victor Becali au recunoscut, de asemenea, noile acuzații. Au solicitat și ca, dacă vor fi condamnați, să presteze muncă în folosul comunității. 

"Mențin declarația dată în fața procurorului. Îmi pare rău, asta e. Recunosc în totalitate acuzațiile și îmi însușesc toate probele adunate de DNA și nu le contest. Toate aspectele legate de locuri, momente și împrejurările în care s-au oferit sumele de bani către Geanina Terceanu corespund adevărului", a spus Ioan Becali în sala de judecată.

Fostul impresar a explicat că s-a întâlnit prima dată cu fosta judecătoare la el în curte, aceasta fiind adusă de un cunoscut.


"A venit însoțită de un strănepot machedon, un spărgător de case. Dacă el nu ar fi fost machedon, ea nu ar fi intrat niciodată în curtea noastră. M-am întâlnit cu ea și la stadionul Ghencea. În două rânduri, i-am dat lui Manole sume de bani, care venise cu ea, și presupun că banii au ajuns la judecătoare. Banii au fost dați pentru a primi o soluție favorabilă în dosarul transferurilor", a spus Ioan Becali, care a avut pe tot timpul procesului o atitudine "liniștită".

Și fratele său, Victor Becali, și-a recunoscut vinovăția. El a subliniat că nu i-a dat banii direct fostei judecătoare, ci denunțătorilor din acest dosar, soții Gabriela și Teodoris Manole, iar ceilalți inculpați din dosar, inclusiv Cristi Borcea, nu știau de aceste tranzacții.

La rândul său, Geanina Terceanu a recunosc acuzațiile și a dat câteva explicații în legătură cu banii primiți de la frații Becali.

"Menționez că am primit 185.000 de euro de la frații Becali și 10.000 de euro de la Cristian Borcea. Cred că în cursul anului 2009, l-am cunoscut pe denunțătorul Teodoris Manole, care mi-a spus că îi cunoaște pe cei doi inculpați și a menționat că sunt rude. Mi-a spus că îi poate aborda cu privire la dosarul transferurilor. Discuția s-a purtat la un restaurant ce aparținea denunțătorului", a spus Terceanu.

Ea a adăugat însă că, deși a primit bani de la frații Becali și de la Cristian Borcea, "s-a gândit tot timpul" să dea o decizie de achitare în dosarul transferurilor, pe baza probelor.

Terceanu a mai spus că a luat legătura cu Borcea în anul 2009, prin intermediul avocatului George-Antonie Iorgovan, care de altfel a și dus-o la locuința lui Borcea.

"Era noapte și nu pot da foarte multe detalii. În cursul întâlnirii, am discutat amical. Nu am discutat despre dosar, că abia atunci îmi fusese repartizat. Rechizitoriul avea 500 de pagini și 41 de volume de urmărire penală. A început să îmi spună despre dosar, dar nu l-am lăsat pentru că nu citisem dosarul. Începuse să îmi explice mecanismul. Sigur că se plângea. Mi-a dat un plic, iar conținutul l-am verificat acasă și am văzut că avea suma de 10.000 euro. Nu am văzut momentul când mi l-a pus în geantă, dar m-a atenționat că mi-a lăsat ceva acolo. Borcea m-a dus cu mașina acasă, dar nu a urcat", a declarat Geanina Terceanu.

Cristian Borcea a rugat-o pe fosta judecătoare să descrie în instanță cum arăta casa lui la exterior și interior, dacă avea alte case în apropiere sau era în câmp, de vreme ce susține că a stat acolo două ore. Geanina Terceanu a evitat să răspundă după lungi consultări cu avocatul ei și a spus că nu a fost atentă la detalii, nu cunoștea zona și că oricum nu a luat în serios acea întâlnire.

Întrebată de ce a luat totuși plicul de 10.000 de euro de la Borcea, de vreme ce intenționa să dea oricum o soluție de achitare în dosarul transferurilor, Terceanu a spus că între ea și Borcea se crease o "legătură interumană" și că nu a crezut necesar să-i restituie acei bani.

Cristian Borcea nu a recunoscut că ar fi mituit-o pe Geanina Terceanu și a cerut judecătorilor să fie audiat la termenul următor al procesului din 8 septembrie.

Fosta judecătoare Geanina Terceanu a fost trimisă în judecată în februarie 2015, pentru luare de mită în legătură cu pronunțarea unei soluții favorabile în dosarul transferurilor din fotbal.

În dosar, au fost trimiși în judecată și foștii impresari Ioan și Victor Becali, precum și Cristian Borcea, fost președinte executiv al Clubului de fotbal "Dinamo", pentru dare de mită. Aceștia se află în penitenciar, după ce au primit condamnări în dosarul transferurilor din fotbal. De asemenea, au fost deferiți justiției doi avocați — George-Antonie Iorgovan și Daniel-Costel Petre, pentru mărturie mincinoasă.

Conform DNA, în februarie 2009, Geaninei Terceanu, în calitate de judecător la Tribunalul București, i-a fost repartizat dosarul transferurilor de fotbaliști, în care frații Becali și Cristian Borcea, alături de alți inculpați, fuseseră trimiși în judecată pentru înșelăciune și de evaziune fiscală.

În 3 aprilie 2012, magistratul a pronunțat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare față de toți inculpații în temeiul dispozițiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 ('fapta nu există').

Potrivit rechizitoriului, pentru a pronunța această soluție de achitare, Terceanu a primit, în intervalul aprilie 2009 — mai 2012, o sumă totală de 195.000 de euro.

