2023 Internazionali BNL d’Italia - Day 3
Video Ana Bogdan - Leylah Fernandez 6-4, 6-1. Românca a avut o prestație excelentă și s-a calificat în turul II la WTA Roma
”Zero!”. Ce lovitură: visul Simonei Halep, ”spulberat”!
rapid
Exclusiv Cine ar fi, până la urmă, noul antrenor al Rapidului: "5 titluri și 4 cupe!"
Digi Sport 1 Live
Acum

Video România - Luxemburg 4-1, în Cupa Davis. Victorii categorice în ultima zi

04.02.2018, 11:58

UPDATE 16:00 România a învins cu 4-1 Luxemburgul după victoria lui Bogdan Borza, 6-3, 6-2, contra lui Christophe Toll.

Cupa Davis
  • Media: Fotbal Club, vineri, 19:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - Rapid, vineri, 20:30, DGS 1

România conduce Luxemburgul cu scorul de 3-1, la Piatra Neamţ, în primul tur din Grupa a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis, după punctul reuşit de Marius Copil, care a trecut de Ugo Nastasi cu 6-1, 6-1

Copil (27 ani, 94 ATP) s-a impus în doar 51 de minute în faţa unui adversar de 24 de ani, fără clasament, reuşind 8 aşi, fără a-i oferi lui Nastasi şansa unui break. 

Sâmbătă, în prima zi, Ugo Nastasi l-a învins pe Nicolae Frunză (20 de ani, 596 ATP) cu 7-6 (5), 1-6, 6-3, după care Marius Copil s-a impus clar în faţa lui Christophe Tholl (23 de ani, fără clasament) cu 6-3, 6-2. 

Duminică, în meciul de dublu, Horia Tecău şi Florin Mergea au câştigat cu 6-0, 6-1 în faţa cuplului Raphael Calzi/Robi Tholl

Întâlnirea de Cupa Davis de la Piatra Neamţ s-a disputat după noul format anunţat de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), cu meciuri de maximum trei seturi, desfăşurate pe parcursul a două zile (şi nu trei ca până acum). 

Conform noului regulament, în cazul în care una dintre echipe conduce cu 3-0 şi are deja asigurată victoria finală se va disputa doar al patru meci de simplu, nu şi al cincilea (care conform regulamentului de până acum ar fi trebuit să se joace). Meciul al cincilea nu se va mai disputa dacă partida a patra este decisivă, la fel cum este acum regulamentul pentru finala Cupei Davis. 

În turul al doilea al Grupei II valorice (7-8 aprilie), România va înfrunta învingătoarea dintre Georgia şi Maroc. Marocul conduce cu 2-0 după prima zi la Marrakech


UPDATE 13:26 Marius Copil a încheiat cu un categoric 6-1, 6-1 partida cu Ugo Nastasi şi i-a asigurat României victoria contra Luxemburgului în primul tur din Grupa a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis. 


UPDATE 13:01 Marius Copil a câştigat cu 6-1 primul set contra lui Ugo Nastasi şi e la un singur set distanţă de victoria care i-ar asigura României calificarea în turul secund.

UPDATE 12:37 A început meciul al patrulea al duelului România - Luxemburg, dintre Marius Copil şi Ugo Nastasi.


România conduce Luxemburgul cu scorul de 2-1, după ce perechea Horia Tecău/Florin Mergea s-a impus cu 6-0, 6-1 în faţa cuplului Raphael Calzi/Robi Tholl, la Piatra Neamţ, în primul tur din Grupa a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis

Tecău (12 ATP la dublu) şi Mergea (71 ATP la dublu) au dominat clar meciul şi nu au pierdut decât un singur ghem în faţa unor cvasiamatori, Calzi (20 ani, 1.535 ATP la dublu) şi Tholl (21 ani, fără clasament), impunându-se după doar 48 de minute. 

Românii au reuşit şapte aşi şi nu şi-au cedat niciodată serviciul, salvând cele două mingi de break pe care şi le-au creat oaspeţii. 

