ana-bogdan
Coșmar! Ana Bogdan, învinsă de două ori într-o zi de aceeași jucătoare. Românca a câștigat puțin peste 2.000 €
WTA Tour - Madrid
Video După 25 de minute de uitat, Sabalenka a revenit spectaculos și s-a calificat în finală
florin prunea
Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”
Digi Sport 1 Live
Acum

Novak Djokovic a câştigat în premieră titlul la Roland Garros

05.06.2016, 11:21

A patra oară a fost cu noroc. Novak Djokovic l-a învins pe Andy Murray, scor 3-6, 6-1, 6-2, 6-4, şi a câştigat titlul la Roland Garros, singurul de Grand Slam care îi lipsea din palmares. În precedentele trei apariţii în ultimul act la Paris, actualul lider mondial fusese învins de fiecare dată.

djokovic trofeu
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

Astfel, Djokovic devine al optulea jucător din toate timpurile care are în palmares cele patru titluri de Grand Slam, după Donald Budge, Fred Perry, Roy Emerson, Rod Laver, Andre Agassi, Roger Federer şi Rafael Nadal, şi doar al treilea, după Budge şi Laver, care le deţine în acelaşi timp. Nole este, însă, singurul care reuşeşte asta în era Open.

Totodată, liderul mondial este primul după americanul Jim Courier, în 1992, care câştigă în acelaşi an primele două Grand Slam-uri, Australian Open şi Roland Garros.

"Este un moment foarte special, cel mai mare al carierei mele. Astăzi am simţit ceva ce nu am mai simţit vreodată la Roland Garros - dragostea publicului", a declarat Djokovic, la sfârşitul meciului. Sârbul a desenat o inimă pe teren, un gest făcut prima oară de brazilianul Gustavo Kuerten, campion la Openul Franţei de trei ori.

"Am trasat o inimă pe teren, la fel cum a făcut Guga, care mi-a dat voie să fac asta. Inima mea va fi mereu alături de voi pe acest teren", a explicat Nole.


Învinsul său a găsit puterea de a-l felicita pentru performanţa extraordinară pe care a reuşit-o. "Ceea ce a realizat Novak este fenomenal, un lucru extrem de rar", a spus Murray.

Şi totuşi, meciul nu a început deloc bine pentru sârbul de 29 de ani. Murray, aflat la prima finală pe zgura pariziană, s-a desprins rapid la 4-1 şi a câştigat primul set cu 6-3, după ceva mai mult de 45 de minute.

De fiecare dată când l-a învins pe Djokovic, lucru care s-a întâmplat de 10 ori, scoţianul s-a impus în primul set, iar sârbul risca să piardă a patra finală la Paris, un lucru pe care niciun alt jucător nu l-a mai făcut. Liderul mondial a avut, însă, o reacţie de campion adevărat şi a egalat, luând setul secund cu 6-1, în doar 36 de minute.

Din acest moment, Murray nu a mai avut reacţie. A cedat şi setul 3, scor 2-6, îar în cel de-al patrulea a vut doar o recţie de orgoliu pe final, când a făcut break-ul când Djokovic a servit prima oară pentru câştigarea turneului, apoi a mai salvat două mingi de meci, înainte de pierde ultimul punct cu o minge trimisă în fileu.

Astfel, după 3 ore şi 3 minute de joc, Djokovic şi-a îndeplinit marele vis al carierei şi a cucerit cel de-al 12-lea titlu de Grand Slam din palmares, la cinci distanţă de recordul all-time deţinut de Roger Federer.

În acelaşi timp, bilanţul întâlnirilor directe dintre Djokovic şi Murray devine 24-10 în favoarea sârbului, care are avantaj şi la meciurile din finalele Grand Slam - 5-2.


LIVE SCORE

19:17: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 6-2, 6-4. După ce a ratat două mingi de meci (una dintre ele cu o dublă greşeală), liderul mondial a concretizat-o pe a treia şi a câştigat pentru prima oară în carieră titlul la Roland Garros, la a patra finală disputată în capitala Franţei.

19:09: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 6-2, 5-4. Al doilea game consecutiv câştigat de Murray, care mai are, însă, de recuperat un break pentru a evita înfrângerea. Pentru a doua oară, Djokovic va servi pentru câştigarea meciului şi a turneului. 

19:04: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 6-2, 5-3. Britanicul nu renunţă. Reuşeşte rebreak-ul şi continuă să spere într-o răsturnare de situaţie. 

19:00: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 6-2, 5-2. Sârbul reuşeşte un break la 0 şi va servi pentru câştigarea celui de-al doilea Grand Slam al anului. Ar fi primul succes din cariera sa la Roland Garros. 

18:53: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 6-2, 3-2. Britanicul rămâne cu greu în meci. După un game câştigat lejer de Nole, Murray a salvat o minge de break înainte de a-şi face serviciul. 

18:41: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 6-2, 2-1. Liderul mondial şi-a făcut serviciul fără mari probleme, apoi Murray a avut de muncit pentru a evita un 0-3 probabil decisiv în acest set 4. 

18:30: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 6-2, 1-0. Setul 4 a început cum nu se poate mai bine pentru sârb, care a câştigat contra serviciului. 

Statistica celui de-al treilea set

18:22: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 6-2. După ce a ratat primele două mingi de set pe care le-a avut, Djokovic a reuşit în cele din urmă să închidă cel de-al treilea act al finalei, după 46 de minute. Liderul mondial este la un singur set de primul succes al carierei pe zgura pariziană. 

18:18: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 5-2. Nole este la un singur game de câştigarea setului 3, dar sârbul a trecut prin mari emoţii, salvând nu mai puţin de 4 mingi de break în game-ul 6. 