"Din acest total, suma de 185.000 de euro a fost dată inculpatei Terceanu de către inculpații Becali, iar suma de 10.000 de euro de către inculpatul Borcea. În cursul anului 2009, o parte din banii primiți în modalitatea de mai sus, respectiv 56.000 de euro, au fost folosiți de Terceanu la achiziționarea unei locuințe (al cărei preț total a fost de 93.000 euro). Ulterior, la 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunțată de către Geanina Terceanu a fost desființată printr-o decizie a Curții de Apel București, instanța pronunțând condamnarea inculpaților la pedepse privative de libertate", susțin procurorii.

Agerpres

Etichete: dosarul transferurilor , geanina terceanu , condamnari borcea , geanina terceanu mita , geanina terceanu borcea , geanina terceanu mita borcea , geanina terceanu fratii becali borcea , geanina terceanu judecatoare borcea


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
De ce a fost descalificat reprezentantul Olandei înaintea finalei Eurovision 2024
De ce a fost descalificat reprezentantul Olandei înaintea finalei Eurovision 2024

Olanda a dezvăluit noi informații despre incidentul care a dus la descalificarea lui Joost Klein de...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
FOTBAL:FCSB-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (11.05.2024)
FCSB a primit o lovitură chiar în seara în care a sărbătorit titlul! Ce se întâmplă în UEFA Champions League

”Mândră de tine”. A venit din Cipru pentru Elias Charalambous și a întors toate privirile în Capitală
charalambous
Se știu meciurile de baraj! Când se vor disputa partidele de menținere/promovare
liga 2
Dinamo a prins ”barajul”! Voluntari și FCU Craiova au retrogradat în Liga 2. Botoșani va merge și ea la meciurile de menținere/retrogradare
Viitorul antrenor al lui Dinamo, anunțat în direct
FOTBAL:DINAMO BUCURESTI-FC HERMANNSTADT, SUPERLIGA SUPERBET (27.02.2024)
Recomandările redacției
ovidiu-popescu
Surpriză! A câștigat titlul cu FCSB și e gata să plece. Are pe masă două oferte din SuperLigă

Oficial OUT de la FCU Craiova, după retrogradare: clubul lui Adrian Mititelu a anunțat despărțirea
S-a încheiat! Și-a anunțat plecarea de la echipă, după meciul contra românilor de la Gaziantep
nani
Declarația savuroasă a lui Valeriu Iftime după ce Botoșani a ajuns la baraj
iftime3
Citește și
Exclusiv Răsturnare de situație la Rapid. Lucescu nu a ieșit din cărți! Ce călătorie a făcut Șucu alături de Il Luce
lucescu
“DIGI Days” răsplătește loialitatea clienților existenți cu 50% reducere, în primele 6 luni
1600x960x_Vizual Comunicat DIGI Days_13.05.2024
Irina Shayk, apariție surprinzătoare după ce a făcut furori la MET Gala 2024. Cum a fost fotografiată pe străzile din New York
Irina Shayk, apariție surprinzătoare după ce a făcut furori la MET Gala 2024. Cum a fost fotografiată pe străzile din New York
Se pregătește un Dinamo uriaș: planul pus la cale de Nicolae Badea! „S-a bătut palma cu Țiriac, Borcea și Niro"
Se pregătește un Dinamo uriaș: planul pus la cale de Nicolae Badea! „S-a bătut palma cu Țiriac, Borcea și Niro"
Primele două transferuri de la Mititelu: Bauza, la CFR sau Rapid, și Baeten, la FCSB!
Primele două transferuri de la Mititelu: Bauza, la CFR sau Rapid, și Baeten, la FCSB!
Cameron Diaz și Keanu Reeves, din nou împreună într-un film, după 28 de ani. Cum au fost surprinși pe platourile de la „Outcome”, pelicula regizată de Jonah Hill
Cameron Diaz și Keanu Reeves, din nou împreună într-un film, după 28 de ani. Cum au fost surprinși pe platourile de la „Outcome”, pelicula regizată de Jonah Hill
"Avem și noi o Jennifer Lopez în România". În prag de 45 de ani, Lili Sandu a furat startul în sezonul costumelor de baie
"Avem și noi o Jennifer Lopez în România". În prag de 45 de ani, Lili Sandu a furat startul în sezonul costumelor de baie
De ce se albește părul și ce putem face pentru a stopa procesul, dacă nu avem o vârstă înaintată
De ce se albește părul și ce putem face pentru a stopa procesul, dacă nu avem o vârstă înaintată
6.200 lei pensie pentru un pensionar care primește și 1.000 lei în plus la recalculare. Cât a lucrat
6.200 lei pensie pentru un pensionar care primește și 1.000 lei în plus la recalculare. Cât a lucrat
Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România
Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România
Gest bădărănesc al lui Florinel Coman după ce a fost scos de pe teren. Cum se justifică fotbalistul
Gest bădărănesc al lui Florinel Coman după ce a fost scos de pe teren. Cum se justifică fotbalistul
Exclusiv Unde se află bunurile de peste 500.000€ declarate dispărute de Laurențiu Reghecampf: ”E de râsul tuturor”
colaj reghecampf anamaria prodan

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
"Avem și noi o Jennifer Lopez în România". În prag de 45 de ani, Lili Sandu a furat startul în sezonul costumelor de baie
Digi World
Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer
Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer
Digi Animal World
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”