Sâmbătă, în prima zi, Ugo Nastasi (24 ani, fără clasament) l-a învins pe Nicolae Frunză (20 ani, 596 ATP) cu 7-6 (5), 1-6, 6-3, după care Marius Copil (27 ani, 94 WTA) s-a impus clar în faţa lui Christophe Tholl (23 ani, fără clasament) cu 6-3, 6-2. 

Duminică, în ultimele două partide ale întâlnirii de la Piatra Neamţ, Marius Copil va juca împotriva lui Ugo Nastasi, iar Nicolae Frunză îl va avea ca adversar pe Christophe Tholl

Întâlnirea de Cupa Davis de la Piatra Neamţ se va disputa după noul format anunţat de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), cu meciuri de maximum trei seturi, desfăşurate pe parcursul a două zile (şi nu trei ca până acum). 


UPDATE 11:55 Florin Mergea şi Horia Tecău s-au impus cu un categoric 6-0, 6-1 contra lui Raphael Calzi şi Robi Tholl. România conduce cu 2-1 Luxemburg după primele trei meciuri ale confruntării de la Piatra Neamţ.

UPDATE 11:33 Florin Mergea şi Horia Tecău şi-au spulberat adversarii în primul set, pe care l-au câştigat cu 6-0.

UPDATE 11:05 A început al treilea meci al confruntării România - Luxemburg din Cupa Davis, duelul de dublu dintre  perechile Florin Mergea/Horia Tecău şi Raphael Calzi/Robi Tholl.


România şi Luxemburg sunt la egalitate, 1-1, după primele două meciuri de simplu ale partidei din primul tur al Grupei a II-a, zona Europa-Africa a Cupei Davis.

Marius Copil l-a învins în al doilea meci al zilei pe Christophe Tholl, cu 6-3, 6-2.

Copil (27 de ani, 94 WTA) a trecut de Tholl (23 de ani, fără clasament) fără probleme, după doar 58 de minute, reuşind 10 aşi, cu un procentaj de 96% (27/28) la punctele din primul serviciu. Tholl nu şi-a creat nicio minge de break.

În prima partidă de simplu, Ugo Nastasi (24 de ani, fără clasament) l-a învins pe Nicolae Frunză (20 de ani, 596 ATP) cu 7-6 (5), 1-6, 6-3.

Duminică, de la ora 11,00, este programat meciul de dublu care va opune perechile Florin Mergea/Horia Tecău şi Ugo Nastasi/Christophe Tholl. În ultimele două partide ale întâlnirii de la Piatra Neamţ, Marius Copil va juca împotriva lui Ugo Nastasi, iar Nicolae Frunză îl va avea ca adversar pe Christophe Tholl. Toate meciurile vor fi transmise în direct de Digi Sport 1.

Întâlnirea de Cupa Davis de la Piatra Neamţ se dispută după noul format anunţat de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), cu meciuri de maximum trei seturi, desfăşurate pe parcursul a două zile (şi nu trei ca până acum).


UPDATE 15:54 Marius Copil s-a impus cu 6-3, 6-2 contra luxemburghezului Christophe Tholl şi a adus primul punct al României în confruntarea din Cupa Davis de la Piatra Neamţ. După primele două meciuri de simplu, România şi Luxemburg se află la egalitate, scor 1-1.

UPDATE 15:24 Marius Copil (94 ATP) a câştigat cu 6-3 primul set al meciului cu luxemburghezul Christophe Tholl (fără clasament ATP).

UPDATE 14:55 A început a doua partidă a zilei, dintre Marius Copil şi Christophe Tholl.


România este condusă surprinzător de Luxemburg cu 0-1, după ce Ugo Nastasi l-a învins pe Nicolae Frunză cu 7-6 (5), 1-6, 6-3, sâmbătă, în Sala Polivalentă din Piatra Neamţ, în primul meci de simplu din cadrul primului tur al Grupei a II-a, zona Europa-Africa a Cupei Davis

Frunză (20 ani), ocupantul locul 596 în clasamentul mondial, a pierdut neaşteptat în faţa unui jucător de 24 de ani, care nu figurează în clasamentul mondial. 

În primul set s-a mers cu serviciul până în tie-break, după ce Frunză a salvat o minge de set. Tenismanul român a avut 4-0 în tiebreak, dar apoi s-a relaxat prematur şi a pierdut cu 5-7. 

