Răzvan Lucescu
Cum a reacționat Răzvan Lucescu, după egalul care îl îndepărtează de titlu. ”Acest lucru este evident”
Griechenland Fußball Super League Saison 2023-2024 Theodoros Vardinogiannis Stadion Heraklion, 03.09.2023 OFI Kreta - PA
Adio, titlu?! Cum s-a încheiat ultimul meci disputat de PAOK-ul lui Răzvan Lucescu
De ce l-a refuzat Dan Șucu pe Marius Șumudică. Dănuț Lupu, detalii din culisele negocierilor
Digi Sport 1 Live
Acum
Fotbal European

Superlativele anului 2019, în sportul românesc! De la succesul istoric al Simonei Halep, la performanțele CFR-ului și ale lui Răzvan Lucescu

31.12.2019, 21:29

2019 lasă în urmă mai multe momente care le-au adus românilor motive de mândrie. Mai jos, puteți regăsi cele mai importante 5 performanțe care vor rămâne în istoria sportului românesc, la finalul acestui an care demonstrează încă o dată că România propune în continuare campioni la nivel european și mondial.

poza final 2019
Performanțele anului 2019 / Colaj: Digi Sport
  • Media: Fotbal Club, vineri, 19:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - Rapid, vineri, 20:30, DGS 1

Astfel, vom parcurge rezultatele lui 2019 de la trofeul istoric câștigat de Simona Halep la Wimbledon, la emulația pe care tricolorii naționalei U21 au adus-o la European. Nu vor lipsi trofeele câștigate de Răzvan Lucescu, dar nici primăvara europeană a CFR-ului, sau fetele de la tenis de masă, care continuă să ne uimească.

Simona Halep, ”regină” la Wimbledon

Vom începe cu Simona Halep. ”Simo” a răzbunat finalele pierdute de Ilie Năstase la All England Club și a devenit primul român care se impune la simplu la Wimbledon. Performanța a venit după un ultim act pe care chiar ea l-a denumit ”dumnezeiesc”, dar și după un traseu de-a lungul căruia a pierdut un singur set, în fața Mihaelei Buzărnescu.

Prima ei finală i-a adus-o în față pe Serena Williams, care câștigase deja trofeul de 7 ori. Simona a demonstrat că a învățat să absoarbă presiunea marilor meciuri și, pentru 55 de minute, a uitat pe cine are în față. A fost un 6-2, 6-2 în fața căruia Williams nu a avut niciun răspuns.

Titlul de la Wimbledon, venit pe suprafața cea mai puțin iubită de Simo, a demonstrat, dacă mai era nevoie, că Halep este o mare campioană și că rezultatul de la Roland Garros 2018 nu a fost unul întâmplător.


Și trofeul, singurul din 2019, a fost cucerit într-un an pe care chiar Halep spunea că îl dorește unul de tranziție, în care să se odihnească mai mult decât o făcuse în precedentele 6 sezoane. Fără a-i lua din merite lui Daniel Dobre, revenirea lui Darren Cahill în echipa sportivei din Constanța ne face să sperăm la câștigarea unui alt Grand Slam, în 2020.

Day Twelve: The Championships - Wimbledon 2019
Simona Halep / Foto: Getty Images

Răzvan Lucescu, dublă istorică în Grecia și trofeul Ligii Campionilor Asiei

Răzvan Lucescu a demonstrat în 2019 că antrenorii români pot face performanțe remarcabile și în afara țării. Fostul selecționer și PAOK au făcut dubla istorică în Grecia, după un sezon perfect.

Venit după finalul controversat din stagiunea 2017-2018, Lucescu nu le-a mai lăsat adversarilor interni nicio șansă: a câștigat titlul fără să fie învins. 26 de victorii, 4 remize și cea mai bună defensivă au dus la primul campionat adjudecat după 34 de ani de PAOK. Și asta chiar dacă a pornit întrecerea cu o penalizare de două puncte.

Pentru ca răzbunarea în fața lui AEK să fie completă, PAOK o învingea în finala Cupei Greciei și Lucescu devenea primul antrenor care reușește dubla cu gruparea din Salonic.

”E cel mai bun an al carierei mele”, spunea Lucescu, care însă nu știa că 2019 îi va mai aduce o mare bucurie pe plan profesional. Plecat la Al Hilal, românul a câștigat Liga Campionilor Asiei, alături de clubul care tocmai ce a fost declarat cel mai bun din zona arabă.