18:03: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 4-1. Sârbul pare dezlănţuit. A luat din nou două game-uri consecutive, unul dintre ele contra serviciului, şi dă senzaţia că se îndreaptă spre câştigarea setului 3. 

17:53: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 2-1. După două game-uri extrem de disputate, Djokovic trece la conducere şi în setul 3. Djokovic şi-a făcut cu greu serviciul, apoi a reuşit break-ul, după ce a irosit o primă oportunitate de a câştiga contra serviciului. 

17:42: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 0-1. Britanicul îşi face serviciul în primul game din setul 3 şi pune capăt unei serii pozitive pentru adversarul său.  

Statistica celui de-al doilea set

17:35: Djokovic - Murray 3-6, 6-1. După doar 36 de minute, liderul mondial egalează scorul la seturi. Sârbul încearcă să evite să devină primul jucător din istorie care pierde primele patru finale disputate la Roland Garros. 

17:32: Djokovic - Murray 3-6, 5-1. De această dată, sârbul nu a mai irosit şansele de break de care a beneficiat şi va servi pentru câştigarea setului. 

17:26: Djokovic - Murray 3-6, 4-1. Liderul mondial continuă să aibă avantajul unui break în setul al doilea, dar lucrurile puteau sta mult mai rău pentru adversarul său. Murray a salvat două mingi de 4-0 pe serviciul său, înainte de a-şi trece în cont primul game din actul secund.  

17:16: Djokovic - Murray 3-6, 3-0. Sârbul şi-a făcut serviciul fără emoţii şi îşi consolidează avantajul oferit de break-ul reuşit în game-ul precedent. 

17:13: Djokovic - Murray 3-6, 2-0. Nole reuşeşte break-ul în debutul actului secund, la a doua şansă de a câştiga pe serviciul adversarului. 

#O statistică încurajatoare pentru Any şi fanii săi. De fiecare dată când l-a învins pe Djokovic, lucru care s-a întâmplat de 10 ori, scoţianul a câştigat primul set. 

17:07: Djokovic - Murray 3-6, 1-0. Al doilea set a început cu un game câştigat de liderul mondial. Sârbul a avut, însă, serios de tras pentru a-şi face serviciul, salvând şi o minge de break. 

Statistica primului set

16:58: Djokovic - Murray 3-6. Andy a dominat clar primul set şi a profitat de break-ul care a dus scorul la 3-1. Cei doi au mers apoi cap la cap şi Murray s-a impus în primul act. Djokovic s-a contrat cu arbitrul în ultimul game, după un serviciu as al lui Andy, considerat aut de sârb.

16:48: Djokovic - Murray 2-5. Cei doi şi-au făcut serviciul cu emoţii şi Andy e la un singur game de câştigarea primului set.

16:35: Djokovic - Murray 1-4. Andy continuă să domine partida şi mai face un break, profitând şi de două greşeli neforţate făcute de liderul ATP. Apoi, condus cu 0-15 pe propriul serviciu, Murray a câştigat 4 puncte consecutive.

16:24: Djokovic - Murray 1-2. Britanicul răspunde cu un break la 30, ultimul punct fiind câştigat cu un lob superb, după o scurtă foarte bine executată. Urmează apoi un game alb, încheiat cu un as. 

16:15: Djokovic - Murray 1-0. Sârbul începe perfect meciul, cu un break la 0. Nole a câştigat două puncte după două scurte de efect.  

UPDATE 16:10: Cei doi jucători au ieşit la încălzire, înainte de marea finală de la Roland Garros. 

Etichete: djokovic , murray , djokovic murray , djokovic murray finala roland garros 2016


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
wanda nara
După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el
walker
Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil
nesu
”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte
sucu 4
A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist
FOTBAL:FCSB-FC VOLUNTARI, SUPERLIGA SUPERBET (12.09.2022)
Recomandările redacției
florin prunea
Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”

Foto Ce s-a întâmplat în capitala Spaniei, după ce Real Madrid a câștigat titlul în La Liga. Cum au procedat ”Galacticii”
Ioan Ovidiu Sabău a spus lucrurilor pe nume, după ”U” Cluj - Dinamo
Screenshot (419)
Săptămâna și scandalul la Dinamo! Ce le-au strigat suporterii jucătorilor lui Kopic, după remiza cu ”U” Cluj
FOTBAL: FC UNIVERSITATEA CLUJ - DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (04.05.2024)
Citește și
Video Iga Swiatek a câștigat turneul de la Madrid! Finală de peste trei ore cu Aryna Sabalenka
MADRID OPEN: IGA SWIATEK VS ARYNA SABALENKA
”Cel mai frumos punct neregulamentar din istoria tenisului”. Un milion de vizualizări și ”o infinitate” de comentarii
tenis0
Cum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat
Cum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat
Motivul pentru care nu s-a întors Ianis Hagi la Farul ca să joace înainte de Euro 2024!
Motivul pentru care nu s-a întors Ianis Hagi la Farul ca să joace înainte de Euro 2024!
Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane”
Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane”
Mike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul
Mike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul
Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”
Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”
Radu Drăgușin s-a săturat să fie rezervă. Își pregătește plecarea de la Tottenham, după doar 6 luni
Radu Drăgușin s-a săturat să fie rezervă. Își pregătește plecarea de la Tottenham, după doar 6 luni
3.300 lei amendă pentru foliile de pe geamurile mașinii. RAR explică ce tipuri își pot pune șoferii
3.300 lei amendă pentru foliile de pe geamurile mașinii. RAR explică ce tipuri își pot pune șoferii
Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună
Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună
Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța
Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța
Simona Halep și-a dat acordul și a reacționat: mesajul româncei
profimedia-0858128390

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”
Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”