Frunză a dominat actul secund, pe care şi l-a adjudecat cu 6-1, în 29 de minute. 

În decisiv, Frunză a comis multe erori, a arătat nervozitate şi a fost condus cu 3-0. Românul a revenit şi a servit pentru 3-3, dar a ratat şansa de a egala, iar Nastasi s-a impus cu 6-3. 

Frunză a reuşit să transforme doar 3 din cele 15 mingi de break create în acest meci, care a durat două ore şi 15 minute. Frunză a avut mai multe puncte câştigate decât adversarul (106-96) şi procentaje mai mari la ambele servicii, dar a pierdut punctele importante ale confruntării. 

În al doilea meci de simplu, Marius Copil (27 ani, 94 ATP) îl va întâlni pe Christophe Tholl (23 ani, fără clasament). 

Duminică, de la ora 11.00, este programat meciul de dublu care va opune perechile Florin Mergea/Horia Tecău şi Ugo Nastasi/Christophe Tholl. În ultimele două partide ale întâlnirii de la Piatra Neamţ, Marius Copil va juca împotriva lui Ugo Nastasi, iar Nicolae Frunză îl va avea ca adversar pe Christophe Tholl

Întâlnirea de Cupa Davis de la Piatra Neamţ se va disputa după noul format anunţat de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), cu meciuri de maximum trei seturi, desfăşurate pe parcursul a două zile (şi nu trei ca până acum). 

Totodată, în cazul în care una dintre echipe conduce cu 3-0 şi are deja asigurată victoria, se va disputa doar al patru meci de simplu, nu şi al cincilea (care conform regulamentului de până acum ar fi trebuit să se joace). 


UPDATE 14:24 Ugo Nastasi l-a învins pe Nicolae Frunză după ce s-a impus cu 6-3 în setul decisiv. Luxemburg conduce cu 1-0 România în confruntarea de la Piatra Neamţ, din primul tur al Grupei a II-a, Zona Europa / Africa a Cupei Davis.

UPDATE 13:37 Nicolae Frunză s-a impus cu un categoric 6-1 în setul al doilea, iar partida va fi decisă în actul decisiv.

UPDATE 13:06 Nicolae Frunză (596 ATP) a pierdut primul set al confruntării cu luxemburghezul Ugo Nastasi (fără clasament ATP). Nastasi s-a impus cu 7-5 în tie-break deşi românul a condus cu 4-0 în game-ul decisiv al primului set.

 

Spectacolul din Cupa Davis revine pe canalele Digi Sport! România o întâlnește pe Luxemburg, iar tricolorii nu concep să piardă acest duel. Nicolae Frunză, numărul 596 mondial, îl întâlnește pe Ugo Nastasi, ACUM, în Sala Polivalentă din Piatra Neamţ, în prima partidă a confruntării dintre echipele de tenis ale României şi Luxemburgului.

Cele două selecționate se întâlnesc în primul tur al Grupei a II-a, Zona Europa / Africa a Cupei Davis.

Al doilea meci de simplu de sâmbătă va fi cel dintre Marius Copil şi Christophe Tholl.

Duminică, de la ora 11:00, este programat meciul de dublu care va opune perechile Florin Mergea / Horia Tecău şi Ugo Nastasi / Christophe Tholl.

În ultimele două partide ale întâlnirii de la Piatra Neamţ, Marius Copil va juca împotriva lui Ugo Nastasi, iar Nicolae Frunză îl va avea ca adversar pe Christophe Tholl. Asta dacă nu cumva scorul îi va determina pe căpitanii nejucători să folosească alţi jucători în ultima zi.

Jucătorii convocați de căpitanul nejucător al României, Gabriel Trifu:

Marius Copil (locul 94 ATP la simplu),
Horia Tecău (12 ATP la dublu),
Florin Mergea (71 ATP la dublu),
Nicolae Frunză (596 ATP la simplu)
Bogdan Borza (797 ATP la simplu).