Faptul că 2020 poate arăta la fel de bine pentru Răzvan e demonstrat de ultimul rezultat înregistrat în campionat, 7-0 cu Al Adalh.

Mirel Rădoi și generația României U21 care va merge la Jocurile Olimpice

Lipsa de rezultate a naționalei mari a transformat România U21 în selecționata favorită a românilor. Hagi, Pușcaș sau Radu i-au dus pe tricolorii mici la Euro 2019, primul turneu după o pauză de 20 de ani.

Acolo, România, încurajată în Italia și San Marino de mii de fani, s-a calificat în semifinale după victorii senzaționale cu Croația (4-1) și Anglia (4-2). Chiar dacă ne-au învins nemții în penultimul act, tricolorii au fost la mare înălțime.

Discursurile lui Ionuț Radu din vestiar, golurile lui George Pușcaș, fazele spectacol ale lui Ianis, sau precizia jucătorilor defensivi au adus o calificare la Jocurile Olimpice după o pauză de 56 de ani.

La ediția din 1964, România a pierdut în sferturi cu Ungaria, scor 2-0 pentru maghiari. Aceştia din urmă aveau să câştige aurul, după o finală cu Cehoslovacia. În privinţa noastră, am câştigat meciul pentru locurile 5-6, după ce am învins la scor de neprezentare Yugoslavia. Golurile României au fost marcate în repriza secundă, de Pavlovici, Pârcălab şi Constantin.

CFR Cluj a dominat fotbalul românesc. Minunile lui Dan Petrescu

Dan Petrescu a reușit să facă minuni la CFR Cluj, un club pe care performanțele din această toamnă l-au salvat. Cu probleme financiare, echipa din Gruia a câștigat titlul în stagiunea precedentă, e lider la finalul anului și s-a calificat în șaisprezecimile Europa League.

Ardelenii erau cotați cu șanse mici înainte de parcursul european, dar au ajuns la un pas de grupele UEFA Champions League. Totuși, în play-off, Slavia Praga a fost superioară și i-a trimis pe campioni în Europa League.

Acolo, o grupă cu Lazio, Rennes și Celtic părea inaccesibilă. Nu și pentru Dan Petrescu și ai săi, care au terminat pe 2 în grupă, cu 12 puncte. Precedentul record era deținut de FCSB, care a strâns, în 2012, 11 puncte într-o grupă cu Stuttgart, FC Copenhaga și FK Molde.

Planul financiar trebuie și el menționat, ținând cont de situația grea prin care a trecut clubul. Peste 13 milioane de euro au intrat în conturile ardelenilor. Astfel, cu un echilibru restabilit, CFR a rămas favorită la câștigarea titlului în Liga 1, având un avans de 4 puncte în fața locului 2, ocupat de Astra.

România, campioană europeană la tenis de masă

Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro, Elizabeta Samara, Adina Diaconu şi Irina Ciobanu sunt fetele ”de aur” ale Europei. Conduse de Viorel Filimon, ”tricolorele” au câștigat al cincilea titlu european din istoria României.

Într-o perioadă în care așteptăm renașterea gimnasticii sau a handbalului din România, tenisul de masă ne-a demonstrat că poate ține steagul sus, iar fetele noastre și-au apărat titlul din 2017.

Succesul a venit după un parcurs de excepție. "Tricolorele" au depășit în grupe Slovacia, cu 3-0, și Spania, cu 3-0, în sferturi au trecut de Franța, tot cu 3-0, iar în semifinale au învins Polonia cu 3-1. A urmat în finală un nou 3-0, în fața Portugaliei.

Performanțele menționate mai sus ne fac să sperăm că și în 2020, an ce va fi dominat de Jocurile Olimpice, vom avea parte de rezultate cel puțin la fel de importante ca acestea. HAI, ROMÂNIA!!!