Etichete: cupa davis , romania tenis , romania meci , romania luxemburg , romania copil


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia până în 2027
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia până în 2027

Un oraș liniștit de coastă din statul indian Gujarat a atras mai multă atenție în luna martie decât...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Real Madrid v FC Bayern München: Semi-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Scandal uriaș după Real Madrid - Bayern: nemții au egalat în minutul 90+13, dar degeaba! Eroare gravă de arbitraj

A fost sau n-a fost ofsaid? Tehnologia a intervenit, în cazul fazei decisive care a declanșat scandalul din Real - Bayern
var9
Alegerea făcută de UEFA, după ce Real Madrid - Bayern s-a lăsat cu o controversă uriașă de arbitraj
UEFA Euro 2028 and Euro 2032 Announcement - UEFA Headquarters
Specialistul a explicat tot, după faza decisivă care a declanșat un scandal uriaș la Real - Bayern + Momentul, cadru cu cadru
real
Qatarul trece la fapte după eșecul din Champions League: transfer de 100.000.000€ la PSG!
FRA: PSG : Nasser AL-KHELAIFI
Recomandările redacției
rapid
Exclusiv Cine ar fi, până la urmă, noul antrenor al Rapidului: "5 titluri și 4 cupe!"

Exclusiv Adio, Qatar? Varianta prezentată în direct despre transferul lui Florinel Coman: "E ceva la mijloc!"
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-FCSB, SUPERLIGA SUPERBET (9.03.2024)
Greșești și plătești! Ce riscă tușierul care a arătat ofsaid la golul marcat de Bayern în minutul 90+13
UEFA Champions League semifinal second leg match Real Madrid vs Bayern Munich at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, 08
Ce nebunie! Leverkusen a egalat în minutul 90+7 și a stabilit un record absolut de invincibilitate
leverkusen
Citește și
Video Sorana Cîrstea și Jaqueline Cristian, în turul III la Roma! Ana Bogdan a fost eliminată, iar Irina Begu joacă în turul II
Porsche Tennis Grand Prix 2024 in Stuttgart, 16.04.2024 Sorana Cirstea (ROU) Porsche Tennis Grand Prix 2024 *** Porsche
Foto De nicăieri! S-a retras la 32 de ani și a luat pe neașteptate întreaga lume a tenisului
Tennis: US Open
Alina Pușcău, toată o sclipire, într-o rochie decoltată și paietată, la o petrecere ținută după Met Gala. E senzualitatea în persoană
Alina Pușcău, toată o sclipire, într-o rochie decoltată și paietată, la o petrecere ținută după Met Gala. E senzualitatea în persoană
UEFA umple visteria FRF. Suma uriașă pe care o primește Federația după EURO 2024
UEFA umple visteria FRF. Suma uriașă pe care o primește Federația după EURO 2024
Bogdan Lobonț, ofertat de echipa care e la un singur pas de cupele europene! Clubul a confirmat: „Vă spun în premieră”
Bogdan Lobonț, ofertat de echipa care e la un singur pas de cupele europene! Clubul a confirmat: „Vă spun în premieră”
Una dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă
Una dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Titi Aur, supărat pe instructorii auto: Școlile de șoferi, sursa carnagiului de pe șosele
Titi Aur, supărat pe instructorii auto: Școlile de șoferi, sursa carnagiului de pe șosele
Marele regret al Danielei Silivaș, gimnasta cu 6 medalii la JO. I s-a falsificat data nașterii
Marele regret al Danielei Silivaș, gimnasta cu 6 medalii la JO. I s-a falsificat data nașterii
Copilul care și-a falsificat certificatul de naștere din dragoste pentru Steaua. Cum a ajuns Abăluță să joace în Ghencea
Copilul care și-a falsificat certificatul de naștere din dragoste pentru Steaua. Cum a ajuns Abăluță să joace în Ghencea
EXCLUSIV. De ce Mircea Lucescu a refuzat implicarea la o echipă românească. Clubul din Turcia este prima variantă dar și grecii îl caută
EXCLUSIV. De ce Mircea Lucescu a refuzat implicarea la o echipă românească. Clubul din Turcia este prima variantă dar și grecii îl caută
Simona Halep, gata pentru al doilea turneu de la revenire! Joacă pe zgură după o pauză de doi ani, în direct la Digi Sport
simona-halep

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările
Digi Animal World
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit virale
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit virale