Etichete: razvan lucescu , romania u21 , tenis de masa , dan petrescu cfr


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au fost rase de pe hartă pentru proiectul NEOM
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au fost rase de pe hartă pentru proiectul NEOM

Autoritățile saudite au permis utilizarea forței letale pentru a face loc unui oraș al viitorului...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
UEFA Euro 2028 and Euro 2032 Announcement - UEFA Headquarters
Alegerea făcută de UEFA, după ce Real Madrid - Bayern s-a lăsat cu o controversă uriașă de arbitraj

A fost sau n-a fost ofsaid? Tehnologia a intervenit, în cazul fazei decisive care a declanșat scandalul din Real - Bayern
var9
Specialistul a explicat tot, după faza decisivă care a declanșat un scandal uriaș la Real - Bayern + Momentul, cadru cu cadru
real
Reacția lui Marius Șumudică, după ce Dan Șucu l-a sunat să-i comunice decizia luată
FOTBAL:ASTRA GIURGIU-STEAUA BUCURESTI, PLAY OFF LIGA 1 ORANGE (16.04.2016)
S-au încheiat negocierile de la palat pentru Florinel Coman
coman7
Recomandările redacției
De ce l-a refuzat Dan Șucu pe Marius Șumudică. Dănuț Lupu, detalii din culisele negocierilor

Ce răsturnare de situație! Dinamo a dat lovitura, chiar înaintea ”finalei” cu UTA
FOTBAL: FC BOTOȘANI - SC DINAMO 1948 SA, SUPERLIGA SUPERBET (18.12.2023)
”Misterul anului”: toată lumea i-a sunat pe ea și pe familia ei după vestea primită și a auzit același sunet! Prima variantă
cami
”Jucătorul-bumerang”! Fotbalistul care se întoarce a doua oară la Barcelona
1st January 2022: Ciutat Esportiva Joan Gamper, Barcelona, Spain; FC Barcelona Press conference and training sessions: FC Barcelona logo in Ciutat Esportiva Joan Gamper
Citește și
Reacția lui Răzvan Lucescu, după victoria ”nebună” cu AEK Atena
UEFA Europa Conference League Saison 2023-2024 Toumba Stadion Thessaloniki, 14.12.2023 PAOK Thessaloniki - HJK Helsinki
Dramatic: PAOK a reușit remontada împotriva liderului și a aprins lupta pentru titlu!
Griechenland - Fußball Super League Saison 2023-2024 Apostolis Nikolaidis Stadion Athen, 01.10.2023 Panathinaikos Athen
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță în Namibia cu nepotul cel mare, Alexander. Distracție la proprietatea de milioane a fostului tenismen
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță în Namibia cu nepotul cel mare, Alexander. Distracție la proprietatea de milioane a fostului tenismen
UEFA umple visteria FRF. Suma uriașă pe care o primește Federația după EURO 2024
UEFA umple visteria FRF. Suma uriașă pe care o primește Federația după EURO 2024
Bogdan Lobonț, ofertat de echipa care e la un singur pas de cupele europene! Clubul a confirmat: „Vă spun în premieră”
Bogdan Lobonț, ofertat de echipa care e la un singur pas de cupele europene! Clubul a confirmat: „Vă spun în premieră”
Elizabeth Hurley, fabuloasă în prag de 59 de ani, într-o rochie decupată în zona bustului. Și crăpătura de pe picior a fost de mare efect
Elizabeth Hurley, fabuloasă în prag de 59 de ani, într-o rochie decupată în zona bustului. Și crăpătura de pe picior a fost de mare efect
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Titi Aur, supărat pe instructorii auto: Școlile de șoferi, sursa carnagiului de pe șosele
Titi Aur, supărat pe instructorii auto: Școlile de șoferi, sursa carnagiului de pe șosele
Când au apărut primele tramvaie în Țările Române? La început erau trase de cai
Când au apărut primele tramvaie în Țările Române? La început erau trase de cai
Până la 10 ani fără permis și, în situații extreme, închisoare pe viață. Singurele măsuri care ar putea face ordine printre șoferii români
Până la 10 ani fără permis și, în situații extreme, închisoare pe viață. Singurele măsuri care ar putea face ordine printre șoferii români
CTP, impresionat de efortul jucătoarelor noastre: "A fost ziua României la Roma"
CTP, impresionat de efortul jucătoarelor noastre: "A fost ziua României la Roma"
Răzvan Lucescu a dezvăluit numele idolului său din fotbal: ”Este un geniu”
Greece Soccer Champions League

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările
Digi Animal World
Viața unui cuplu care a decis să trăiască pe o barcă cu doi câini. Unde își fac patrupezii nevoile: „S-au adaptat mai repede decât noi”
Viața unui cuplu care a decis să trăiască pe o barcă cu doi câini. Unde își fac patrupezii nevoile: „S-au adaptat mai repede decât noi”